Mit hoz az augusztus 20-ai hétvége a hazai turizmusnak?

Mit hoz az augusztus 20-ai hétvége a hazai turizmusnak? 

Bár tavalyhoz hasonlóan idén sem hosszú hétvége az államalapítás ünnepe, mégis sokan ekkorra időzítik a vakációt.
Készül a koronázó város az államalapítás ünnepére

Készül a koronázó város az államalapítás ünnepére 

Koronázó városhoz méltó programokkal készül Esztergom az államalapítás ünnepére. A háromnapos ingyenes rendezvény helyszíne a Vízivárosban található Erzsébet park lesz, ahová több ezer látogatót várnak.
Ünnepeljük együtt Magyarország születésnapját Budapesten!

Ünnepeljük együtt Magyarország születésnapját Budapesten! 

Csárdafesztivál, Magyar Ízek Utcája vagy éppen a Varázsliget – izgalmas helyszínek és több mint száz program várja az idén is azokat, akik a nemzet fővárosában ünneplik Magyarország születésnapját.
Augusztus 20-án újra megsütik a pecsenyénket

Augusztus 20-án újra megsütik a pecsenyénket 

Idén 14. alkalommal rendezik meg a Magyar Ízek Utcáját - augusztus 18-tól három napig a gasztronómiáé a Várkert Bazár előtt húzódó budai rakpart.
Grandiózus tűzijátékot terveznek augusztus 20-ra

Grandiózus tűzijátékot terveznek augusztus 20-ra 

Minden eddiginél nagyobb, gigantikus tűzijátékot rendeznek idén az augusztus 20-i államalapítás ünnepe alkalmából Budapesten. A cél az, hogy  mindenki a fővárosba jöjjön – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.
Ilyen lesz az ünnepi vonatmenetrend

Ilyen lesz az ünnepi vonatmenetrend 

A pihenőnap-áthelyezés, illetve az augusztus 20-i ünnep miatt változik a vonatok közlekedési rendje.
Fine dining és tűzijáték a Szent István Bazilika mellett augusztus 20-án

Fine dining és tűzijáték a Szent István Bazilika mellett augusztus 20-án 

Augusztus 20-án ünnepi eseményt szervez a város felett a High Note SkyBar új gasztronómiai koncepciójának kidolgozásáért felelős Gerbeaud és Onyx csapata. 
Fokozott biztonság és megújuló programok augusztus 20-án

Fokozott biztonság és megújuló programok augusztus 20-án 

Látványosabb tűzijátékkal, színes programokkal és a biztonsági szempontok kiemelt kezelésével készül a kormány augusztus 20 megünneplésére. A magyar államiság megőrzésének fontosságáról és az ünnepi programsorozat részleteiről volt szó azon a sajtótájékoztatón, amelyet Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára és Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója tartott az Országház Vadásztermében 2017. augusztus 10-én. 

Magyar Ízek Utcája Budapesten 

Magyarország tortájának, cukormentes tortájának és a Honvédség tortájának felszelésével kezdődnek a programok augusztus 20-án a Magyar Ízek Utcájában Budapesten.
Barackpálinkás karamelltorta lett idén az ország tortája

Barackpálinkás karamelltorta lett idén az ország tortája 

Az idei Szent István-napi kenyeret, Magyarország tortáját, Magyarország cukormentes tortáját és a Honvédség tortáját is bemutatták kedden a Parlamentben az augusztus 20-i programokról tartott sajtótájékoztatón.

Ehető és vehető 

A magyar pékek legfontosabb ünnepén kóstolhatta meg a nagyközönség először Magyarország kenyerét, amely idén a Kurdi Family Pék Kft. „Várkapitány kenyere” lett. A Magyar Pékszövetség Szent István napi, budapesti sajtótájékoztatóján egy olyan internetes keresőportál elkészítését is beharangozták, amely tartalmazza az összes Magyar Pékség védjeggyel rendelkező pékség adatait. 

Nyílt nap a budapesti dunai hajókon 

A Magyar Hajózási Országos Szövetség 7000 fővárosi lakos számára díjmentesen nyitja meg a budapesti dunai hajókat augusztus 20-án.

Háromnapos Balatonünnepet szerveznek tucatnyi helyszínen 

Augusztus 18-20. között - hagyományteremtő szándékkal - indul útjára a “Nagyon Balaton” ünnepi rendezvénysorozat. A teljes Balaton Régiót érintő, nagyszabású programsorozat keretében három nap alatt, tucatnyi helyszínen zajlanak koncertek, sport-, családi- és gyerekprogramok.  Új fesztiválok indulnak, s számos műfajban hazai és világsztárok lépnek színpadra, valamint újra koncertet ad az LGT. A nemzeti ünnepet a Balaton közepéről indított, látványos tűzijáték koronázza meg. A programokra több százezer vendéget várnak a szervezők.

Augusztus 20: minden, még év fagylaltja is lesz 

A hagyományokat követő, de számos új elemet is tartalmazó kétnapos programmal készülnek a szervezők a közelgő nemzeti ünnepre - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága kedden.

Augusztus 20: tűzijáték három városban 

Budapest mellett Baján és Debrecenben lesz központi tűzijáték augusztus 20-án, és egyebek - tudtuk meg a kormányzati, Kormány.hu portálon olvasható tájékoztatóból.

Három forgatkókönyv a kormánytól az augusztus 20-i tűzijátékra 

A kormány három variációban gondolkodik az augusztus 20-i tűzijátékkal kapcsolatban, a végleges döntés napokon belül megszületik.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!