Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

A Lissoni & Partners munkatársa, vezető belsőépítész. 2007 óta számos belsőépítészeti és építészeti projektért felel, köztük szállodák és üdülőhelyek kialakításáért Európában, Kínában, Indiában és a Közel-Kelet, beleértve a budapesti Dorothea Hotelt, a milánói Edition Hotelt, a sanghaji The Middle House Hotelt, a szingapúri Studio M Hotelt, a Taj Mahal Palace Hotel lakosztályait Mumbaiban. Rendszerint a legtöbb projektfázisban részt vesz a munkák során, a koncepciótól, a vázlatos és részletes tervezésen át az építésben és a helyszíni irányításban való aktív részvételig.

Nagy megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy elfogadta felkérésünket a Klasszis TopDesign 2024 zsűri tagjaként. Most a sztárdesignert kérdezzük tavalyi tapasztalatairól. 2023-ban versenyünket az általa tervezett Dorothea Hotel Budapestben zártuk, kíváncsiak voltunk, mi volt akkor a tapasztalata, és arról is faggatjuk, mit vár az idei megmérettetéstől?

 Rodrigo Tellez Acosta
Rodrigo Tellez Acosta

 

Mi a véleménye az egy évvel ezelőtti Klasszis TopDesign versenyünkről?

Rodrigo Tellez: A díjak és a tervezéssel kapcsolatos események szükségesek az üzlet életben tartásához és a szenvedélyünk növeléséhez a területünkön. A Klasszis TopDesign ennek egy nagyszerű példája.

A tavaly novemberi díjátadó alkalmával tartott prezentációjában említette, hogy fontos kitétel lehet egy tervező számára, hogy ne kövesse a trendeket. Még mindig ez a véleménye?

RT: Teljesen. A trendek az innováció gyilkosai.

Hogyan telt az elmúlt éve szakmai szempontból?

RT: Egyik legjobb évem volt. Piero Lissoni belsőépítészeti irodájának (Lissoni Associati Milano) asszociáltja lettem, és továbbra is vezetem nagyszerű projekteket, mint például az AP House Milánóban és egy új luxushotel Kínában.

Járt-e azóta ismét Budapesten?

RT: Ott voltam Dorothea Hotel Budapest májusi hihetetlen megnyitó ünnepségén. És végre módomban állt eltölteni a magyar fővárosban egy szabad hétvégét is, ahol végre élvezhettem a várost.

Milyen hotelt vagy éttermet látogatott meg bárhol a világban, amelyről azt mondaná, hogy "wow" a megjelenése, és miért gondolja ezt?

RT: A kolumbiai nyári szünet alkalmával ismét elmentem Bogotában az Osaka Nikkei-be, amely az egyik kedvenc éttermem a világon. A Nikkei konyha egy olyan fúziós konyha, amely japán és perui elemeket egyesít, ezt jeleníti meg a belső tér is, megfelelő hangulatot adva az ínycsiklandó étkezéshez. Egy étteremben az ételnek kell "wow"-t mondatnia - a belső tér csak segít kiegészíteni az élményt.

Véleménye szerint hová tart ma a tervezők világa?

RT: Sajnos a közösségi média uralja a világot, és a design ennek következtében laposodik. De amikor mindenki ugyanazt csinálja, akkor van igazán helye az avantgárd megjelenésének.

Milyen színeket és formákat szeret a legjobban?

RT: Sorozatokat, geometriai formákat és ismétléseket. Bármit, aminek matematikai háttere van.

Végül arra lennék kíváncsi, a versenyünk zsűrijének tagjaként mit vár az idei versenytől?

RT: A várakozások gyakran csalódáshoz vezetnek. Ezért inkább nem várok semmit előre, szeretem a meglepetéseket.


MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.
Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás

Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás 

Rövidülnek, de nem maradnak el a nyaralások. Tények és tervek a magyarok belföldi vakációjáról – a szállásfoglaló portál adatai alapján.
„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött?

„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött? 

A milliárdos, akiről ma mindenki beszél, de kevesen ismerik igazán.
Hilton, Marriot: irány Afrika!

Hilton, Marriot: irány Afrika! 

Bejelentette afrikai terjeszkedését a Hilton és a Marriot.
A házi kedvenc is szívesen látott vendég – robban a kisállatbarát szállások piaca

A házi kedvenc is szívesen látott vendég – robban a kisállatbarát szállások piaca 

Itthon akár háromszor annyiba is kerülhet a kisállatunk nyaralása, mint Európa más városaiban.
Változás a nemzetközi szállodaláncnál

Változás a nemzetközi szállodaláncnál 

Megújította nevét és vállalati identitását az AccorInvest.
Tűz ütött ki a visegrádi négycsillagos szálláshelyen – FRISSÍTVE

Tűz ütött ki a visegrádi négycsillagos szálláshelyen – FRISSÍTVE 

A sors ismétli önmagát. A június 13-án történtekre reagált a ház tulajdonos-igazgatója.
Tíz szál gyertya az Aria Hotel Budapest születésnapi tortáján

Tíz szál gyertya az Aria Hotel Budapest születésnapi tortáján 

2025-ben ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját az Aria Hotel Budapest.
Újjászületett szálloda a kiállítások kapujában – megnyílt a négycsillagos hotel

Újjászületett szálloda a kiállítások kapujában – megnyílt a négycsillagos hotel 

A korábbi Expo Congress Hotel felújításából született az Expo Tower.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.