Augusztus 20-án újra megsütik a pecsenyénket

Idén 14. alkalommal rendezik meg a Magyar Ízek Utcáját - augusztus 18-tól három napig a gasztronómiáé a Várkert Bazár előtt húzódó budai rakpart.

Megsütik a PECSENYÉNKET, ugyanis ez a 2023-as rendezvény központi témája: lesz vasi pecsenye, flekken és cigánypecsenye, emellett nyárson forgatják az ökröt, malacot - és végre megtudhatjuk, mi az a Lacipecsenye!

Tárcsás hússütés is lesz és halsütés nyárson. Bográcsosok garmadáját és vadpecsenyéket is tálalnak, köztük egy igazi kuriózumot Petőmihályfáról: a részeges nyulat. Immár hagyományosan itt hirdetik ki a Magyar Pékszövetség szakmai versenyének végeredményét, a Szent István napi kenyeret, és a Magyar Cukrász Ipartestület 2023-ban megválasztott Magyarország Tortáját és Magyarország Cukormentes tortáját is itt mutatják be. 

A Magyar Ízek Utcáján nem csak az ízlelőbimbóinkat szolgálhatjuk ki finomabbnál finomabb ételekkel, hanem a fülünknek és a szemünknek is kedvezhetünk: a 3 napos programsorozat folyamán a Hagyományok Házából érkeznek mesemondók, gólyalábon tréfálkoznak a Langaléta Garabonciások és a Bab Társulat is izgalmas előadásokkal készül a legkisebbenek. Este pedig sztárfellépők alakítják fergeteges utcabállá a rendezvényt.

Forrás: Magyar Ízek Utcája


Búcsúzik Baltonfüred egyik legígéretesebb étterme

Búcsúzik Baltonfüred egyik legígéretesebb étterme 

Az étterem  közösségi oldalán jelentette be, hogy fájó szívvel, de bezárják a vendéglátóegységet.
Programok és fejlesztések a villányi borvidéken

Programok és fejlesztések a villányi borvidéken 

A következő pár évben összesen mintegy ötmilliárd forintnyi fejlesztés valósul meg Villányban.
Rajnai rizling a legjobb magyar borok között

Rajnai rizling a legjobb magyar borok között 

A Pannonhalmi borvidék egyik legismertebb pincészeténél, a Cseri Pincészetnél jóideje fontos szerep jut a számoknak.  
Hamarosan személyzet nélküli Auchant nyitnak Újbudán

Hamarosan személyzet nélküli Auchant nyitnak Újbudán 

Személyzet nélküli, okos üzletet nyit február végén a nemzetközi kiskereskedelmi üzletlánc.
Michelin-csillagok Ausztriának: kulináris kiválóságok díjazása a MICHELIN Guide-on

Michelin-csillagok Ausztriának: kulináris kiválóságok díjazása a MICHELIN Guide-on 

Mérföldkő az osztrák kulináris és turizmus helyzetben: 82 MICHELIN-csillag, 33 Zöld Csillag és 43 Bib-Gourmand-díj Ausztriának.
Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben?

Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben? 

A hazai vendéglátóipar számára érdekes adatokat szolgáltat az a kutatás, amelynek legfőbb megállapításait most ismertetjük.
Rangos elismerés a Törleynek

Rangos elismerés a Törleynek 

Alkoholmentes rosé pezsgőjük aranyérmet nyert a londoni Drinks Business által szervezett Global Low and No Alcohol Wine Masters 2024 versenyen.
Változnak a német étkezési szokások

Változnak a német étkezési szokások 

A tendencia összhangban van a globális egészségtudatosság és fenntarthatóság iránti növekvő igénnyel.
Folytatódnak a koreai influenszer kulináris kalandjai Budapesten

Folytatódnak a koreai influenszer kulináris kalandjai Budapesten 

Budapestre érkezett egy koreai influenszer, aki útra kelt a fővárosban, hogy felfedezze a magyar gasztronómia finomságait.
Meghökkentő édességeket készít egy magyar cukrász

Meghökkentő édességeket készít egy magyar cukrász 

Most például túrós csuszás csokoládéval kísérletezik.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.