Antioxidáns cikkek
Rovarételekkel a rák ellen
Először mérte meg az ehető rovarok antioxidánsszintjét egy tanulmány, s mint kiderült, a szöcskék és selyemhernyók annyi antioxidánst tartalmaznak, mint a friss narancslé - olvasható a Phys.org tudományos hírportálon.
![Józan mennyiségben kész egészségbomba a fahéj](https://turizmusonline.hu/i/f/4/1/d/a/c/9/5/d/6/1/c/f/c/c/3/4/9/4/d/jozan-mennyisegben-kesz-egeszsegbomba-a-fahej_md.jpg)
Józan mennyiségben kész egészségbomba a fahéj
A fahéj, intenzív ízének hála, egyike a leggyakrabban használt fűszernövényeknek – írja a Házipatika. De amellett, hogy jó az íze és az illata, rendkívül sok pozitív tulajdonsága is van, ezért nem csoda, hogy már kétezer éve használják nem csak a konyhában, hanem a gyógyításban is.
![Úgy néz ki, a randa gyümölcsök egészségesebbek](https://turizmusonline.hu/i/0/3/4/3/b/e/3/f/6/4/1/0/b/a/4/0/e/c/2/d/ugy-nez-ki-a-randa-gyumolcsok-egeszsegesebbek_md.jpg)
Úgy néz ki, a randa gyümölcsök egészségesebbek
Az amerikai Nemzeti Közszolgálati Rádió (NPR) honlapjának egyik cikke azt sugallja, hogy a sérülésekkel tarkított termények elfogyasztása a szemrevalóbbakénál jótékonyabb hatást gyakorol a szervezetünkre. Számunkra az irományt a Fooducate nevű blog beszámolója foglalja össze.
A sör hasznos lehet Alzheimer ellen
Ugyan a túl sok sör rövidtávon összezavarhatja a memóriánkat, a népszerű ital „józan” mértékű fogyasztásából hosszabb távon potenciálisan akár jól is kijöhetünk. Jelen cikk a Foodbeast írására támaszkodik.
![A méltatlanul mellőzött bab](https://turizmusonline.hu/i/d/0/5/3/3/a/c/b/1/f/b/a/8/e/a/7/4/7/2/c/a-meltatlanul-mellozott-bab_md.jpg)
A méltatlanul mellőzött bab
Jó néhány étel van a világon, melyet valamiért ritkán eszünk, pedig nem is drága, jó az íze, és minden szempontból jót tesz a szervezetnek – mutat rá cikkében az MNO. A bab sokkal többet érdemelne.
Nem városi legenda a bor jótékony hatása
Nem városi legenda, hogy a bornak jótékony hatása lehet a szervezetre és akár a pszichére is – erről beszélt a Kossuth Rádióban az italt egészségügyi szempontból vizsgáló egyetemi kutatás vezetője.