Az utolsó földi paradicsomok egyike 

Egyre kevesebb az olyan vidék a világon, ahol a helyi faunát és flórát jóformán érintetlen állapotában figyelheti meg a turista. Naponta hallunk ritkuló vagy éppen a kihalás szélére sodródott állatfajokról, az érdeklődő a legtöbb helyen már csak rezervátumokban, ipari jellegű turizmus keretében szafarizhat. Elsősorban a hegyi gorillák megfigyelése miatt esett választásunk Ugandára, és utunk során hamar rájöttünk, hogy ez az afrikai ország az egyik utolsó földi paradicsom: olyan hely, ahol az érintetlen természet a maga valójában megcsodálható.
Az utolsó földi paradicsomok egyike: Uganda

Az utolsó földi paradicsomok egyike: Uganda 

Az élővilág a maga természetes közegében folyamatosan csökken, naponta hallunk ritkuló állatfajokról, az egzotikus flóra és fauna iránt érdeklődő a legtöbb helyen rezervátumokban, ipari méretű turizmus mellett szafarizhat, mely ugyan látványos, de valahogy mégsem az igazi. Elsősorban a hegyi gorillák megfigyelése miatt esett választásunk Ugandára, és utunk során hamar rájöttünk, hogy az afrikai ország az utolsó földi paradicsom, legalább is egyike azon helyeknek, ahol az érintetlen természet a maga valójában megcsodálható.
Különleges afrikai túrák Madagaszkártól Szenegálig

Különleges afrikai túrák Madagaszkártól Szenegálig 

Igazi afrikai hangulat: Abdoul Camara táncművész tánc- és dobshowja fogadta az újságírókat az Utazz Afrikába Utazási Iroda estjén, ahol a 2012 óta éve működő cég vezetője csoportos és egyéni útjaikat mutatta be. 

Dél-Szudánba indít járatot a Turkish Airlines 

2016. március 29-től közlekedik Juba-ba - tájékoztatott hétfőn a légitársaság budapesti képviselete.
Antiloppörkölt és jackfruitpálinka

Antiloppörkölt és jackfruitpálinka 

A helyi piac sikeres szereplője az ugandai-magyar mintafarm. A két kultúra találkozásából egy soha nem látott pálinkafajta is létrejött.
Különjárat indul Ugandába

Különjárat indul Ugandába 

Az ugandai kormány meghívására és a gazdasági lehetőségek feltérképezésére a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) 2015. november 12-17. között üzleti delegációt indít Kampalába, Uganda fővárosába.
Újabb hagyományok fennmaradásáról gondoskodik az UNESCO

Újabb hagyományok fennmaradásáról gondoskodik az UNESCO 

A nyugat kenyai isuka és odako törzsek tánca, az észak-ugandai langók megtisztulási ceremóniája és a venezuelai mapoyók szájhagyományai felkerültek a sürgős védelemre szoruló szellemi kulturális örökség UNESCO-listájára az ENSZ szakosított szervezete illetékes bizottságának párizsi tanácskozásán.

Megmenekülnek a hegyi gorillák? 

Több mint 10 százalékkal nőtt két év alatt a veszélyeztetett hegyi gorillák száma Afrikában. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!