Rovarételekkel a rák ellen 

Először mérte meg az ehető rovarok antioxidánsszintjét egy tanulmány, s mint kiderült, a szöcskék és selyemhernyók annyi antioxidánst tartalmaznak, mint a friss narancslé - olvasható a Phys.org tudományos hírportálon.
Józan mennyiségben kész egészségbomba a fahéj

Józan mennyiségben kész egészségbomba a fahéj 

A fahéj, intenzív ízének hála, egyike a leggyakrabban használt fűszernövényeknek – írja a Házipatika. De amellett, hogy jó az íze és az illata, rendkívül sok pozitív tulajdonsága is van, ezért nem csoda, hogy már kétezer éve használják nem csak a konyhában, hanem a gyógyításban is.
Úgy néz ki, a randa gyümölcsök egészségesebbek

Úgy néz ki, a randa gyümölcsök egészségesebbek 

Az amerikai Nemzeti Közszolgálati Rádió (NPR) honlapjának egyik cikke azt sugallja, hogy a sérülésekkel tarkított termények elfogyasztása a szemrevalóbbakénál jótékonyabb hatást gyakorol a szervezetünkre. Számunkra az irományt a Fooducate nevű blog beszámolója foglalja össze.

A sör hasznos lehet Alzheimer ellen 

Ugyan a túl sok sör rövidtávon összezavarhatja a memóriánkat, a népszerű ital „józan” mértékű fogyasztásából hosszabb távon potenciálisan akár jól is kijöhetünk. Jelen cikk a Foodbeast írására támaszkodik.
A méltatlanul mellőzött bab

A méltatlanul mellőzött bab 

Jó néhány étel van a világon, melyet valamiért ritkán eszünk, pedig nem is drága, jó az íze, és minden szempontból jót tesz a szervezetnek – mutat rá cikkében az MNO. A bab sokkal többet érdemelne.

Nem városi legenda a bor jótékony hatása 

Nem városi legenda, hogy a bornak jótékony hatása lehet a szervezetre és akár a pszichére is – erről beszélt a Kossuth Rádióban az italt egészségügyi szempontból vizsgáló egyetemi kutatás vezetője.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!