Őrség: aktív pihenés három ország határán

Őrség: aktív pihenés három ország határán 

Vannak az országnak olyan szegletei, ahová ritkán jut el az utazó, pedig már a sajátos földrajzi elhelyezkedésükből adódóan is egyedi élményt kínálnak. Szentgotthárd és az Őrség ilyen hely. Az Accent Hotels üzemeltetésében működő Gotthard Therme Hotel meghívására érkeztünk a városba, hogy felfedezzük mindazt, amiért érdemes idelátogatniuk a nem mindennapi kalandok kedvelőinek.
Tanulmányúttal ünnepelte a Föld Napját a MABEUSZ

Tanulmányúttal ünnepelte a Föld Napját a MABEUSZ 

Kellemes tavaszi időben, a Föld Napján indultunk a Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ) által szervezett tanulmányútra, ahol két, egymástól nagyon különböző település titkait, újdonságait ismerhettük meg. Először Poroszló felé vettük az irányt, majd Hollókőt látogattuk meg.

Gasztroélmények és fürdőtúra az Észak-Alföldön 

2016 a gasztroélmények éve a magyar turizmusban. Ennek jegyében mutatta be az Észak-Alföld gasztronómiai különlegességeit és ezek lelőhelyeit a Magyar Turizmus Zrt. egy decemberi túrán, amelynek során kipróbálhattuk a térség fürdőit is.
Téli fürdőtúra gasztroélményekkel

Téli fürdőtúra gasztroélményekkel 

2016 a gasztroélmények éve lesz a magyar turizmusban. Ennek jegyében indultunk útnak, hogy felfedezzük az Észak-Alföld ízeit, gasztronómiai különlegességeit és ezek lelőhelyeit. A szervező – a Magyar Turizmus Zrt. – egyúttal megmutatta nekünk a térség fürdőit és ezek legfrissebb fejlesztéseit is.

Szeptemberi kerekezés a Balatonon 

Rég elmúlt már az az idő, amikor a Balatonon nyár végén lehúzzák a rolókat a parti vendéglátóhelyeken, és üresen árválkodnak a magukra hagyott kerti asztalok. Újfajta nyüzsgés veszi ilyenkor kezdetét. A tó körüli aszfaltcsík megtelik élettel, jókedvű társaságok cikáznak színes sisakokban. Idén is megkezdődött az igazi bringaszezon.

Lovas túra a Balaton Riviéráján 

A fürdés, a vitorlázás és a kerékpározás mellett manapság már lóháton is fel lehet fedezni Alsóörs és környéke látnivalóit.

Stratégiai megállapodás Budapest népszerűsítésére 

Stratégiai megállapodást írtak alá a Magyar Turizmus Zrt. és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ vezetői a Széchenyi Gyógyfürdőben található Márvány-teremben. A hiánypótló megegyezés értelmében a jövőben minden olyan tevékenységet közösen vagy összehangoltan végeznek, ami elősegíti Budapest népszerűsítését bel- és külföldön egyaránt.

Lovastúra a Balaton Riviéráján 

Sokáig a fürdés és vitorlázás volt a legfőbb vonzerő a Balatonnál, azután egyre többen ültek biciklire, hogy két keréken járják be a vidéket. Egy most zárult pályázat eredményeként immár lóháton is fel lehet fedezni Alsóörs és környéke látnivalóit.

Bán Teodóra: ‘‘Az élet mindig hozta a lehetőségeket‘‘ 

Lendületesen érkezik egy megbeszélésről az interjúra. Ami először feltűnik, az a természetesség, ami a lényéből árad. Szabadkozik a pár perc késés miatt, annak ellenére, hogy szinte percre beosztott az ideje mindennap. Bán Teodórával kultúráról, művészetről, turizmusról, és persze az idei nyári budapesti attrakciókról beszélgettem.
Kortyolni- és harapnivalók a Városligetben

Kortyolni- és harapnivalók a Városligetben 

Vajon mi lehet a különbség az élelmiszerboltok polcain sorakozó, futószalagon készült termékek és a kézműves sörök között? Aki ez utóbbiakat valaha is megkósolta, az tudja, hogy óriási.

Merre tovább magyar turizmus? 

A hazai turizmus tartós kibontakozásának lehetőségeit és aktuális problémáit gyűjtötte egy csokorba a Figyelő és a Travelo május huszadikán megrendezett közös konferenciája. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!