hirdetés
hirdetés

Csődvédelmet kért a Norwegian

Reorganizációs tervet készített és hitelezőivel szembeni csődvédelmet kért a Norwegian Air Shuttle - írja az AIRportal.hu.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Mivel a legfontosabb vagyonelemei (a repülőgépek) Írországban vannak bejegyezve, a Norwegian egy ottani bíróságon csődvédelmet kért – derül ki a cég friss közleményéből. A tájékoztatás szerint ezzel az a céljuk, hogy csökkentsék az adósságállományt, friss tőkét vonjanak be, valamint a piaci igényekhez igazítsák a flotta méretét. A folyamat várhatóan öt hónapot vesz igénybe, ez idő alatt (vagy legalábbis készpénzállománya erejéig) a légitársaság zavartalanul működik, és az oslói tőzsdén is tovább folyik a kereskedés a részvényeivel. Az átszervezés során kiemelt figyelmet fordít a légicég a lehető legtöbb dolgozó megtartására.

Jacob Schram vezérigazgató szerint a Norwegian jövője érdekében muszáj volt csődvédelmet kérni, ezzel megteremtik az esélyt arra, hogy pénzügyileg megerősödjön a cég. A hibrid üzleti modellben működő légitársaság azok után kényszerült csődvédelembe, hogy a norvég állam kijelentette: nem biztosít több anyagi segítséget.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai