Megszűnik a repülőgépek okozta éjszakai zajterhelés Budapesten

Megszűnik a repülőgépek okozta éjszakai zajterhelés Budapesten 

A jogszabályi változásoknak köszönhetően éjfél és reggel öt óra között, a mélyalvási időszakban szinte teljesen megszűnik a repülőgép-forgalom Budapest felett, a Liszt Ferenc-repülőtéren tervezetten nem szállhatnak fel és le repülőgépek - jelentette be Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Csak mert jó a turizmusnak (is), ne lármázzon!

Csak mert jó a turizmusnak (is), ne lármázzon! 

Az Alkotmánybíróság (Ab) az egészséges környezethez való jog megsértése miatt megsemmisített egy autóverseny-pályákra vonatkozó, a zajterhelés aránytalan növelését megengedő szabályozást csütörtökön közzétett határozatával.

A Budapest Airport vegye meg a házamat! 

Ugyanazon a napon, amikor a Budapest Airport bejelentette XVII. kerületi zajszigetelési munkáinak befejeztét, a XVII. kerület polgármestere lakossági fórumot hívott össze. Az ott élők mielőbbi beavatkozást várnak, legalább a hatályos jogszabályok betartását, de leginkább további repülési korlátozásokat követelnek a fel-és leszálló gépek zaját illetően. De egyesek odáig mentek, hogy a BUD vásárolja meg szerintük elértéktelenedett ingatlanjukat.

Budapest Airport: 30 millió zajszigetelésre 

A lakosság tájékoztatásával kezdetét vette a Budapest Airport (BA) önkéntes zajszigetelési programjának negyedik, Budapest XVII. kerületét érintő szakasza - közölte a BA a Turizmus Online-nal.

Veszélyben a Balaton és a fürdőzők 

A jogszabályi kiskapukon a Balaton vízére olyan motoros hajók szivárogtak be, amelyeknek semmi keresnivalójuk a fürdőzők, vízi biciklik és vitorlások között. Az LMP Pintér Sándor belügyminisztertől már hetekkel ezelőtt, a bizottsági meghallgatásán kérte a helyzet azonnali megoldását - olvasható a párt honlapján szereplő közleményben.

Jóval csendesebb lett Ferihegy 

Eredményes a Budapest Airport és a HungaroControl közös akciója a lakossági zajterhelés csökkentésére. Ezt bizonyítják az elmúlt év konkrét mérésekkel alátámasztott adatai – a statisztikát most összesítette a Budapest Airport.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!