Nem szakad meg a balatoni kempinglánc

Nem szakad meg a balatoni kempinglánc 

A továbbiakban is a Balatontourist nevével működik és a cég üzemeltetésében marad a siófoki Aranypart és a zamárdi Autós kemping, amit a közelmúltban vásárolt meg a veszprémi Brovama Kft. a felszámolás alatt lévő SCD örökségből.

Hazai befektető vette meg a balatoni kempingeket 

Egy Balaton-mániás veszprémi befektető, Siliga Sándor cége az a Brovama Kft., amelyik a közelmúltban megvette a Siotour két jelentős Balaton-parti kempingjét az SCD Group felszámolás alatt lévő hagyatékából.
Levágták a hajó orrát, hogy olcsóbb legyen a kikötőbérlés

Levágták a hajó orrát, hogy olcsóbb legyen a kikötőbérlés 

A Vanyolai hajóstársaság szerint az utóbbi években folyamatosan nőttek a kikötőhasználatáért fizetett terheik.

Halkutató expedíció a Balatonon 

Nemzetközi halkutató expedíciót indít a Balatoni Limnológiai Intézet a nyár végén a Balatonon.

A magánszobakiadást is kiütheti az onlinekassza 

Időzített bomba ketyeg a balatoni idegenforgalom alatt a magánszobakiadóknak is előírt onlinekassza használat miatt, derült ki a Balatoni Szövetség (BSZ) pénteken tartott balatonfüredi közgyűlésén.

Városi címre gyúrnak a tihanyiak 

Nem rangkórság szállta meg a község önkormányzatát, egyszerűen összegyűjtötték az eddigi tapasztalatokat, megnézték a készülő szabályozást, és arra jutottak, hogy a következő időszakban csak akkor számíthatnak megfelelő pályázati forrásokra, ha városként indulnak értük.

Ötven kiállító a Veszprém Megyei Utazás Kiállításon 

Ötven turisztikai szolgáltató mutatkozik be az április 12-13-án 18. alkalommal megrendezésre kerülő Veszprém Megyei Utazás Kiállításon.
Ezek a leglátogatottabb hazai települések

Ezek a leglátogatottabb hazai települések 

Döbbenetes adatokra bukkantunk a Központi Statisztikai Hivatal oldalán: több vendégéjszaka realizálódott 2013. során Budapest V. kerületében, mint a turisták abszolút hazai kedvencének számító Hévízen és Hajdúszoboszlón együttvéve. A második legnépszerűbb fővárosi kerület, a VII. önmagában több vendégéjszakát produkált, mint a leglátogatottabb vidéki település, Hévíz. Cikkünkből kiderül, melyek voltak tavaly a leglátogatottabb hazai települések, illetve budapesti kerületek.

Újabb szakasszal bővül a balatoni bicikliút hálózat 

Az idei balatoni szezon egyik nagy újdonsága lehet a Tihanyi-félsziget keleti, délkeleti oldalán végighaladó bicikliút újabb szakaszának a megépítése. Ezzel szebbé és biztonságosabbá válik a tó egyik legszebb panorámaszakaszán a kerékpározás.
Vezető- és működésiforma-váltás az Anna Grandban

Vezető- és működésiforma-váltás az Anna Grandban 

A vendégkörben a színvonalas szolgáltatásokat igénylő orosz turisták, a szolgáltatásokban a gyógyászati-diagnosztikai szolgáltatások jelenthetnek újdonságot az alig néhány éves múltra visszatekintő füredi Anna Grand Hotel működésének legújabb korszakában.

Nagy lehetőség a biciklis és borturizmusnak 

A kerékpáros- és borturizmus számára is rendkívüli jelentőségű az a múlt héten életbe lépett jogszabály módosítás, ami a főútvonalak kivételével mostantól lehetővé teszi, hogy a biciklisek alkoholt fogyasszanak.

Ultimátum a főtorkosoknak 

Ultimátumot adnak a veszprémi éttermek a Torkos Csütörtök projekt szervezőinek.

Az új helyen is sikeres volt a veszprémi Utazás 

A megszokott helyszín, az egyetem aulája helyett az egyik helyi középiskola, a Lovassy gimnázium tornacsarnoka adott otthont a 15. alkalommal megrendezett, ingyenesen látogatható Veszprém megyei utazás kiállításnak.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!