Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

A Lissoni & Partners munkatársa, vezető belsőépítész. 2007 óta számos belsőépítészeti és építészeti projektért felel, köztük szállodák és üdülőhelyek kialakításáért Európában, Kínában, Indiában és a Közel-Kelet, beleértve a budapesti Dorothea Hotelt, a milánói Edition Hotelt, a sanghaji The Middle House Hotelt, a szingapúri Studio M Hotelt, a Taj Mahal Palace Hotel lakosztályait Mumbaiban. Rendszerint a legtöbb projektfázisban részt vesz a munkák során, a koncepciótól, a vázlatos és részletes tervezésen át az építésben és a helyszíni irányításban való aktív részvételig.

Nagy megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy elfogadta felkérésünket a Klasszis TopDesign 2024 zsűri tagjaként. Most a sztárdesignert kérdezzük tavalyi tapasztalatairól. 2023-ban versenyünket az általa tervezett Dorothea Hotel Budapestben zártuk, kíváncsiak voltunk, mi volt akkor a tapasztalata, és arról is faggatjuk, mit vár az idei megmérettetéstől?

 Rodrigo Tellez Acosta
Rodrigo Tellez Acosta

 

Mi a véleménye az egy évvel ezelőtti Klasszis TopDesign versenyünkről?

Rodrigo Tellez: A díjak és a tervezéssel kapcsolatos események szükségesek az üzlet életben tartásához és a szenvedélyünk növeléséhez a területünkön. A Klasszis TopDesign ennek egy nagyszerű példája.

A tavaly novemberi díjátadó alkalmával tartott prezentációjában említette, hogy fontos kitétel lehet egy tervező számára, hogy ne kövesse a trendeket. Még mindig ez a véleménye?

RT: Teljesen. A trendek az innováció gyilkosai.

Hogyan telt az elmúlt éve szakmai szempontból?

RT: Egyik legjobb évem volt. Piero Lissoni belsőépítészeti irodájának (Lissoni Associati Milano) asszociáltja lettem, és továbbra is vezetem nagyszerű projekteket, mint például az AP House Milánóban és egy új luxushotel Kínában.

Járt-e azóta ismét Budapesten?

RT: Ott voltam Dorothea Hotel Budapest májusi hihetetlen megnyitó ünnepségén. És végre módomban állt eltölteni a magyar fővárosban egy szabad hétvégét is, ahol végre élvezhettem a várost.

Milyen hotelt vagy éttermet látogatott meg bárhol a világban, amelyről azt mondaná, hogy "wow" a megjelenése, és miért gondolja ezt?

RT: A kolumbiai nyári szünet alkalmával ismét elmentem Bogotában az Osaka Nikkei-be, amely az egyik kedvenc éttermem a világon. A Nikkei konyha egy olyan fúziós konyha, amely japán és perui elemeket egyesít, ezt jeleníti meg a belső tér is, megfelelő hangulatot adva az ínycsiklandó étkezéshez. Egy étteremben az ételnek kell "wow"-t mondatnia - a belső tér csak segít kiegészíteni az élményt.

Véleménye szerint hová tart ma a tervezők világa?

RT: Sajnos a közösségi média uralja a világot, és a design ennek következtében laposodik. De amikor mindenki ugyanazt csinálja, akkor van igazán helye az avantgárd megjelenésének.

Milyen színeket és formákat szeret a legjobban?

RT: Sorozatokat, geometriai formákat és ismétléseket. Bármit, aminek matematikai háttere van.

Végül arra lennék kíváncsi, a versenyünk zsűrijének tagjaként mit vár az idei versenytől?

RT: A várakozások gyakran csalódáshoz vezetnek. Ezért inkább nem várok semmit előre, szeretem a meglepetéseket.


Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt

Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt  

Főként rövid, 1-2 éjszakás belföldi utazásokat választottak a hazai vendégek az év első három hónapjában.
Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában

Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában 

Az Orient Express La Minerva a legújabb ötcsillagos szálloda, amely Rómában nyílt meg.
Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus

Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus 

Bár hivatalosan csak kedden nyitott újra a visegrádi Hotel Silvanus, már sok szoba volt foglalt, és a szerdai ünnepélyes megnyitó alatt is egyre érkeztek vendégek a házba.
Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában

Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában 

A tűzesetet „kis tűzként” írták le, azonban lángokat is lehetett látni az épületen belül, ami aggodalmat keltett a vendégek és a személyzet körében.
Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében

Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében 

Hetedik Art Corner kiállítás – a Leo Bistro és a Hotel Clark közösségi tereiben.
MSZÉSZ-elnök: erős évet zárt a hazai szállodaipar 2024-ben

MSZÉSZ-elnök: erős évet zárt a hazai szállodaipar 2024-ben 

Somlyai Zoltán ismertette a legfrissebb adatokat, információkat a budapesti régióülésen.
Közeledik a Hotels Tomorrow 2025

Közeledik a Hotels Tomorrow 2025 

Az idei Hotels Tomorrow konferencia 2025. június 30-án és július 1-jén kerül megrendezésre Párizsban.
INS: friss vendégéjszakaszámok Romániából

INS: friss vendégéjszakaszámok Romániából 

Csökkenő turistaérkezést és vendéjszakaszámot regisztráltak keleti szomszédainknál.
Akcióban a HotelHero

Akcióban a HotelHero  

A szállodák és éttermek összefogásának köszönhetően 2025. február 2-a óta vasárnaponként 300 rászoruló jut egy-egy tányér meleg ételhez.
Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül

Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül 

Európa-szerte tovább bővül az egyedi szálláshelyeket kínáló Handwritten Collection.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.