Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Szállodaigazgató és gasztroszakértő, Felső-Ausztria vendégváró szegmensének meghatározó és ismert alakja. Fiatal kora ellenére számos kitüntetés birtokosa, a Linz Tourismus FB tagja. Linz belvárosában a Hotel Schwarzer Bär nevű designhotelt vezet, emellett három másik tematikus szálláshely tartozik hozzá. Az egyiket művészet és design témában, a másikat fenntarthatóság, a harmadikat pedig smart témában üzemelteti.

Lisa Sigl, az ausztriai Linzben található Hotel Schwarzer Bär igazgatója idén is elfogadta felkérésünket, hogy a népszerű Klasszis TopDesign verseny egyik zsűritagja legyen. Megkérdeztük, mit vár az idei versenytől és hogyan látja a magyar szállodákat.

Milyen tapasztalatai vannak a tavalyi versennyel kapcsolatban?

A tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatok rendkívül pozitívak voltak. Lenyűgöző volt látni, hogy mennyi tehetséges és innovatív szálloda vett részt. A koncepciók sokfélesége és a résztvevők elhivatottsága igazolta, hogy a magyarországi vendéglátóipar nagyon magas színvonalon működik. Kiváló alkalom volt arra is, hogy ötleteket cseréljünk más iparági szakértőkkel, és megismerjük az új trendeket és a legjobb gyakorlatokat.

Mit vár az idei versenytől?

Idén még kreatívabb megközelítésekre és innovatív koncepciókra számítok, amelyek bemutatják, hogyan reagálnak a szállodák a vendégek változó igényeire. Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban, és lássam, hogyan fejlődött tovább az iparág. A verseny minden bizonnyal ismét sok izgalmas és inspiráló pályamunkát hoz majd.

Lisa Sigl
Lisa Sigl

Mit fog keresni az egyes pályaművekben?

A hitelességet, a kreativitást és a vendégek igényeinek megértését. Fontos, hogy a szálloda koncepciója egyértelműen azonosítható legyen, és egy egyedi eladási ajánlattal tűnjön ki. Emellett fontosnak tartom a fenntarthatóságot és azt, hogy a szálloda hogyan járul hozzá a helyi közösség működéséhez, életéhez.

Szállodavezetőként miben látja a fejlődés lehetőségét egy szálloda esetében?

Szállodavezetőként jelentős lehetőségeket látok a vendégszolgáltatások további személyre szabásában és a folyamatok digitalizálásában, hogy zökkenőmentes és egyedi élményt nyújtsanak a vendégeknek. A fenntarthatósági intézkedések végrehajtása is egyre fontosabbá válik, hogy ökológiailag és gazdaságilag is életképesek tudjunk maradni. Szállodavezetőként nagyon fontos számomra a vendégelégedettség, az alkalmazottak motivációja és a kínálatunk folyamatos fejlesztése. Egy jó és díjnyertes szállodát kiváló kiszolgálás, erős és autentikus koncepció, valamint a vendégek igényeihez való alkalmazkodás jellemez, anélkül, hogy elveszítené saját identitását.

Hogyan látja a magyar szállodákat és a magyar vendéglátást?

A magyar szállodáknak és a magyar vendéglátásnak kiváló híre van. A szállodák magas színvonalú szolgáltatásukról és meleg légkörükről ismertek. A magyar vendégszeretet figyelmes, amit a világ minden tájáról érkezett vendégek nagyra értékelnek. Erősségük a szolgáltatás minőségében és a hagyományos varázsukban rejlik.


10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.
Ha szálláshely-felújításban gondolkodik, ezt látnia kell!

Ha szálláshely-felújításban gondolkodik, ezt látnia kell! 

Évekig tartó átfogó fejlesztés után nem akármilyen új ruhába öltöztette a hazai szállodalánc négycsillagos egri egységét, a Hunguest Flórát.
Gyerekcsúszda az étterembe, póni a kertben: családbarát szálloda az Accent portfóliójában

Gyerekcsúszda az étterembe, póni a kertben: családbarát szálloda az Accent portfóliójában 

Ez a Lutzmannsburgban található, négycsillagos Hotel Xylophon, amely közvetlen átjárást biztosít a Sonnentherme-be – Ausztria egyik legnagyobb élményfürdőjébe.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.