Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

A Lissoni & Partners munkatársa, vezető belsőépítész. 2007 óta számos belsőépítészeti és építészeti projektért felel, köztük szállodák és üdülőhelyek kialakításáért Európában, Kínában, Indiában és a Közel-Kelet, beleértve a budapesti Dorothea Hotelt, a milánói Edition Hotelt, a sanghaji The Middle House Hotelt, a szingapúri Studio M Hotelt, a Taj Mahal Palace Hotel lakosztályait Mumbaiban. Rendszerint a legtöbb projektfázisban részt vesz a munkák során, a koncepciótól, a vázlatos és részletes tervezésen át az építésben és a helyszíni irányításban való aktív részvételig.

Nagy megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy elfogadta felkérésünket a Klasszis TopDesign 2024 zsűri tagjaként. Most a sztárdesignert kérdezzük tavalyi tapasztalatairól. 2023-ban versenyünket az általa tervezett Dorothea Hotel Budapestben zártuk, kíváncsiak voltunk, mi volt akkor a tapasztalata, és arról is faggatjuk, mit vár az idei megmérettetéstől?

 Rodrigo Tellez Acosta
Rodrigo Tellez Acosta

 

Mi a véleménye az egy évvel ezelőtti Klasszis TopDesign versenyünkről?

Rodrigo Tellez: A díjak és a tervezéssel kapcsolatos események szükségesek az üzlet életben tartásához és a szenvedélyünk növeléséhez a területünkön. A Klasszis TopDesign ennek egy nagyszerű példája.

A tavaly novemberi díjátadó alkalmával tartott prezentációjában említette, hogy fontos kitétel lehet egy tervező számára, hogy ne kövesse a trendeket. Még mindig ez a véleménye?

RT: Teljesen. A trendek az innováció gyilkosai.

Hogyan telt az elmúlt éve szakmai szempontból?

RT: Egyik legjobb évem volt. Piero Lissoni belsőépítészeti irodájának (Lissoni Associati Milano) asszociáltja lettem, és továbbra is vezetem nagyszerű projekteket, mint például az AP House Milánóban és egy új luxushotel Kínában.

Járt-e azóta ismét Budapesten?

RT: Ott voltam Dorothea Hotel Budapest májusi hihetetlen megnyitó ünnepségén. És végre módomban állt eltölteni a magyar fővárosban egy szabad hétvégét is, ahol végre élvezhettem a várost.

Milyen hotelt vagy éttermet látogatott meg bárhol a világban, amelyről azt mondaná, hogy "wow" a megjelenése, és miért gondolja ezt?

RT: A kolumbiai nyári szünet alkalmával ismét elmentem Bogotában az Osaka Nikkei-be, amely az egyik kedvenc éttermem a világon. A Nikkei konyha egy olyan fúziós konyha, amely japán és perui elemeket egyesít, ezt jeleníti meg a belső tér is, megfelelő hangulatot adva az ínycsiklandó étkezéshez. Egy étteremben az ételnek kell "wow"-t mondatnia - a belső tér csak segít kiegészíteni az élményt.

Véleménye szerint hová tart ma a tervezők világa?

RT: Sajnos a közösségi média uralja a világot, és a design ennek következtében laposodik. De amikor mindenki ugyanazt csinálja, akkor van igazán helye az avantgárd megjelenésének.

Milyen színeket és formákat szeret a legjobban?

RT: Sorozatokat, geometriai formákat és ismétléseket. Bármit, aminek matematikai háttere van.

Végül arra lennék kíváncsi, a versenyünk zsűrijének tagjaként mit vár az idei versenytől?

RT: A várakozások gyakran csalódáshoz vezetnek. Ezért inkább nem várok semmit előre, szeretem a meglepetéseket.


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.