BKIK: a vidék töltse Budapestet!

BKIK: a vidék töltse Budapestet! 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kedden számos elismert turisztikai szakember részvételével konferencián vitatta meg a budapesti turizmus fejlődési irányait.

Kormányfő: Budapest turisztikai szereplőinek váltaniuk kell! 

Speciális budapesti problémaként említette Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a közszolgálati rádióban, hogy a fővárosi turizmus üzleti modellje szinte kizárólag külföldiekre épül.

Elárasztották Budapestet a kínai turisták 

Az idei év első négy hónapjában tovább nőtt a turistaforgalom Budapesten. Kiugró volt a bővülés Kínából, Izraelből, Hollandiából és a közép-kelet-európai piacokról. 

Megfordult a trend: az utolsó negyedévben visszaesett Budapest turizmusa 

Bár 2015-ben összességében nőtt a turisták és az általuk eltöltött vendégéjszakák száma Budapesten, az év utolsó három hónapjában rendre visszaesést mutatnak a statisztikai adatok.

Magyar turisták, irány Budapest! 

Hagyományteremtő céllal először rendezett évértékelő és a következő év aktivitásait bemutató rendzevényt a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ a Nemzetgazdasági Minisztériummal karöltve, ahol elhangzott többek között, hogy 2016-ban kiemelt figyelmet kap a belföldi turisták Budapestre csábítása, valamint, hogy a fővárosnak is hamarosan lesz turizmusstratégiája.

Budapest fejlesztésének jelene és jövője 

A Magyar Művészeti Akadémia a Pesti Vigadó 150. évfordulója alkalmából konferenciát rendezett a Vigadó Makovecz termében. Köszöntőt mondott Tarlós István főpolgármester, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Fekete György professzor, a MMA elnöke is.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére