Bajának is lesz "Busójárása"

Bajának is lesz "Busójárása" 

A csaknem három évtizede feledésbe merült bunyevác farsangi alakoskodó népszokást, a maszkajárást elevenítik fel február végén Baján - közölte a Türr István Múzeum igazgatója az MTI-vel.

Épül a Gemenc Játszópark és Sportpálya Baján 

2019. július 11-én Baja szívében, a Petőfi-szigeten a munkaterület átadásával elindult a Gemenc Játszópark és Sportpálya kivitelezése. Az új kulturális és közösségi tér fejlesztése 24,35 millió forint összegben az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alap nem visszatérítendő támogatásával és a Magyar Állam társfinanszírozásával a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A támogatás nem visszatérítendő.
Találkoztak a TDM és Tourinform irodák szakemberei

Találkoztak a TDM és Tourinform irodák szakemberei 

Baján tartották a XXI. Országos TDM Konferenciát. Mátraházán pedig Országos Tourinform Találkozóra került sor. Az előbbi esemény főként a tapasztalatcseréről, a jövőben hasznosítható jó megoldásokról szólt, míg az utóbbin a Nemzeti Turisztikai Adatbázis, azaz a NETA rendszeréről, valamint a Tourinform hálózat új arculatának kialakításáról egyeztettek a résztvevők.

Épül a híd, megújul a zsilip Baján 

Baja polgármesterének tájékoztatása szerint Több mint kétmilliárd forintból 2019-re megépül a bajai Ferenc-csatorna új hídja és 2021-re megújul a Deák Ferenc-zsilip is.

Hajómalom Ünnepen, búzaőrlés közben 

Hamarosan megépülhet Duna-parti kikötője a nemrég elkészült bajai hajómalomnak, amelyet az október 6-ai Hajómalom Ünnepen búzaőrlés közben is megnézhetnek az érdeklődők - közölte a Bajai Hajómalom Egyesület elnöke.
Októberre elkészülhet a Duna egyetlen működő hajómalma

Októberre elkészülhet a Duna egyetlen működő hajómalma  

Októberre vízre kerülhet a tíz éve készülő hajómalom Baján, ami a Duna egyetlen folyó hajtotta malma lesz - tájékoztatta a bajai Hajómalom Egyesület vezetője az MTI-t. 
Természetvédelmi területet lett a bajai földikutya-rezervátum

Természetvédelmi területet lett a bajai földikutya-rezervátum 

Természetvédelmi terület lett a bajai földikutya-rezervátum, amely kulcsfontosságú lépés a faj megóvása érdekében - hangzott el a terület határát jelző tájékoztató-tábla kihelyezését követő sajtótájékoztatón.

Háromezer bográcsban rotyog a halászlé Baján 

Tizenkét pályából és kilencvenöt akadályból álló kalandpark nyílik a 21. halfőző fesztivál nyitónapján, csütörtökön Baján. A számos koncertet felvonultató rendezvényen mintegy háromezer bográcsban készül majd az étel.
412 millió forintból újult meg a bajai Duna Wellness Hotel

412 millió forintból újult meg a bajai Duna Wellness Hotel 

Befejeződtek a munkálatok Baján, a „Másfél évszázad a Sugovica partján – komplex szálláshely fejlesztés a Duna Wellness Hotelben” című, DAOP-2.1.2-12-2012-0068 azonosító számú projekt keretében. A fejlesztésre a Duna Kft. 288,41 millió forint uniós és hazai támogatást nyert, a teljes beruházás 412 millió forintba került.
Újra itt a Bajai Halfőző Fesztivál!

Újra itt a Bajai Halfőző Fesztivál! 

„A jó halászléhez végy egy kanál jókedvet, egy csipet humort és egy nagy adag lelket” – tartják Baján és szerencsére sokan hallgatnak a jó tanácsra. Évente nagyjából 2000 helyi és látogató bográcsában rotyog egyszerre a halászlé a Bajai Halfőző Fesztiválon. Hamarosan újra felizzanak a fahasábok az étel alatt: maga a halfieszta már július 10-én, csütörtökön kezdetét veszi, ám a „nagy nap”, a közös főzés ezúttal is szombaton (július 12.) lesz. 

Több mint egyéjszakás kaland 

A 38 ezer lakosú Baja remek adottságokkal rendelkezik, mégsem bírták eddig hosszabb tartózkodásra bírni a látogatókat. Most olyan turisztikai fejlesztéseket mutattak be, amelyeknek köszönhetően várhatóan több időt töltenek el a városban és környékén az érdeklődők.

Korszerűsítés a bajai Duna Wellness Szállodában 

Az 1860 óta Baja belvárosában álló szállodaépület az akkori építészet büszkesége volt, korának korszerű berendezéseivel. Többszöri felújítást és belső átalakítást követően mai formáját az 1990-es években nyerte el. 

Megújul a bajai Duna Wellness Hotel műemlék épülete 

A „Másfél évszázad a Sugovica partján – komplex szálláshely fejlesztés a Duna Wellness Hotelben” című, DAOP-2.1.2-12-2012-0068 azonosító számú projekt megvalósítására az Új Széchenyi Terv keretében 288.414.000 forint uniós és hazai támogatást nyert a bajai Duna Kft. A teljes beruházás mintegy 412 millió forintba kerül, a 124 millió forintos önerőt a kedvezményezett finanszírozza.

Új fesztiválsorozatot indít Baja 

Csodálatos Baja címmel új, az eddigi nyári rendezvényeket egy csokorba gyűjtő és kibővítő program- és fesztiválsorozatot indít a város - jelentette be a polgármester az Újévi Operett Gála és a Péccsel kötött kulturális együttműködés szentesítése alkalmából.

Nagycsaládos gemenci gólyapár 

Jó volt az idei gólyaszaporulat Baja és Mohács környékén. Hat fiókát nevel egyetlen gólyapár Alsónyéken.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!