Felkapcsolták a fényeket a Vatikán karácsonyfáján

Felkapcsolták a fényeket a Vatikán karácsonyfáján 

A 27 méter magas fenyőfa az idén az északnyugati Piemont régióból, Macra erdeiből érkezett. A település polgármestere, Valerio Carsetti azt mondta, hogy a fát a béke jelképének tartják.
Ez a híres vatikáni pékség bezárt

Ez a híres vatikáni pékség bezárt 

A tömegturizmus megváltoztatta az igényeket, nem érte meg tovább üzemeltetni a pápákat és a helyieket ellátó vatikáni pékséget, áll az euronews.com tudósításában.
Karácsonyi korlátozások a Vatikánban

Karácsonyi korlátozások a Vatikánban 

Második éve korlátozások mellett tartják meg majd a karácsonyi liturgiákat a Vatikánban a koronavírus-járványt övező aggályok miatt
Olaszország leáll, Vatikán több misét tart

Olaszország leáll, Vatikán több misét tart 

Sajtóértesülések szerint december 24. és január 3. között az egész Olaszországot le akarják zárni: ez egész napos kijárási korlátozást, a közlekedés, a kereskedelem és a vendéglátás leállítását jelentheti. 
Lezárták a Szent Péter teret és a bazilikát

Lezárták a Szent Péter teret és a bazilikát 

Lezárták a Vatikánban a látogatók előtt a Szent Péter teret és a Szent Péter-bazilikát az új koronavírus okozta fertőzés terjedése ellen bevezetett óvintézkedések részeként, miközben az észak-olaszországi Lombardia kormányzója a tömegközlekedés és a nem szükségcikkeket áruló üzletek leállítását, illetve bezárását szorgalmazta.
Turistacsapda a Vatikán mellett

Turistacsapda a Vatikán mellett 

Két hamburger, 26 ezer forintos számla.
McDonald’s nyílt a Vatikán tőszomszédságában

McDonald’s nyílt a Vatikán tőszomszédságában 

Hiába tiltakoztak többen is a gyorsétterem nyitása ellen, szombat óta zavartalanul működik a hely, több bíboros lakásával egy tömbben.
Nem fogja elhinni, hol nyílik a következő McDonald's

Nem fogja elhinni, hol nyílik a következő McDonald's 

Havi néhány tízezer euró bérleti díj ígéretével a McDonald's nevű amerikai gyorsétteremlánc nyerte a Vatikán tenderét, egyik ingatlanjának alsó szintjének bérlésére - írja a Guardian.

Hamis múmiák a Vatikáni Múzeum egyiptomi tárlatán 

A Vatikáni Múzeum egyiptomi gyűjteményében őrzött két múmiáról szakemberek megállapították, hogy későbbi évszázadokban hamisították őket.

Érintse meg a Sixtus-kápolna freskóit a fotelben ülve! 

Az olasz mozikban kedden volt a premierje a Vatikáni Múzeumokról forgatott három dimenziós dokumentumfilmnek, amelyet a világ ötvenhat országában készülnek levetíteni.

Megnyílt a turisták előtt a Négyszögletű kert 

A Vatikáni Múzeum látogatói hétfőtől az úgynevezett Négyszögletű kertben is megpihenhetnek, melyet első alkalommal nyitottak meg a tömegturizmus előtt.

Megérkezett a karácsonyfa a Szent Péter térre 

Egy napig országúton és autósztrádán utazott, és csütörtökön megérkezett a Szent Péter térre az a huszonnégy méter magas fenyőfa, melyet az idén az olasz Molise tartomány ajándékozott a Vatikánnak.

Pénteken sötétedés után is látogatható a Vatikáni Múzeum 

Újraindul az esti nyitva tartás a Vatikáni Múzeumban: szeptember 7-től több mint másfél hónapon át minden pénteken sötétedés után is látogatható a világ egyik legismertebb múzeuma.

Látogatható lesz a Vatikán alatti ókori római temető 

Néhány hét múlva megnyitják a nagyközönség előtt a Vatikánváros területe alatt húzódó római nekropoliszt. Az ókori temetőből eddig négyszáz sírt és nyolcvan kriptát ástak ki.

Turisták a pápai kertekben 

Megnyitották a nagyközönség előtt a Vatikán kertjeit. Félóránként indul a buszos idegenvezetés a pápai állam több mint felét elfoglaló parkban.

Látogatóközpont épül az etyeki filmstúdióban 

A turisták felé nyit új beruházásával az etyeki Korda Filmstúdió. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!