Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tizennyolc éven át vezette Egri Orsolya a legendás helyet, amely Újbuda egyik szimbóluma volt, és amely 2022 október elsején bezárni kényszerült. Ez a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.

Egri Orsi, a Tranzit Art Café alapító-tulajdonosa be kellett hogy lássa, bárhogy szerette volna - nem tudják kollégáival tovább vállalni azokat a nehézségeket, amelyek a covid-járvány kezdetétől sújtotta imádott helyét - akárcsak a többi vendéglátóhelyet a fővárosban és ország-szerte.

A Tranzit név nem véletlen: innen indultak korábban a távolsági buszok a fővárosból. A buszok nyomvonala ma is fellelhető a volt kávéház teraszának környékén
A Tranzit név nem véletlen: innen indultak korábban a távolsági buszok a fővárosból. A buszok nyomvonala ma is fellelhető a volt kávéház teraszának környékén

Anyagi probléma-hegyek, amelyek a kényszerű bezárás előtt évekig hangsúlyosan jelen volt helyzetükben, és hiába küzdöttek a rezsiárak és az élelmiszerárak drasztikus emelkedésével, az egyre mélyebb gazdasági nehézségek miatt kénytelenek voltak meghozni a döntést: lehúzzák a rolót.

Azóta a kulturális részt próbálom életben tartani a csapatommal. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy továbbra is szervezünk eseményeket, kiállításokat és előadásokat. 2023. szeptember 12-én és 13-án például a Proton Színház hozta el Reisz Gábor: Komolyan röhejes vagyok című darabját, amely iránt hatalmas volt az érdeklődés. Mivel a filmes szakma képviselőivel is jó kapcsolatot ápolunk, filmforgatások is zajlanak nálunk. Emellett civil egyesületnek is helyet biztosítunk, hogy fogyasztási kényszer nélkül tudjanak a tagok egymással találkozni, megbeszéléseket tartani 

– nyilatkozta Egri Orsolya az artisbusiness.hu portálnak 2023 őszén.

Most egy új tulajdonosi kör kapott lehetőséget arra, hogy megnyissa ismét a Tranzitot. Igaz, nem Tranzit néven, nem is a régebbi koncepcióval, hanem egy bulisabb, lazulósabb, szórakoznivágyó réteget szólít majd meg, és Zsiráf (Tranzit) néven nyitják ki újra - a teljes átépítést követően - Újbuda egyik legendás, ipari műemlékként elhíresült, korábbi neves kulturális-szórakozóhelyét.


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.