Ha Új-Zélandra utazna, előbb fogadalmat kell tennie

Ha Új-Zélandra utazna, előbb fogadalmat kell tennie 

Hogy vigyázni fog a természetre. Felelősségteljes turizmus becsületkasszás alapon.
Rekordévet zárt a Pilisi Parkerdő

Rekordévet zárt a Pilisi Parkerdő 

A Pilisi Parkerdőben idén új fajok jelentek meg, miközben a természeti kincsekre és a turisztikai létesítményekre kíváncsi látogatók létszáma is csúcsokat döntött. 
Tunézia: ahol utat tör magának az élet

Tunézia: ahol utat tör magának az élet 

Tunézia természeti csodái magával ragadók: a sivatag és a tenger találkozása, a pálmafákkal ölelt oázisok és a csillagfényes szaharai éjszakák még a sokat látott természetjárókat is lenyűgözik.

Fókuszban a természet 

„A németeknél minden zöldbe öltözött” - állapította meg Czeiszing Miklós, a DZT Német Turisztikai Hivatal magyarországi képviseletének vezetője a hivatal évnyitó sajtótájékoztatóján, Budapesten, utalva a DZT 2016-os kampányévére, mely a „lenyűgöző természeti üdülések” jegyében telik.
Vízibombapálya és agrárfarm is van az új élményparkban

Vízibombapálya és agrárfarm is van az új élményparkban 

Természetközeli, szemléletformáló családi park épült a Pécs melletti Pogány településen, részben Európai Uniós forrásból. A turizmust élénkítő beruházás számos új munkahelyet is teremt a térségben.

Elkészült az új évezred balatoni csúcsfejlesztése 

Révbe ért a Kis-Balaton környékének 6,1 milliárd forint értékű fejlesztése – jelentette be a Fejlesztési Minisztérium (FM). A vízvédelmi rendszerrel a jövőben monitorozhatóvá válnak a vidék természeti folyamatai, illetve árvízvédelmi feladatokat is ellát az új rendszer.

Mintha nem is vízből lenne, olyan tiszta a befagyott szlovák tó 

Rövid, de látványos videót készítettek egy kristálytiszta vizű tóról a Magas-Tátrában túrázók.
Látványos drónvideón barangolhatja be a Mecseket

Látványos drónvideón barangolhatja be a Mecseket 

Az „Egy csepp Mecsek” kampány részeként látványos drónfelvételeket is tartalmazó videó készült a mecseki táj szépségéről, és a környező turisztikai látványosságokról.
Állatkerti barangolás hazánkban

Állatkerti barangolás hazánkban 

Az utóbbi évek egyik legnagyobb állatkerti eseménye volt, hogy a Vidámpark területével bővült a Fővárosi Állat- és Növénykert. A sajtóban megjelent hírek szerint az Állatkert megkapta a területet – nos, ez nem igaz. Visszakapta.
50 lenyűgöző fotó bolygónkról

50 lenyűgöző fotó bolygónkról 

Az All That Is Interesting hírportál tett közzé nemrégiben egy igazán tartalmas összeállítást, amely az elmúlt három év 50 legnépszerűbb fotóját tartalmazza a világ több pontjáról. Van itt McDonald's hőtérkép, szellemkastély és lenyűgöző természetfotók. 

Új látnivalókkal gazdagodtak az Őrségi Nemzeti Park települései 

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság partnereivel közösen 241 millió Ft Európai Uniós támogatást használt fel turisztikai infrastruktúra fejlesztésére. A napokban záruló program során mintegy 20 különböző beruházást valósítottak meg és létrehoztak egy egységes turisztikai bemutató övezetet a nemzeti parkban.

Visszaadják a Wien folyót a természetnek Bécsben 

Beton helyett hamarosan fák, bokrok és füves part várja a Wien folyóhoz látogatókat Bécsben. Hat hónap alatt a folyópart 300 méteres szakaszát alakítják természetközelivé, hogy a növények és állatok számára új élőhelyet, a városlakóknak pedig kellemes pihenőhelyet hozzanak létre. 

Magyarország legérdekesebb vizes attrakciói 

Október 8. és 11. között rendezik meg a Budapesti Víz Világtalálkozót, amelyre a világ döntéshozói, tudósai érkeznek Magyarországra, hogy a világ vízkészletének megőrzéséről, az egészséges ivóvíz biztosításáról egyeztessenek.

Megújul a solymári Jegenye-völgy 

Új közös természetvédelmi projekttel kívánja felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára a Tork és a WWF Magyarország. A solymári projekt keretében Jegenye-völgyben található eredeti, patakot kísérő természetes erdő helyreállítása a cél. A rehabilitáció során őshonos fafajokat telepítenek be, valamint az ideghonos növényzetet igyekszenek visszaszorítani.

Bemutatóhelyeket fejleszt az Ipoly Unió 

A Pest megyei Királyréten és az Ipoly-völgy szlovákiai részén fejlesztik a természetvédelmi bemutatóhelyeket, hogy a tanösvények, kiállítások, információs táblák révén erősödjenek a térség turisztikai lehetőségei - erről a projekt szlovákiai partnere, az Ipoly Unió tájékoztatta közleményben kedden az MTI-t.

A világ ámulatos lombalagútjai 

A The World Geography lenyűgöző fotós összeállítást készített a világ legszebb fákkal szegélyezett útjáról, melyek fölött a fák lombja összezárul, élő alagutat képezve. 

A Világ hét új természeti csodája közé került az Iguazu vízesés 

Az Iguazu vízesés hivatalosan is felkerült a Világ hét új természeti csodája listára.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!