Homár, rombuszhal, ír marhabélszín és…?

Ilyenre eddig még sosem volt példa: magyar résztvevő is szerepel a január 30-án, Lyonban sorra kerülő, a világ legrangosabb főzőversenyeként számon tartott Bocuse D’Or világdöntőjén! Széll Tamás séf (Onyx étterem, Budapest) a brüsszeli elődöntőn olyan klasszis gasztro nagyhatalmak versenyzőit előzte meg, amilyen Olaszország, Spanyolország vagy éppen Németország…

Egyetlen alkalommal, január 22-én tájékoztatták a nagyérdeműt a felkészülés részleteiről. Persze nem mindenről, hiszen top secret részei is vannak annak a szuperprodukciónak, amivel a magyar versenyző és segítői októbertől szinte egyfolytában készülnek. „Az október a kreatív ötleteké, a november pedig már a stopperóra főszerepéről szólt: azóta, akár naponta többször is pontosan 5,5 óra alatt főzzük le a fogásokat. A konkrét megvalósításról nem beszélhetek, csak annyit, egy eltekeredő, színes Rubik kocka és egy különlegesen elegáns, szofisztikált bogrács is jelentős szerepet játszik majd a koncepciónkban” - árul el tényleg csak néhány apró részletet az amúgy is szűkszavú sztárszakács. Akinek különben nagy erénye, hogy versenyen sosem lámpalázas, „tökéletes versenyzői adottságokkal rendelkezik”, jellemzi őt egyik versenybeli segítője, Bíró Lajos séf, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagja. Aki azt is elmondja, hogy Tamást a többhónapos felkészülés során olyan világnagyságok segítették, mint a korábbi dán és norvég illetőségű nyertesek.

„Magyarország végre bekerült egy igazi elitklubba”, mondta a főzőversenyt jellemezve Horváth Gergely vezérigazgató-helyettes (MT Zrt.), aki ezután azt a Sirha elnevezésű csúcsgasztronómiát bemutató kiállítást jellemezte néhány szóban, amelyet szintén Lyonban, a versennyel egy időben tartanak, és amin most először vesznek részt magyar kiállítók. Itt étel-italkóstoltatás lesz, és a menüt megismerve elmondhatjuk, a főszereplő a magyar standon a mangalica lesz. A rangos szakácsverseny egyik főszponzora a francia METRO 2005 óta a francia viadal hivatalos partnere, a prémium hús és halalapanyagok fő szállítója. És ez a cég az, amelyik az idei kiírás alapján – most homárt, rombuszhalat, valamint ír bélszínt kell készíteniük a versenyzőknek – azokat a zöldségeket is biztosítja, amelyek igazi lutriként szerepelnek majd: 30 percük lesz a versenyzőknek arra, hogy a verseny előestéjén kiválasszák azokat a zöldségeket, gyümölcsöket, amelyeket majd másnap felhasználnak a főzés során. „Mi zellert, karalábét, paszternákot és almát szeretnénk”, mondja a magyar versenyző és segítői. Úgy legyen…


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.