Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Szállodaigazgató és gasztroszakértő, Felső-Ausztria vendégváró szegmensének meghatározó és ismert alakja. Fiatal kora ellenére számos kitüntetés birtokosa, a Linz Tourismus FB tagja. Linz belvárosában a Hotel Schwarzer Bär nevű designhotelt vezet, emellett három másik tematikus szálláshely tartozik hozzá. Az egyiket művészet és design témában, a másikat fenntarthatóság, a harmadikat pedig smart témában üzemelteti.

Lisa Sigl, az ausztriai Linzben található Hotel Schwarzer Bär igazgatója idén is elfogadta felkérésünket, hogy a népszerű Klasszis TopDesign verseny egyik zsűritagja legyen. Megkérdeztük, mit vár az idei versenytől és hogyan látja a magyar szállodákat.

Milyen tapasztalatai vannak a tavalyi versennyel kapcsolatban?

A tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatok rendkívül pozitívak voltak. Lenyűgöző volt látni, hogy mennyi tehetséges és innovatív szálloda vett részt. A koncepciók sokfélesége és a résztvevők elhivatottsága igazolta, hogy a magyarországi vendéglátóipar nagyon magas színvonalon működik. Kiváló alkalom volt arra is, hogy ötleteket cseréljünk más iparági szakértőkkel, és megismerjük az új trendeket és a legjobb gyakorlatokat.

Mit vár az idei versenytől?

Idén még kreatívabb megközelítésekre és innovatív koncepciókra számítok, amelyek bemutatják, hogyan reagálnak a szállodák a vendégek változó igényeire. Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban, és lássam, hogyan fejlődött tovább az iparág. A verseny minden bizonnyal ismét sok izgalmas és inspiráló pályamunkát hoz majd.

Lisa Sigl
Lisa Sigl

Mit fog keresni az egyes pályaművekben?

A hitelességet, a kreativitást és a vendégek igényeinek megértését. Fontos, hogy a szálloda koncepciója egyértelműen azonosítható legyen, és egy egyedi eladási ajánlattal tűnjön ki. Emellett fontosnak tartom a fenntarthatóságot és azt, hogy a szálloda hogyan járul hozzá a helyi közösség működéséhez, életéhez.

Szállodavezetőként miben látja a fejlődés lehetőségét egy szálloda esetében?

Szállodavezetőként jelentős lehetőségeket látok a vendégszolgáltatások további személyre szabásában és a folyamatok digitalizálásában, hogy zökkenőmentes és egyedi élményt nyújtsanak a vendégeknek. A fenntarthatósági intézkedések végrehajtása is egyre fontosabbá válik, hogy ökológiailag és gazdaságilag is életképesek tudjunk maradni. Szállodavezetőként nagyon fontos számomra a vendégelégedettség, az alkalmazottak motivációja és a kínálatunk folyamatos fejlesztése. Egy jó és díjnyertes szállodát kiváló kiszolgálás, erős és autentikus koncepció, valamint a vendégek igényeihez való alkalmazkodás jellemez, anélkül, hogy elveszítené saját identitását.

Hogyan látja a magyar szállodákat és a magyar vendéglátást?

A magyar szállodáknak és a magyar vendéglátásnak kiváló híre van. A szállodák magas színvonalú szolgáltatásukról és meleg légkörükről ismertek. A magyar vendégszeretet figyelmes, amit a világ minden tájáról érkezett vendégek nagyra értékelnek. Erősségük a szolgáltatás minőségében és a hagyományos varázsukban rejlik.


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.