412 millió forintból újult meg a bajai Duna Wellness Hotel

Befejeződtek a munkálatok Baján, a „Másfél évszázad a Sugovica partján – komplex szálláshely fejlesztés a Duna Wellness Hotelben” című, DAOP-2.1.2-12-2012-0068 azonosító számú projekt keretében. A fejlesztésre a Duna Kft. 288,41 millió forint uniós és hazai támogatást nyert, a teljes beruházás 412 millió forintba került.

Halmosi Zoltán, a Duna Kft. tulajdonos-ügyvezetője elmondta: a fejlesztés során a másfél évszázados műemlék épület - Baja egyetlen szállodája - kívül-belül megújult, jelentősen emelkedett a meglévő szolgáltatások színvonala, új szolgáltatások jöttek létre, a szálloda szobái immár 3 és 4 csillagosak.

A projekt a szálloda fő szárnyának teljes felújítását tűzte ki célul. Ennek keretében átépítésre és részben felújításra került az itt található valamennyi vendégszoba - 19 darab –, a főszárny összes folyosója, a lépcsőház, megújult a bejárat, az előtér és a recepció is. A Duna Wellness Hotelben immár 3 és 4 csillagos szobák egyaránt vannak. Az épület lapostetős része felett két szinten emelet ráépítés történt, így 4 új szoba alakult ki. A vendégszobák több mint fele klimatizált.

Az étteremben a felújítás során a stukkós mennyezet megmaradt ugyan, de az oldalfalak hangulatelemekkel történő ellátásával, a belső nyílászárók cseréjével, felújításával, az igényes burkolatokkal és új berendezéssel a vendégtér új arculatot kapott. Az étterem új elnevezése „Pacsirta” lett, annak emlékére, hogy az épületben forgatták 1963-ban a „Pacsirta” című film több jelentét, Páger Antal és Tolnay Klári főszereplésével. A vendégtérben egy Páger Antal emlékfal is helyet kapott.

Az étteremhez kapcsolódóan megtörtént az oldalterasz téliesített beépítése az étterem teljes szélességében és közvetlen összekapcsolási lehetőséggel. Itt jött létre egy új szolgáltatás, a „Nemzeti Kávéház”, egy hagyományokhoz hű, klasszikus kávézó. A név a műemlék épület történelmét eleveníti fel, hiszen a múlt század közepéig a szálloda és az akkori kávéház is „Nemzeti” néven üzemelt.

A főterasz és a szabadon maradó oldalterasz új burkolatot kapott, megtörtént a régi műkő korlát felújítása, megújultak az árnyékolók. A főterasz főbejárat felőli kétharmad része az étterem teraszaként funkcionál, a Sugovica felőli egyharmad főterasz az újonnan épült „Nemzeti Kávéház”, a szabadon maradó oldalterasz pedig a Bartók és Türr termek tartozéka lett.

A fejlesztés során a vendégek igényeinek megfelelően újult meg a wellness részleg is, amelynek mintegy 53 négyzetméterrel bővült az alapterülete, áthelyezték és bővítettték a gőzkabint, kialakították a jakuzzit és egy természetes fénnyel megvilágított pihenőt is kiépítettek.


Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.
Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás

Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás 

Rövidülnek, de nem maradnak el a nyaralások. Tények és tervek a magyarok belföldi vakációjáról – a szállásfoglaló portál adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.