Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban 

Rekordot döntött tavaly a magyar turisták száma és a vendégéjszakák mennyisége is Horvátországban, ezzel folytatódott az évek óta tartó tendencia - tájékoztatta a Horvát Turisztikai Közösség budapesti képviseletének igazgatója pénteken az MTI-t.

Töretlen a vendégszám növekedése Budapesten 

Az idei év eddigi eredményei alapján (január. szeptember között)a vendégforgalom és vendégéjszakák emelkedése mellett jelentős az egy kiadható szobára jutó árbevétel övekedés is Budapesten. A kerületek közül az ötödik, a hetedik, a hatodik, a nyolcadik az első kerületek hoztak a legtöbb vendéget és vendégéjszakát, ebben a sorrendben. A Főváros turisztikai menedzsmentszervezete, a BFTK Nonprofit Kft. stratégiai célkitűzése a vendégéjszakák magas szinten történő stabilizálása mellett a magasabb költési hajlandóságú célcsoportok megszólítása

Folytatódott a vendégforgalom növekedése 

Idén szeptemberben is folytatódott a magyarországi vendégforgalom növekedése, az összes vendégszám 4,9 százalékos emelkedése mellett az eltöltött éjszakák száma elérte a 2 milliót. A forgalombővülés a bevételi mutatókban is megmutatkozik: a szállásdíj bevételek meghaladták a 18 milliárd forintot is, ami csaknem 9 százalékos növekedést jelent. Az ágazat tartósan jó teljesítményében továbbra is húzóerő a belföldi vendégszám növekedése, amit a hazánkban megvalósuló turisztikai fejlesztések és a minőségi szolgáltatások mellett a SZÉP Kártya is támogat.

Folytatódott a vendégforgalom növekedése 

Idén szeptemberben is folytatódott a magyarországi vendégforgalom növekedése, az összes vendégszám 4,9 százalékos emelkedése mellett az eltöltött éjszakák száma elérte a 2 milliót - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium Közleményében. A forgalombővülés a bevételi mutatókban is megmutatkozik: a szállásdíj bevételek meghaladták a 18 milliárd forintot is, ami csaknem 9 százalékos növekedést jelent. Az ágazat tartósan jó teljesítményében továbbra is húzóerő a belföldi vendégszám növekedése, amit a hazánkban megvalósuló turisztikai fejlesztések és a minőségi szolgáltatások mellett a SZÉP Kártya is támogat.
Ismét rekordot döntöttek a magyar nyaralók Horvátországban

Ismét rekordot döntöttek a magyar nyaralók Horvátországban 

Újabb rekordot döntve, a tíz legfontosabb küldő állam között arányaiban is a legnagyobb vendégszám- és vendégéjszaka-növekedést mutatnak Horvátországban a magyar turisták adatai az eltelt nyolc hónapban - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének vezetője kedden az MTI-t.
London vagy Párizs Európa csúcsvárosa?

London vagy Párizs Európa csúcsvárosa? 

Az egymást hagyományszerűen utáló britek és franciák mindig találnak okot a versengésre. Ezúttal azon folyik a vita, hogy London vagy Párizs fogadta-e a több turistát 2013-ban.

8 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma Romániában 

Csaknem 8 százalékkal nőtt Romániában a kereskedelmi szálláshelyeken a vendégéjszakák száma az első kilenc hónapban - közölte pénteken a román országos statisztikai intézet (INS).
Országnyi tömeg a londoni versenyhelyszíneken

Országnyi tömeg a londoni versenyhelyszíneken 

Minden idők legnagyobb brit sportparádéja zárja hétfőn London olimpiai nyarát, amely népszerűségét, statisztikáit és sportsikereit tekintve a legmerészebb várakozásokat is messze felülmúlta.

Dinamikus növekedés a Dél-Alföldön 

A Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának jelentése szerint, a KSH 2011. évi előzetes turisztikai adatai alapján a vendégek száma 6,8%-kal, a vendégéjszakák száma 7,8%-kal nőtt a Dél-Alföld régióban 2010-hez képest.

GYSEV: jelentősen nőtt tavaly az utasszám 

Közel nyolc százalékkal több utast szállított tavaly a GYSEV, mint egy évvel korábban - közölte szerdán Rázó László, a cég szóvivője.

Az átlagosnál jobban emelkedett tavaly a magyar turisták száma Horvátországban 

Az elmúlt évben 9 százalékkal több magyar turista látogatott Horvátországba, a vendégéjszakák száma pedig 8,5 százalékkal bővült, a horvátországi turizmus átlagos növekedésénél is nagyobb mértékben - közölte kedden a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének vezetője az MTI-vel.

EKF: bukás vagy nem? 

Magyarország tíz legvonzóbb turisztikai célpontja közé nem fért be tavaly Pécs, holott az Európai Kulturális Fővárosa címtől komoly turisztikai vonzerőt is reméltek, írja az Index a Magyar Turizmus Zrt. szerdán közzétett, a KSH előzetes adatai alapján elkészített listájának adataira hivatkozva.

Vendégrekord Szingapúrban 

Az előző évinél 20 százalékkal több, 11,6 millió látogató kereste fel Szingapúrt 2010-ben.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!