Rendkívüli állapotot hirdettek Srí Lankán

Rendkívüli állapotot hirdettek Srí Lankán 

A külügyminisztérium pedig átsorolta az országot a fokozott biztonsági kockázatot jelentő országok kategóriájába.
A turisták száma visszaállt

A turisták száma visszaállt 

A turisták száma tavaly elérte Belgiumban a 2016. március 22-i brüsszeli terrortámadások előtti szintet - tájékoztatott hétfőn a belga gazdasági minisztérium.
Barcelona a terrortámadások ellenére is vonzó úti cél

Barcelona a terrortámadások ellenére is vonzó úti cél 

Néhány napig tartó visszaesés után újra emelkedik a Barcelonába irányuló repülőjegy-foglalások száma. A helyiek szerint a turistaforgalom gyorsan visszatér a normális kerékvágásba. 
Tízéves csúcson a Párizsba látogatók száma

Tízéves csúcson a Párizsba látogatók száma 

A terrortámadások miatti átmeneti visszaesés után újra fellendült a párizsi turizmus. Az idei első fél évben csaknem tíz éve nem látott magasságba emelkedett a francia fővárosba látogató turisták száma.

Erősítették a karácsonyi vásár védelmét Brüsszelben 

Noha a biztonsági ellenőrzések alkalmával mindent rendben találtak a belga hatóságok, hétfő éjszakától megerősítették a brüsszeli belváros karácsonyi vásárának védelmét - közölte Yvan Mayeur polgármester a La Libre Belgique című napilap keddi beszámolója szerint.

A külföldre látogató magyarokat inti óvatosságra a külügy 

Fokozott óvatosságra inti a Külügyminisztérium a külföldre utazókat, az utazási irodások azonban túlzónak érzik az egyes desztinációk kiemelését.
Turizmus terrorizmus idején

Turizmus terrorizmus idején 

Szerelem kolera idején – a Marquez-klasszikus címét juttatja eszünkbe az ITB Berlin és az IPK International most megjelent globális elemzése, amely szerint jelentősen megváltoztatta az utazási szokásokat a globális terrorfenyegetettség, az utazások száma mégsem csökkenhet az idén.

Terrortámadás Nizzában: 84 halott 

A franciaországi Nizzában csütörtök este - a július 14-i nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijáték helyszínén - hajtott a járókelők közé egy teherautó, a legfrissebb beszámolók szerint 84 halálos áldozat van.

Robbanás és sok halott a brüsszeli repülőtéren és a metróban 

Kettős robbanás történt kedd reggel a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren. A halottak száma legalább 34. A repülőteret kiürítették, a vonatközlekedést pedig felfüggesztették a környéken. Nem sokkal később a metróban is robbanás történt.

Terrorista késelt a londoni metrón 

Terrorista indíttatású incidensnek nyilvánított a Scotland Yard egy késeléses támadást, amely szombat este történt a londoni metróban.

Nous sommes tous Bardo! – terrorellenes felvonulás Budapesten 

„Nem szabad félni, mert a félelem erősíti a terroristákat. A félelem falát kell legyőzni, mert a félelem táplálja a terrorizmust” – mondta Abderraouf Betbaieb, Tunézia magyarországi nagykövete, aki elítélte a tuniszi Bardo Múzeum ellen szerdán elkövetett merényletet.

Terrortámadás a kenyai tengerparton 

Miközben a helybeliek a focivébé közvetítéseit nézték vasárnap este a tévében, szomáliai militánsok megtámadtak több szállodát és egy rendőrőrsöt a kenyai Mpeketoni városában.

Szórakozópark épül a városban, ahol Oszama bin Laden rejtőzött 

Nagy szórakoztató komplexumot létesítenek Abbotabád pakisztáni városban, ahol Oszama bin Laden terroristavezér, a világ legkeresettebb bűnözője 2011. májusi megöléséig rejtőzködött, írja az Index. 

Gyilkosság Bengáziban, tüntetés Kairóban 

Egy iszlámellenes film miatt tiltakozáshullám indult Észak-Afrikában. Bengáziban meggyilkolták az amerikai nagykövetet, tüntetések vannak Kairótól Tuniszig. 

Hivatalos: szegedi geográfus és kutatóorvos a két magyar áldozat 

A Külügyminisztérium csütörtök hajnalban hivatalosan is tájékoztatta a Szegedi Tudományegyetemet (SZTE) arról, hogy az intézmény két munkatársa, Fábián Tamás 53 esztendős geográfus és Szabad Gábor 39 éves kutatóorvos az Etiópiában turistákat ért terrortámadás magyar áldozatai - mondta Újszászi Ilona, az SZTE szóvivője.

Egyetemi csoport az etióp támadás áldozata 

A Szegedi tudományegyetem oktatója által szervezett magántúra résztvevői voltak az etiópiai fegyveres támadás áldozatai, értesült az Index.

Nem tudni hány magyar áldozata van az etióp terrortámadásnak 

Európai turisták csoportjára támadtak fegyveresek Etiópiában, öten meghaltak, ketten megsérültek és két főt elraboltak. A csoportban magyarok, németek, belgák, olaszok és osztrákok is voltak.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!