412 millió forintból újult meg a bajai Duna Wellness Hotel

Befejeződtek a munkálatok Baján, a „Másfél évszázad a Sugovica partján – komplex szálláshely fejlesztés a Duna Wellness Hotelben” című, DAOP-2.1.2-12-2012-0068 azonosító számú projekt keretében. A fejlesztésre a Duna Kft. 288,41 millió forint uniós és hazai támogatást nyert, a teljes beruházás 412 millió forintba került.

Halmosi Zoltán, a Duna Kft. tulajdonos-ügyvezetője elmondta: a fejlesztés során a másfél évszázados műemlék épület - Baja egyetlen szállodája - kívül-belül megújult, jelentősen emelkedett a meglévő szolgáltatások színvonala, új szolgáltatások jöttek létre, a szálloda szobái immár 3 és 4 csillagosak.

A projekt a szálloda fő szárnyának teljes felújítását tűzte ki célul. Ennek keretében átépítésre és részben felújításra került az itt található valamennyi vendégszoba - 19 darab –, a főszárny összes folyosója, a lépcsőház, megújult a bejárat, az előtér és a recepció is. A Duna Wellness Hotelben immár 3 és 4 csillagos szobák egyaránt vannak. Az épület lapostetős része felett két szinten emelet ráépítés történt, így 4 új szoba alakult ki. A vendégszobák több mint fele klimatizált.

Az étteremben a felújítás során a stukkós mennyezet megmaradt ugyan, de az oldalfalak hangulatelemekkel történő ellátásával, a belső nyílászárók cseréjével, felújításával, az igényes burkolatokkal és új berendezéssel a vendégtér új arculatot kapott. Az étterem új elnevezése „Pacsirta” lett, annak emlékére, hogy az épületben forgatták 1963-ban a „Pacsirta” című film több jelentét, Páger Antal és Tolnay Klári főszereplésével. A vendégtérben egy Páger Antal emlékfal is helyet kapott.

Az étteremhez kapcsolódóan megtörtént az oldalterasz téliesített beépítése az étterem teljes szélességében és közvetlen összekapcsolási lehetőséggel. Itt jött létre egy új szolgáltatás, a „Nemzeti Kávéház”, egy hagyományokhoz hű, klasszikus kávézó. A név a műemlék épület történelmét eleveníti fel, hiszen a múlt század közepéig a szálloda és az akkori kávéház is „Nemzeti” néven üzemelt.

A főterasz és a szabadon maradó oldalterasz új burkolatot kapott, megtörtént a régi műkő korlát felújítása, megújultak az árnyékolók. A főterasz főbejárat felőli kétharmad része az étterem teraszaként funkcionál, a Sugovica felőli egyharmad főterasz az újonnan épült „Nemzeti Kávéház”, a szabadon maradó oldalterasz pedig a Bartók és Türr termek tartozéka lett.

A fejlesztés során a vendégek igényeinek megfelelően újult meg a wellness részleg is, amelynek mintegy 53 négyzetméterrel bővült az alapterülete, áthelyezték és bővítettték a gőzkabint, kialakították a jakuzzit és egy természetes fénnyel megvilágított pihenőt is kiépítettek.


Ez a szállodalánc az ország legvonzóbb munkaadója

Ez a szállodalánc az ország legvonzóbb munkaadója 

A HoReCa-szektoron belül.
Ötcsillagos luxushotel Opatija szívében

Ötcsillagos luxushotel Opatija szívében 

Opatija központjában várja vendégeit az arisztokratikus hangulatú topszálláshely, a Hotel Milenij.
Harmadszorra is Európa legjobb szállodái között a Maison Bistro & Hotel

Harmadszorra is Európa legjobb szállodái között a Maison Bistro & Hotel 

Az elismerés újabb gyümölcse a kompromisszumot nem ismerő, minőségi, profi szolgáltatásnak és kiváló vendéglátásnak.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
A Hotel Clark nem akármilyen elismerést zsebelt be

A Hotel Clark nem akármilyen elismerést zsebelt be 

A TripAdvisor idei győztesei közt ott találjuk a Lánchíd budai-hídfőjénél, a Vár tövében található hotelt.
Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában

Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában 

Bayer Bence másfél év kihagyás után visszatért a Mellow Mood Hotels-hez.
Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?