Jelentősen nőtt a vendéglátás forgalma

Jelentősen nőtt a vendéglátás forgalma 

Az egy évvel ezelőtti alacsony bázishoz képest, amit a második hullám elleni védekezések korlátozó hatása okozott, februárban 76,1%-kal nőtt a vendéglátás forgalmának volumene, 96,7%-kal pedig az árbevétele, míg a két évvel ezelőttihez képest az árbevétel 5,5%-kal volt magasabb.
Így próbáltak túlélni a budapesti hotelek

Így próbáltak túlélni a budapesti hotelek 

Régiós szinten alacsony volt a szállodák foglaltsága 2021 első félévében, a többi főváros gyakorlatával szemben pedig a budapesti szállodák a 2020-as csökkentés után már a szobaár emelésével igyekeztek bevételt növelni - olvasható az MNB legfrissebb kereskedelmiingatlan-piaci jelentésében.
A munkafüggőségről

A munkafüggőségről 

A munkafüggőség talán úgy határozható meg legjobban, hogy a személy számára a legfontosabb és mindenen felül uralkodó tevékenység maga a munkavégzés, és ez a fajta túlzott vagy kényszeres munkavégzés aztán nagyon sok káros következményt hoz az életében. Ezek a következmények nagyon sok területre kihatnak, de az egyik kulcstényező, hogy az illető annyira sokat dolgozik, hogy az már nem segíti az életét, hanem pont, hogy gátolja, akadályozza – mondta Kun Bernadette a múlt heti G7 Podcastban.
Ezért nem érdemes kialvatlanul dolgozni

Ezért nem érdemes kialvatlanul dolgozni 

Ha nem megfelelő az alvásunk mennyisége és minősége, akkor veszélybe kerülhet a testi és lelki egészségünk, nem tudunk hatékonyan tanulni és dolgozni. A HRDoktor összeszedte, milyen következményekkel számolhatunk, ha nem adjuk meg a testünknek és az elménknek azt a pihenést, amit megérdemelnének.
Ennyi üres álláshely volt tavaly a vendéglátásban

Ennyi üres álláshely volt tavaly a vendéglátásban 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete immár negyedik alkalommal teszi közzé a vendéglátásról szóló éves statisztikai helyzetjelentését, amelyet a korábbiakhoz hasonlóan Zerényi Károly, az MVI képviselő testületi tagja állított össze hazai és nemzetközi adatok felhasználásával.

A külföldiek pörgették februárban a turizmust 

"Szállodáink február havi teljesítményét alapvetően a külföldi kereslet erősödése határozta meg, melyeknél a vendégéjszakák száma országos szinten 2,9%-kal emelkedett 2018. februárhoz képest. A szobakapacitás kihasználtság elmaradt a tavalyi szinttől, de a bruttó átlagárak emelkedése elősegítette a bevételek növekedésé" - áll az MSZÉSZ közleményében.

60 százalékkal több a szállodai vendégéjszakák száma mint 10 éve 

Ez is kiderül az elemzésből, amelyet a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége készített a szállodaipar 2018-as teljesítményéről.
Jót tett a fővárosi szállodáknak az alacsony vízállás

Jót tett a fővárosi szállodáknak az alacsony vízállás 

Az MSZÉSZ közleménye az első 8 hónap szállodaipari teljesítményéről.

„We are the champions!” 

„We are the champions!”

Mást mért a Magyar Hotel Monitor 

A Magyar Hotel Monitor adatai alapján készített 7 havi elemzésének adatai csak részben támasztják alá a Colliers International budapesti irodájának megjelent szállodapiaci elemzését, tájékoztatta a TurizmusOnline-t Puczkó László, a Xellum ügyvezető igazgatója.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!