Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Bezár a világ legszebb McDonald's étterme

Bezár a világ legszebb McDonald's étterme 

Étteremátalakítási programja utolsó állomásaként, a hazai McDonald’s fél évre bezárja a Nyugati téri Mekit.
Mit talál az utókor a budai VakVarjú időkapszulájában?

Mit talál az utókor a budai VakVarjú időkapszulájában? 

A régi budai VakVarjú étterem vendégeiről emlékekkek teli időkapszulát helyezett el az étteremcsalád vezetősége a teljes felújítás alatt álló étterem alapzatában. Semsei Rudolf tulajdonos szerint e kedves és megható üzenetekre érdemes építeni a tervek szerint 2024 januárjában megnyíló modern éttermet.  
Megújul egy négycsillagos hotel Gyulán

Megújul egy négycsillagos hotel Gyulán 

Az Elizabeth Hotel Gyula már a lezárások előtt, november 1-jén bejelentette, hogy ideiglenesen bezár, mégpedig azért, hogy teljes körű és nagyszabású felújítási, átépítési munkák után, magasabb szintű szolgáltatást nyújtó szobákkal nyithasson újra.
Horeca Meetup: előadások a második hullám kapcsán

Horeca Meetup: előadások a második hullám kapcsán 

"Egyből a kettőbe" címmel tartottuk nagy sikerrel zárult szakmai rendezvényünket október 6-án, kedden, a Cortile Hotel Budapestben. Az ott elhangzott előadásokból közlünk most fontos részleteket.
Frissítve - Divatot diktál a JAB

Frissítve - Divatot diktál a JAB 

A szállodák, éttermek területén sok helyütt leállt az élet a Covid tavaszi első hulláma alatt, azonban voltak, akik építkezésre, felújításra fordították a felszabaduló időt, teret és lehetőségeket. Így nem sok pihenésre adva lehetőséget a német anyacéggel rendelkező, hazánkban több éve jelen lévő, és a textilbeszállítások területén piacvezetőnek számító JAB Anstoetz magyarországi csoportjának.

Biciklisbarát fejlesztések Kiskunhalason 

Megkezdődnek Kiskunhalason, a TOP-3.1.1-16-BK1-2017-00013 azonosító számú, „Komplex közlekedésfejlesztési intézkedések Kiskunhalason” projekt keretében történő útfelújítások. Kerékpárosbarát fejlesztési intézkedések keretében 2 településrész közlekedési úthálózatának kerékpárosbarát alakítása történik kerékpárforgalmi létesítmény építésével.

Milyen lesz az új Széll Kálmán tér? 

Január 8-ától 20-áig az Erzsébet téri Design Terminálban mutatja be a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ a Széll Kálmán tér átépítése kapcsán született terveket. A fontos budai csomópont 2015-ig újulhat meg. A tér átépítésének részleteit dr. Szeneczey Balázs, főpolgármester-helyettes és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója ismertette, a BKK és a Design Terminál között létrejött és a közösen rendezett tárlattal induló együttműködésről pedig Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál stratégiai igazgatója beszélt az esemény napokban tartott sajtótájékoztatóján.

Túrják a Kossuth teret 

Jelenleg a Kossuth tér újjáépítésének átfogó - mélyépítési, térrendezési, kertészeti, képzőművészeti, közlekedéstechnikai - tervezési előkészülete zajlik, a tervezői program összeállításához, a mélyépítési tervezésekhez talajmechanikai vizsgálatokat végeznek a Kossuth téren 2011. december 10-12. között - közölte az Országgyűlés sajtószolgálata pénteken az MTI-vel.
A turisták is megnyalják a tíz ujjukat

A turisták is megnyalják a tíz ujjukat 

Amint a Széll Kálmán tér olyan lesz, amilyet a Főváros, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Főmterv Zrt. által választott Finta és Társai Építész Stúdióval együtt megálmodott. Addig még kell várni egy kicsit. 2014-re valósulhat meg az első foka annak a többlépcsős folyamatnak, mely a tervekben szereplő összes szépet és jót valóra váltja. Mindenesetre a Fővárosi Közgyűlés augusztus 31-én dönt a koncepciótervről Hutiray Gyula főpolgármester-helyettes előterjesztése alapján.

Közpark az egri kőlyuktetői pincesornál 

Megszüntetik az egri kőlyuktetői pincesor előtti dzsumbujt, helyette tetszetős közpark várja majd az arra járókat. Munkatársunktól

Forgó kávézó a siófoki víztoronyban 

Mégis csak jut uniós forrás a siófoki víztorony átépítésére, bár korábban elutasították a város pályázatát - írja a somogyi hírportál, a Sonline.hu.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!