Itt a KSH augusztusi vendégéjszaka számai

Itt a KSH augusztusi vendégéjszaka számai 

Augusztusban a kereskedelmi szálláshelyeken 1,412 millió vendég 3,938 millió vendégéjszakát töltött el, a vendégek száma 7,9, a vendégéjszakáké 3,1 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

58 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma 

Így értékeli a turizmus júniusi teljesítményét Suppan Gergely, a Magyar Bankholding vezető elemzője.

Romániában tavaly 41 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma 

Romániában 41,5 százalékkal, 19,551 millióra nőtt 2021 első tizenegy hónapjában a vendégéjszakák száma az előző év azonos időszakához mérten - közölte csütörtökön a román országos statisztikai intézet.
Vendégéjszakák: az október sem volt még a régi

Vendégéjszakák: az október sem volt még a régi 

A belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma októberben 2020 azonos hónapjához viszonyítva 20%-kal nőtt, azonban 10%-kal elmaradt a Covid19-járvány kitörése előtti, 2019. októberi értéktől. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma – elsősorban a járványügyi korlátozások bevezetése miatti alacsony bázis következtében – több mint hat és félszeresére emelkedett, de még így is 48%-kal kevesebb volt a 2019 azonos időszakinál.

9,9 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma az idei első öt hónapban 

Romániában az idei első öt hónapban 9,9 százalékkal, 8,415 millióra nőtt a vendégéjszakák száma a tavalyi év azonos időszakához mérten - közölte kedden a román országos statisztikai intézet.

Már látszanak az eddig töretlen növekedés korlátai 

A 2019. január-áprilisi időszakban a kereskedelmi vendégéjszakák száma megközelítette a 3 milliót Budapesten. Ez újabb történelmi rekord, azonban már látszanak a mindeddig töretlen növekedés korlátai: a KSH statisztikája alapján április volt az a hónap, amelynek a dinamikája „húzta magával” az egész időszakot, míg összességében az első négy hónap forgalmának bővülése 1%-on belül maradt. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ elemzése következik.

Jól muzsikálnak a kereskedelmi szálláshelyek Romániában 

Az idei első négy hónapban 4,8 százalékkal, 5,734 millióra nőtt a vendégéjszakák száma Romániában a tavalyi azonos időszakhoz mérten - közölte kedden a román országos statisztikai intézet.

Győr a TOP 10-ben! 

2017-ben a Győrben töltött vendégéjszakák száma először lépte át a 400 ezres határt, ezzela KSH rangsorának tizedik helyére kúszott fel a régebben főleg ipari tevékenységéről híres város. Az eredmény a többi között hazánk első olimpiai eseményének, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezésének is köszönhető.
Tovább bővült a belföldi turizmus

Tovább bővült a belföldi turizmus 

Az idén immár 4 naposra nyúló húsvétnak köszönhetően a várakozásokat is felülmúló mértékben bővült a II. negyedévben a belföldi turizmus: a Szallas.hu adatai alapján mintegy 15 százalékos volt a növekedés, a legtöbb vendéggel Budapest, Siófok és Eger büszkélkedhetett.

Hetven százalékkal több vendég lesz a fővárosban a vizes VB idején 

70 százalékkal több vendég lesz a fővárosban a vizes VB idején, mint tavaly ilyenkor – derült ki a Szallas.hu friss elemzéséből. Egy éjszaka átlagosan 17 960 forintba kerül, főként az apartmanokra és a háromcsillagos hotelekre van kereslet. A legtöbb vendég Nyíregyházáról és Miskolcról érkezik, a határon túlról pedig lengyel, szlovák és román kirándulók foglaltak szobát a szállásfoglaló portálon. 

7,3 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma Romániában 

Az első négy hónapban 7,3 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma Romániában a tavaly azonos időszakihoz képest - közölte kedden a román statisztikai intézet.

Országosan és Budapesten is a 3*-os hotelek teljesítettek a legjobban 

Országosan és Budapesten is összességében emelkedett a vendégéjszakák száma, erőteljes keresletnövekedés volt tapasztalható Oroszországból és Ausztriából. Az MSZÉSZ trendriportja.

Országos toplistán Miskolc 

Miskolc 12%-os növekedést produkált a belföldi vendégéjszakák számában a 2016-os évben. 

Októberben nőtt a belföldi, csökkent a külföldi vendégforgalom 

Októberben kis mértékben nőtt a hazai szálláshelyek vendégforgalma a belföldi kereslet növekedése miatt, a külföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma csökkent. 

WIN-WIN modellt javasol a MSZÉSZ 

Az ágazatban az ezredforduló óta végbement változásokról, tendenciákról és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének javaslatairól, szakmai programjáról tartott tájékoztatót a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a Hilton Budapest Szállóban.

Stratégiát és áfacsökkentést javasol a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 

A magyar szállodaipar 2014-2015 I. negyedévi teljesítményéről, az ágazatban az ezredforduló óta végbement változásokról, tendenciákról és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének javaslatairól, szakmai programjáról tartott tájékoztatót Niklai Ákos a szervezet elnöke, Kovács István főtitkárral és Árvai Zoltánnal, a Hilton Budapest igazgatójával.

Húsvéti kampány az osztrák médiában 

A Magyar Turizmus Zrt. húsvét előtti PR aktivitásai nyomán egymást érik a vendégcsalogató turisztikai tartalmú cikkek az osztrák médiában.

Kiemelkedően jó évet zárt tavaly a turizmus 

Meglepő év végi szárnyalás jellemezte több küldőpiacunkat is, mely összességében kiugró vendégéjszakaszám növekedést eredményezett a 2014-es évben. Jelentős növekedést könyvelhetünk el az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok valamint a cseh és a lengyel piacon.

Márciusban megtört a pozitív trend 

Márciusban nem folytatódott a hazai turizmus másfél éve tartó hegymenete, 2,6 százalékkal csökkent a szálláshelyek vendégforgalma. Ebben jelentős szerepet játszott az is, hogy tavaly márciusra esett húsvét, az idén viszont az áprilisi vendégforgalomban éreztette pozitív hatását.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!