Új közlekedési csomópontot kap Balatonfüred városkapuja

Új közlekedési csomópontot kap Balatonfüred városkapuja 

A tervezés során figyelembe vették a helyi lakosság igényeit és a meglévő zöldfelületek megóvása mellett újak létrehozására is törekedtek - az új csomópont emellett a forgalom dinamikájához is igazodik.
A turizmus fellendülését várják ettől a fejlesztéstől Erdélyben

A turizmus fellendülését várják ettől a fejlesztéstől Erdélyben 

Több mint féléves szünet után folytatódnak az útépítési munkálatok Erdély látványos hegyi útján, Nagyenyed és Abrudbánya között - erősítette meg az MTI-nek Lőrincz Helga nagyenyedi alpolgármester.

750 millió forintból újulnak meg Nyíregyháza útjai 

Több mint 750 millió forintot költenek Nyíregyháza útjainak fejlesztésére az idén - közölte a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármesteri hivatalának sajtófőnöke az MTI-vel.

A közúti vagy a vasúti közlekedést fejlesszük? 

Az a kettős helyzet alakult ki a közlekedésfejlesztésben, hogy míg a közép-európai országokban a közúti közlekedés fejlesztését tartják szükségesnek, addig az unió arról próbálja meggyőzni a felzárkózó országokat, hogy a kötött pályás - mint például a vasúti - közlekedésüket fejlesszék.

Mamutmaradványok a 21-es út mellett 

Ritkaságnak számító jégkorszaki mamutleletek és egy késő rézkori település nyomai is előkerültek a Nógrád megyei Szurdokpüspöki közelében zajló régészeti feltárás során, amelyet a 21-es számú főút négysávosra való bővítése miatt végeznek - mondta az ELTE Régészettudományi Intézetének régésze hétfői sajtótájékoztatóján.

450 milliárd forintból újulnak meg útjaink 

Összesen 450 milliárd forint értékű infrastrukturális fejlesztési projekt kivitelezését és előkészítését kezdi meg az idén a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF). A jelenlegi és a 2014-ben induló, új uniós költségvetési ciklus forrásaiból megvalósuló projektekre az első közbeszerzési pályázatok kiírása már márciusban várható.

Botrányos minőségű utak újulnak meg végre 

Az ország egyik legrosszabb minőségű közútjának tartják az Orosházát és Mezőkovácsházát összekötő - egyébként Arad és Budapest között a legrövidebb összeköttetést jelentő - négyszámjegyű utat, amely uniós forrásból újul meg az idén.

Elvitte az autópálya az autókat 

Bár elvétve még látni egy-egy román rendszámú járművet a 43-as út szegedi átvezető szakaszán, a kamionok szinte teljesen eltűntek, s a tranzitforgalom is töredékére esett vissza a csongrádi megyeszékhelyen.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!