Hazai befektető vette meg a balatoni kempingeket

Egy Balaton-mániás veszprémi befektető, Siliga Sándor cége az a Brovama Kft., amelyik a közelmúltban megvette a Siotour két jelentős Balaton-parti kempingjét az SCD Group felszámolás alatt lévő hagyatékából.

Siliga negyedszázada a veszprémi Nyugalom Biztonsági és Vagyonvédelmi Kft. ötven százalékos tulajdonrészével alapozta meg vállalkozásait. Később elsősorban ingatlanügyekkel foglalkozott, de voltak kereskedelmi érdekeltségei, kábeltévés befektetése és a turisztikai információs technikában is érdekelt.

A balatoni turizmus területén nem ez az első jelentős beruházása, három éve az övé az egykori tihanyi nemzeti banki üdülő, a Panoráma Hotel is. Siliga, illetve cége az ingatlan tulajdonosa, amit a hotel szakmai vezetőjével közös vállalkozásban működtetnek.

Magáról azt tartja, hogy a pénzügyek mellett elsősorban a személyzeti ügyekhez ért. "Azt látom meg, hogy ki miben jó, s igyekszem kitalálni, hogyan lehet hasznosítani ezeket a képességeket, igyekszem helyzetbe hozni őket" - nyilatkozta eddigi üzletei kapcsán.

A siófoki Aranypart és a zamárdi Autós kemping megvásárlást a tihanyi hotelhez hasonlóan olyan ingatlanbefektetési ügynek tartja, amelyben - megfelelő partnerrel - fantáziát lát a hosszútávú működtetésre.

Maga is úgy gondolja, hogy jelenleg a balatoni kempingeknél lehetne jobban jövedelmező befektetést is találni, de mint mondja, ő Balaton-mániás. Eljutott arra szintre, mikor már nem az az egyetlen szempont, hogy kicsivel több pénze legyen.

Azt mondja, amíg fantáziát lát benne, mindenképpen az eddigi funkcióval működteti a kempingeket, de igazán nem is lehetne mást csinálni a rendezési tervek szerint.

Idén már körvonalazódnak a fejlesztési opciók

A kempingeket a szezon végéig a Balatontourist Kft. működteti, és egyben ez a cég rendelkezik a funkcióhoz szükséges ingóságokkal is. Siliga októberig a közös érdekek alapján tisztázni akarja a folytatás módját. A jövőben egy olyan saját céggel akarja működtetni a két szálláshelyet, amelynek az élére egy, a területhez értő szakembert akar állítani. Ősszel megkezdik a felkészülést a következő szezonra, úgy a kempingekben, mint a vendégek toborzásában. Az is várhatóan őszre tisztázódik, hogy hosszabb távon milyen fejlesztésekben gondolkodnak. A közvetlen működtetésben várhatóan építeni fognak a kempingek jelenlegi dolgozóira.

Siliga Sándor nem zárja ki, hogy újabb hasonló balatoni turisztikai befektetésbe is belevág a jövőben, hisz a kínálat elég nagy ezen a területen. De azt mondja, ez ma igazán nem kérdés nála, hisz most a már meglévőt kell helyzetbe hozni. Bár nem zárja ki azt sem, hogy akár néhány hét vagy néhány hónap múlva megváltozhat ez a helyzet.


Teltház a golfszezon legmenőbb versenyén

Teltház a golfszezon legmenőbb versenyén 

Teltházzal, több, mint száz versenyzővel és kiemelt érdeklődés mellett rendezték meg az idei szezon eddigi legsikeresebb versenyét.
Kádár-kockák a Skanzenben

Kádár-kockák a Skanzenben 

A kockaház. Lakóház, életforma és annak reprezentációja a Kádár-korban címmel nyílt kiállítás június 21-én a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Skanzen Galériában.
Nyitva a Flava-brand legújabb tagja

Nyitva a Flava-brand legújabb tagja 

Lehetőséget kínálva arra, hogy Budapesten maradva, nyáron a fővárosban találjanak rá a természetközeli pihenés és felfrissülés lehetőségére a városlakók.
Új arculatot kapott a Miskolc Pass

Új arculatot kapott a Miskolc Pass 

Megújult arculattal, számos új partnerrel jelentkezik a Miskolc Pass turisztikai kártya.
Titkos kódok és szimbólumok a kiállításon

Titkos kódok és szimbólumok a kiállításon 

Összművészeti eseménnyel zárul a szentendrei Virágnyelven kiállítás.
17. századi női papucs került elő a veszprémi várnegyedben

17. századi női papucs került elő a veszprémi várnegyedben 

A különleges leletet már a Múzeumok Éjszakáján megnézhetik az érdeklődők a veszprémi várnegyed Work in Progress kiállításán.
Indul Tokaj legmenőbb éjszakai futása

Indul Tokaj legmenőbb éjszakai futása 

Június 28-án nemzetközi mezőny indul a Fesztiválkatlanból.
Kutya melegben a kutyájával strandolna? Nincs akadálya

Kutya melegben a kutyájával strandolna? Nincs akadálya 

Itt a legfrissebb országos kutyabarát strandtérkép, hozzá hasznos tippekkel.
Elfogadták az Európai Zöld Megállapodást - mit jelent?

Elfogadták az Európai Zöld Megállapodást - mit jelent? 

„Az Európai Uniónak át kell gondolnia a stratégiáját” – mondja Bárány László,az ország piacvezető és a magyarországi csirketermelés és -feldolgozás közel 50 százalékát adó piaci szereplőjének tulajdonos-ügyvezetője.
Tánc és a századforduló szerelmi élete a Szentendrei Skanzenben

Tánc és a századforduló szerelmi élete a Szentendrei Skanzenben 

Tánc, tűzugrás, szerelmi jóslás és csoki bonbonok - izgalmas lesz az idei Múzeumok éjszakája a Skanzenben.