Új fesztiválsorozatot indít Baja

Csodálatos Baja címmel új, az eddigi nyári rendezvényeket egy csokorba gyűjtő és kibővítő program- és fesztiválsorozatot indít a város - jelentette be a polgármester az Újévi Operett Gála és a Péccsel kötött kulturális együttműködés szentesítése alkalmából.

Zsigó Róbert elmondta: a Csodálatos Baja 2012 rendezvénysorozat június 29-én egy Baját bemutató kiállítással indul. Az évad része lesz továbbá egy vízi parádé és operett gála, a Bajai Halfőző Fesztivál, a Luciano Pavarotti Emlék Mesterkurzus, valamint a vadászati programokkal kiegészülő Bajai Újbor Fesztivál.

Augusztus 24. és 26. között a Szentháromság tér egy igazi szuperprodukciónak is otthont ad: a Budapesti Operettszínház a Miss Saigon című musicalt mutatja be. A történet egy több mint 1300 négyzetméteres színpadon, háromszáz fős szereplőgárda részvételével, gigantikus díszletek között elevenedik meg. Októberben pedig a városi színházteremben Mozart klasszikusát, A varázsfuvola című mesés daljátékot tekintheti meg a közönség.

Az Újévi Operett Gála előtt a város idei rendezvénytervének ismertetésén kívül egy kulturális megállapodás aláírására is sor került Baja és Pécs között. A dokumentumot Zsigó Róbert mellett Pécs polgármestere, Páva Zsolt látta el kézjegyével.

A ceremóniát követően a két városvezető elmondta: az együttműködés célja, hogy az összefogás a további kulturális fejlesztések előmozdítása mellett elősegítse a két település történelmének és kultúrájának megismerését, illetve bemutatkozási lehetőséget biztosítson az ifjú tehetségek számára.

Emellett a partnerség megteremti a feltételeket Baja és Pécs kulturális rendezvényeinek kölcsönös támogatásához és népszerűsítéséhez is. A megállapodás részeként a felek a Pécsi Tudományegyetem Breuer Marcell Doktori Iskolájának bevonásával közösen dolgoznak Baja épített környezetének fejlődéséért.

"Legyünk büszkék közös hagyományainkra és értékeinkre" – fogalmazott az eseményen Baja polgármestere, aki emlékeztetett: városa híres pezsgő kulturális életéről, ráadásul az elmúlt években számos programmal, illetve fesztivállal gazdagodott a rendezvénynaptár.

Páva Zsolt, a baranyai megyeszékhely irányítója szerint a 2010-ben Európa Kulturális Fővárosaként az érdeklődés középpontjába került Pécs számára is újabb kitörési lehetőségeket kínál a két település közötti kapcsolatok szorosabbra fűzése.

Hangsúlyozta: a kölcsönös előnyöket nyújtó együttműködés az opera és az épített örökség kiemelt kezelése mellett a sportcélú összefogást, ezen belül Rátgéber László rendszeres bajai kosárlabda-táborának közös megszervezését is magában foglalja.

Forrás: MTI


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.