Mit talál az utókor a budai VakVarjú időkapszulájában?

A régi budai VakVarjú étterem vendégeiről emlékekkek teli időkapszulát helyezett el az étteremcsalád vezetősége a teljes felújítás alatt álló étterem alapzatában. Semsei Rudolf tulajdonos szerint e kedves és megható üzenetekre érdemes építeni a tervek szerint 2024 januárjában megnyíló modern éttermet.  

Az időkapszulába a régi VakVarjú Buda törzsvendégeinek több mint 150 üzenete, az étterem felújításával kapcsolatos gyermekrajzok, LEGO, az Újbuda újság legfrissebb, és a felújításról korábban hírt adó száma, a vendégektől kapott több mint 100 életkép, valamint az elmúlt 15 év meghatározó pillanatairól készült fotók kerültek.

 

„Tizenöt év után megérett egy komoly átépítésre vendéglőnk, amely a VakVarjú étteremcsalád legelső egysége volt. Újbudán nőttem fel és itt is élek, így a budai egységünk különösen közel áll a szívemhez. Éppen ezért nem is volt kérdés, hogy amikor megérett az idő a felújítására, pénzt és energiát nem sajnálva azonnal belevágtunk modernizálásába”, mondta Semsei Rudolf tulajdonos.

Az újbudai étteremben a férőhelyek száma majdnem duplája lesz a réginek. A hozzáépített hatalmas üvegfelületeknek köszönhetően a beltér letisztult és világos lesz, és be lehet majd lesni a szintén üvegfallal elválasztott látványkonyha mindennapjaiba is. Nyáron tágas terasz várja a vendégeket. Ez lesz az első teljesen akadálymentesített egységük, ahol a kerekesszékes vendégek is teljesen komfortosan közlekedhetnek.

„A báján és kedvességén mit sem változtattunk, valamint ételeink stílusa és az árszínvonal sem változik. Továbbra is élő zongorajáték, gyereksarok és megújult belső játszótér fogja várni törzsvendégeinket és a minket most felfedezőket, de reméljük, hogy a komfortosabb és modernebb kialakításnak köszönhetően még magasabb szintű vendégélménnyel tudjuk megajándékozni őket. A konyhán pedig klimatizált csúcstechnológiás konyhában dolgozhatnak majd a kollégák”, tette hozzá Semsei Rudolf.

Az ünnepséget  az étteremcsalád tulajdonosain kívül megtisztelte részvételével Dr. László Imre újbudai polgármester, Görög András, a körzet önkormányzati képviselője, valamint Simon Károly, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A teljesen megújult újbudai VakVarjú-egység a tervek szerint 2024 januárjában nyitja meg kapuit.

 

 

Forrás: vakvarju.com


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.