Augusztus 20-án újra megsütik a pecsenyénket

Idén 14. alkalommal rendezik meg a Magyar Ízek Utcáját - augusztus 18-tól három napig a gasztronómiáé a Várkert Bazár előtt húzódó budai rakpart.

Megsütik a PECSENYÉNKET, ugyanis ez a 2023-as rendezvény központi témája: lesz vasi pecsenye, flekken és cigánypecsenye, emellett nyárson forgatják az ökröt, malacot - és végre megtudhatjuk, mi az a Lacipecsenye!

Tárcsás hússütés is lesz és halsütés nyárson. Bográcsosok garmadáját és vadpecsenyéket is tálalnak, köztük egy igazi kuriózumot Petőmihályfáról: a részeges nyulat. Immár hagyományosan itt hirdetik ki a Magyar Pékszövetség szakmai versenyének végeredményét, a Szent István napi kenyeret, és a Magyar Cukrász Ipartestület 2023-ban megválasztott Magyarország Tortáját és Magyarország Cukormentes tortáját is itt mutatják be. 

A Magyar Ízek Utcáján nem csak az ízlelőbimbóinkat szolgálhatjuk ki finomabbnál finomabb ételekkel, hanem a fülünknek és a szemünknek is kedvezhetünk: a 3 napos programsorozat folyamán a Hagyományok Házából érkeznek mesemondók, gólyalábon tréfálkoznak a Langaléta Garabonciások és a Bab Társulat is izgalmas előadásokkal készül a legkisebbenek. Este pedig sztárfellépők alakítják fergeteges utcabállá a rendezvényt.

Forrás: Magyar Ízek Utcája


Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog

Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog 

A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.
Magyar siker a Bocuse d'Or-on

Magyar siker a Bocuse d'Or-on 

Ismét bizonyított a magyar csapat a gasztronómiai világbajnokságon.
 Nagy Szabolcs: Egy szalontüdő és egy töltött káposzta is lehet izgalmas

Nagy Szabolcs: Egy szalontüdő és egy töltött káposzta is lehet izgalmas 

A tradíciók tisztelete és a kreativitás ötvözése áll Nagy Szabolcs séf konyhájának középpontjában.
Halleluja! – ilyen a szentév fagylaltja

Halleluja! – ilyen a szentév fagylaltja 

A 2025-ös szentév fagylaltjának alapját a gianduja, a mogyoró és a csokoládé adja.
Majka videójában emlegetett Bindzsisztán nevet kapott desszert lázában ég Hódmezővásárhely

Majka videójában emlegetett Bindzsisztán nevet kapott desszert lázában ég Hódmezővásárhely 

Az egyik magyar rapper legújabb dala ihlette sütemény született egy hódmezővásárhelyi cukrászdában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.