Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Szállodaigazgató és gasztroszakértő, Felső-Ausztria vendégváró szegmensének meghatározó és ismert alakja. Fiatal kora ellenére számos kitüntetés birtokosa, a Linz Tourismus FB tagja. Linz belvárosában a Hotel Schwarzer Bär nevű designhotelt vezet, emellett három másik tematikus szálláshely tartozik hozzá. Az egyiket művészet és design témában, a másikat fenntarthatóság, a harmadikat pedig smart témában üzemelteti.

Lisa Sigl, az ausztriai Linzben található Hotel Schwarzer Bär igazgatója idén is elfogadta felkérésünket, hogy a népszerű Klasszis TopDesign verseny egyik zsűritagja legyen. Megkérdeztük, mit vár az idei versenytől és hogyan látja a magyar szállodákat.

Milyen tapasztalatai vannak a tavalyi versennyel kapcsolatban?

A tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatok rendkívül pozitívak voltak. Lenyűgöző volt látni, hogy mennyi tehetséges és innovatív szálloda vett részt. A koncepciók sokfélesége és a résztvevők elhivatottsága igazolta, hogy a magyarországi vendéglátóipar nagyon magas színvonalon működik. Kiváló alkalom volt arra is, hogy ötleteket cseréljünk más iparági szakértőkkel, és megismerjük az új trendeket és a legjobb gyakorlatokat.

Mit vár az idei versenytől?

Idén még kreatívabb megközelítésekre és innovatív koncepciókra számítok, amelyek bemutatják, hogyan reagálnak a szállodák a vendégek változó igényeire. Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban, és lássam, hogyan fejlődött tovább az iparág. A verseny minden bizonnyal ismét sok izgalmas és inspiráló pályamunkát hoz majd.

Lisa Sigl
Lisa Sigl

Mit fog keresni az egyes pályaművekben?

A hitelességet, a kreativitást és a vendégek igényeinek megértését. Fontos, hogy a szálloda koncepciója egyértelműen azonosítható legyen, és egy egyedi eladási ajánlattal tűnjön ki. Emellett fontosnak tartom a fenntarthatóságot és azt, hogy a szálloda hogyan járul hozzá a helyi közösség működéséhez, életéhez.

Szállodavezetőként miben látja a fejlődés lehetőségét egy szálloda esetében?

Szállodavezetőként jelentős lehetőségeket látok a vendégszolgáltatások további személyre szabásában és a folyamatok digitalizálásában, hogy zökkenőmentes és egyedi élményt nyújtsanak a vendégeknek. A fenntarthatósági intézkedések végrehajtása is egyre fontosabbá válik, hogy ökológiailag és gazdaságilag is életképesek tudjunk maradni. Szállodavezetőként nagyon fontos számomra a vendégelégedettség, az alkalmazottak motivációja és a kínálatunk folyamatos fejlesztése. Egy jó és díjnyertes szállodát kiváló kiszolgálás, erős és autentikus koncepció, valamint a vendégek igényeihez való alkalmazkodás jellemez, anélkül, hogy elveszítené saját identitását.

Hogyan látja a magyar szállodákat és a magyar vendéglátást?

A magyar szállodáknak és a magyar vendéglátásnak kiváló híre van. A szállodák magas színvonalú szolgáltatásukról és meleg légkörükről ismertek. A magyar vendégszeretet figyelmes, amit a világ minden tájáról érkezett vendégek nagyra értékelnek. Erősségük a szolgáltatás minőségében és a hagyományos varázsukban rejlik.


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.