Bíró buja rántott bordái Budára bútoroznak át

Azért ehhez a Buda-projekthez hozzátartozik az is, hogy 2021. január 15-én bezár a Hold Utcai Piac, ahol a Buja Disznó eddig nagysikerrel üzemelt.

A tervek szerint márciusban írnak majd ki új pályázatot a létesítmény üzemeltetésére, adja hírül a gasztrora érzékenyek körében régóta terjedő infot most a diningguide.hu portál is.

Előreláthatóan több hónapra tehát átmenetileg megszűnik működni a Belvárosi Piac, jelenleg pedig a külföldi turisták hiányában az eddigieknél is kevesebb érdeklődőt vonz.

Tavaly a Stand25 étterem költözött át a Belvárosi Piacról az I. kerületi Attila útra; most pedig a piac másik húzóneve, a Hold utcában két egységet működtető Bíró Lajos is Budán nyit új helyet. A Dining Guide 2019-es Életműdíjas séfjének nem ismeretlen a budai terep, a Vendéglő a Kis Bíróhoz már a járványhelyzetben hozott új korlátozásokat (étterembezárást) megelőzően „hüttésített” és megszervezte a kiszállítást.

Kifőzdés-éttermes újhullám a Fény utcában

A helyszín izgalmas, hiszen a Fény Utcai Piacot régóta a főváros legjobbjai között tartják számon, olyan jeles árusokkal, mint a Steakmogul, Filus Ferenc Baromfiboltja, A Sonkás, a Sajtos, a Magyar húskülönlegességek boltja, az Ezerfűszer, a Bányai by Beans kávébolt vagy a Somerset Tea House teaspecialista, sajtosok és jobb zöldségesek sora. 

A teljes cikk elolvasható: ITT

Forrás: Dining Guide / Turizmus Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.