412 millió forintból újult meg a bajai Duna Wellness Hotel

Befejeződtek a munkálatok Baján, a „Másfél évszázad a Sugovica partján – komplex szálláshely fejlesztés a Duna Wellness Hotelben” című, DAOP-2.1.2-12-2012-0068 azonosító számú projekt keretében. A fejlesztésre a Duna Kft. 288,41 millió forint uniós és hazai támogatást nyert, a teljes beruházás 412 millió forintba került.

Halmosi Zoltán, a Duna Kft. tulajdonos-ügyvezetője elmondta: a fejlesztés során a másfél évszázados műemlék épület - Baja egyetlen szállodája - kívül-belül megújult, jelentősen emelkedett a meglévő szolgáltatások színvonala, új szolgáltatások jöttek létre, a szálloda szobái immár 3 és 4 csillagosak.

A projekt a szálloda fő szárnyának teljes felújítását tűzte ki célul. Ennek keretében átépítésre és részben felújításra került az itt található valamennyi vendégszoba - 19 darab –, a főszárny összes folyosója, a lépcsőház, megújult a bejárat, az előtér és a recepció is. A Duna Wellness Hotelben immár 3 és 4 csillagos szobák egyaránt vannak. Az épület lapostetős része felett két szinten emelet ráépítés történt, így 4 új szoba alakult ki. A vendégszobák több mint fele klimatizált.

Az étteremben a felújítás során a stukkós mennyezet megmaradt ugyan, de az oldalfalak hangulatelemekkel történő ellátásával, a belső nyílászárók cseréjével, felújításával, az igényes burkolatokkal és új berendezéssel a vendégtér új arculatot kapott. Az étterem új elnevezése „Pacsirta” lett, annak emlékére, hogy az épületben forgatták 1963-ban a „Pacsirta” című film több jelentét, Páger Antal és Tolnay Klári főszereplésével. A vendégtérben egy Páger Antal emlékfal is helyet kapott.

Az étteremhez kapcsolódóan megtörtént az oldalterasz téliesített beépítése az étterem teljes szélességében és közvetlen összekapcsolási lehetőséggel. Itt jött létre egy új szolgáltatás, a „Nemzeti Kávéház”, egy hagyományokhoz hű, klasszikus kávézó. A név a műemlék épület történelmét eleveníti fel, hiszen a múlt század közepéig a szálloda és az akkori kávéház is „Nemzeti” néven üzemelt.

A főterasz és a szabadon maradó oldalterasz új burkolatot kapott, megtörtént a régi műkő korlát felújítása, megújultak az árnyékolók. A főterasz főbejárat felőli kétharmad része az étterem teraszaként funkcionál, a Sugovica felőli egyharmad főterasz az újonnan épült „Nemzeti Kávéház”, a szabadon maradó oldalterasz pedig a Bartók és Türr termek tartozéka lett.

A fejlesztés során a vendégek igényeinek megfelelően újult meg a wellness részleg is, amelynek mintegy 53 négyzetméterrel bővült az alapterülete, áthelyezték és bővítettték a gőzkabint, kialakították a jakuzzit és egy természetes fénnyel megvilágított pihenőt is kiépítettek.


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.