Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

A Lissoni & Partners munkatársa, vezető belsőépítész. 2007 óta számos belsőépítészeti és építészeti projektért felel, köztük szállodák és üdülőhelyek kialakításáért Európában, Kínában, Indiában és a Közel-Kelet, beleértve a budapesti Dorothea Hotelt, a milánói Edition Hotelt, a sanghaji The Middle House Hotelt, a szingapúri Studio M Hotelt, a Taj Mahal Palace Hotel lakosztályait Mumbaiban. Rendszerint a legtöbb projektfázisban részt vesz a munkák során, a koncepciótól, a vázlatos és részletes tervezésen át az építésben és a helyszíni irányításban való aktív részvételig.

Nagy megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy elfogadta felkérésünket a Klasszis TopDesign 2024 zsűri tagjaként. Most a sztárdesignert kérdezzük tavalyi tapasztalatairól. 2023-ban versenyünket az általa tervezett Dorothea Hotel Budapestben zártuk, kíváncsiak voltunk, mi volt akkor a tapasztalata, és arról is faggatjuk, mit vár az idei megmérettetéstől?

 Rodrigo Tellez Acosta
Rodrigo Tellez Acosta

 

Mi a véleménye az egy évvel ezelőtti Klasszis TopDesign versenyünkről?

Rodrigo Tellez: A díjak és a tervezéssel kapcsolatos események szükségesek az üzlet életben tartásához és a szenvedélyünk növeléséhez a területünkön. A Klasszis TopDesign ennek egy nagyszerű példája.

A tavaly novemberi díjátadó alkalmával tartott prezentációjában említette, hogy fontos kitétel lehet egy tervező számára, hogy ne kövesse a trendeket. Még mindig ez a véleménye?

RT: Teljesen. A trendek az innováció gyilkosai.

Hogyan telt az elmúlt éve szakmai szempontból?

RT: Egyik legjobb évem volt. Piero Lissoni belsőépítészeti irodájának (Lissoni Associati Milano) asszociáltja lettem, és továbbra is vezetem nagyszerű projekteket, mint például az AP House Milánóban és egy új luxushotel Kínában.

Járt-e azóta ismét Budapesten?

RT: Ott voltam Dorothea Hotel Budapest májusi hihetetlen megnyitó ünnepségén. És végre módomban állt eltölteni a magyar fővárosban egy szabad hétvégét is, ahol végre élvezhettem a várost.

Milyen hotelt vagy éttermet látogatott meg bárhol a világban, amelyről azt mondaná, hogy "wow" a megjelenése, és miért gondolja ezt?

RT: A kolumbiai nyári szünet alkalmával ismét elmentem Bogotában az Osaka Nikkei-be, amely az egyik kedvenc éttermem a világon. A Nikkei konyha egy olyan fúziós konyha, amely japán és perui elemeket egyesít, ezt jeleníti meg a belső tér is, megfelelő hangulatot adva az ínycsiklandó étkezéshez. Egy étteremben az ételnek kell "wow"-t mondatnia - a belső tér csak segít kiegészíteni az élményt.

Véleménye szerint hová tart ma a tervezők világa?

RT: Sajnos a közösségi média uralja a világot, és a design ennek következtében laposodik. De amikor mindenki ugyanazt csinálja, akkor van igazán helye az avantgárd megjelenésének.

Milyen színeket és formákat szeret a legjobban?

RT: Sorozatokat, geometriai formákat és ismétléseket. Bármit, aminek matematikai háttere van.

Végül arra lennék kíváncsi, a versenyünk zsűrijének tagjaként mit vár az idei versenytől?

RT: A várakozások gyakran csalódáshoz vezetnek. Ezért inkább nem várok semmit előre, szeretem a meglepetéseket.


10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.
Ha szálláshely-felújításban gondolkodik, ezt látnia kell!

Ha szálláshely-felújításban gondolkodik, ezt látnia kell! 

Évekig tartó átfogó fejlesztés után nem akármilyen új ruhába öltöztette a hazai szállodalánc négycsillagos egri egységét, a Hunguest Flórát.
Gyerekcsúszda az étterembe, póni a kertben: családbarát szálloda az Accent portfóliójában

Gyerekcsúszda az étterembe, póni a kertben: családbarát szálloda az Accent portfóliójában 

Ez a Lutzmannsburgban található, négycsillagos Hotel Xylophon, amely közvetlen átjárást biztosít a Sonnentherme-be – Ausztria egyik legnagyobb élményfürdőjébe.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.