Bíró Lajos cikkek
Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!
Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
KiBírhatatlanul jó ételek a Kopaszi öböl partján
Akik ismerik és szeretik Bíró Lajos gasztronómiai stílusát és humorát, ismerős elemeket, szójátékokat találhatnak a ZAZIE étlapján – hogy csak a Grab’n Go kínálat Bíróbrod elnevezésű szendvicseit említsük.
Hévízi hotelben lazulós főzés, Bíró Lajossal
A Rib Eye steak húzós ára, húsok szellőztetése, hússzelet kalapja, vegáknak indiai és ázsiai konyha, zöldségek profi elkészítésének titka, petrezselymes rafinéria - minderről hallhattunk Bíró Lajostól, a hazai gasztronómia meghatározó alakjától, akivel január 22-én találkozhattunk a hévízi Hotel Európa Fit****superior újonnan átadott FitKitchen gasztrobirodalmában.
Bíró buja rántott bordái Budára bútoroznak át
Azért ehhez a Buda-projekthez hozzátartozik az is, hogy 2021. január 15-én bezár a Hold Utcai Piac, ahol a Buja Disznó eddig nagysikerrel üzemelt.
Bíró Lajos a Margitszigetre megy
Június 12-én nyílik a Bock Bisztró pop-up étterme, melynek a margitszigeti BRKLYN Island ad otthont.
Színre lép a gímszarvasborjú és a dunai kecsege
Hatan versenyeztek a világ egyik legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or európai döntőjébe jutásért. Széll Tamás és csapata (Onyx étterem) képviseli Magyarországot május 10–11-én a Bocuse d’Or Europe-on, amelynek idén Budapest lesz a házigazdája.
Homár, rombuszhal, ír marhabélszín és…?
Ilyenre eddig még sosem volt példa: magyar résztvevő is szerepel a január 30-án, Lyonban sorra kerülő, a világ legrangosabb főzőversenyeként számon tartott Bocuse D’Or világdöntőjén! Széll Tamás séf (Onyx étterem, Budapest) a brüsszeli elődöntőn olyan klasszis gasztro nagyhatalmak versenyzőit előzte meg, amilyen Olaszország, Spanyolország vagy éppen Németország…
Merre tart a magyar konyha?
A fenti címmel megtartotta nyitóülését a Turisztikai Menedzserek Szövetségének Gasztronómiai tagozata.