hirdetés
hirdetés

Az első negyedévben veszteséges az EasyJet

Johan Lundgren, a brit diszkont légitársaság vezérigazgatója a cég március 31-én végződött első pénzügyi félévének eredményeiről szóló előrejelzésekor elmondta: a cég azzal számol, hogy összesített bevételei 7,3 százalékkal emelkednek, a kapacitásbővítés eléri a 14,5 százalékot, az egy székre vetített, konstans árfolyamon számolt árbevétel viszont a várakozások szerint 7,4 százalékkal mérséklődik - adta hírül az Airportal.

hirdetés

Az üzemelési költség ráadásul 18 százalékkal megugrott az előrejelzés szerint, az első félévi eredmény a korábbi várakozásoknak megfelelően alakul, várhatóan 275 millió euró veszteség lesz. A második félévben ugyanakkor a bevételek megugrása miatt egyelőre pozitívan az áll az éves eredményhez társaság.

forrás: 123rf

A cégvezető hangsúlyozta, hogy amennyire lehet, felkészültek a megállapodás nélküli Brexitre is, amelynek egyik lehetséges dátuma április 12. Átalakították a cég tulajdonosi körét, Ausztriába jegyezték be a kontinentális üzemelést, és még a “kemény” Brexit esetén is minden egyesült királyságbeli járatot képesek lesznek üzemeltetni. 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai