Augusztus 20-án újra megsütik a pecsenyénket

Idén 14. alkalommal rendezik meg a Magyar Ízek Utcáját - augusztus 18-tól három napig a gasztronómiáé a Várkert Bazár előtt húzódó budai rakpart.

Megsütik a PECSENYÉNKET, ugyanis ez a 2023-as rendezvény központi témája: lesz vasi pecsenye, flekken és cigánypecsenye, emellett nyárson forgatják az ökröt, malacot - és végre megtudhatjuk, mi az a Lacipecsenye!

Tárcsás hússütés is lesz és halsütés nyárson. Bográcsosok garmadáját és vadpecsenyéket is tálalnak, köztük egy igazi kuriózumot Petőmihályfáról: a részeges nyulat. Immár hagyományosan itt hirdetik ki a Magyar Pékszövetség szakmai versenyének végeredményét, a Szent István napi kenyeret, és a Magyar Cukrász Ipartestület 2023-ban megválasztott Magyarország Tortáját és Magyarország Cukormentes tortáját is itt mutatják be. 

A Magyar Ízek Utcáján nem csak az ízlelőbimbóinkat szolgálhatjuk ki finomabbnál finomabb ételekkel, hanem a fülünknek és a szemünknek is kedvezhetünk: a 3 napos programsorozat folyamán a Hagyományok Házából érkeznek mesemondók, gólyalábon tréfálkoznak a Langaléta Garabonciások és a Bab Társulat is izgalmas előadásokkal készül a legkisebbenek. Este pedig sztárfellépők alakítják fergeteges utcabállá a rendezvényt.

Forrás: Magyar Ízek Utcája


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.