Durva büntetést szabtak ki a Ryanairre

Durva büntetést szabtak ki a Ryanairre 

A Ryanairnek be kell fizetnie a 2020 áprilisában kiszabott 200 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot, miután a bíróság másodfokon is visszautasította a légitársaság döntéssel szemben benyújtott keresetét, közölte a Budapest Főváros Kormányhivatala.
Kína válasza az "önvédelmi" beutazási korlátozásokra

Kína válasza az "önvédelmi" beutazási korlátozásokra 

Ahogy Kína hirtelen és nagyvonalúan lazítani kezdett a korlátozásain a ki- és beutazás terén egyaránt, válaszul világszerte szigorításokkal találkozott a koronavírussal kapcsolatos magas kínai esetszámok, és az adatközlés kétes átláthatósága és megbízhatósága miatt. A nagyhatalom nem késlekedett az újabb lépéssel.
EU: árplafon a gázra, büntetés a nyerészkedő gázszolgáltatóknak

EU: árplafon a gázra, büntetés a nyerészkedő gázszolgáltatóknak 

Az Európai Parlament javaslatot vár az Európai Bizottságtól a vezetéken keresztül, elsősorban Oroszországból importált földgáz megfelelő árplafonjára, valamint a közös uniós gázbeszerzési szabályok frissítését szorgalmazza az importgáz árának leszorítása céljából - közölte az uniós parlament szerdán.
Huszonötezer eurós kárt okozott egy amerikai turista a Spanyol lépcsőn

Huszonötezer eurós kárt okozott egy amerikai turista a Spanyol lépcsőn 

Éled a tömegturizmus, jönnek a szabályok betartását mellőző utazók is. A Spanyol lépcsőre 2018 óta még leülni sem szabad. 
Durva bírság egy sörért

Durva bírság egy sörért 

Róma történelmének egyik legdrágább sörét fogyasztotta el két amerikai turista: hétfő hajnalban beszöktek egy sörre a római Colosseumba, az illegális behatolásért 800 euróra (290 ezer forintra) büntették őket, írja az MTI a BBC nyomán.

Szlovéniában büntetik a vörös besorolású országba utazókat 

Szlovénia megbünteti azokat az állampolgárait, akik a koronavírus-járvány megfékezésére hozott korlátozások ellenére vörös besorolású országba utaznak - mondta Ales Hojs belügyminiszter a szlovén közszolgálati televíziónak (RTV) adott interjújában kedden.
Durva büntetésre számíthat, aki itthon újranyitást tervez

Durva büntetésre számíthat, aki itthon újranyitást tervez 

Itt a legfrissebb infók annak, aki a  korlátozó intézkedések ennek ellenére az elviteles nyitvatartáson túl helyben fogyasztásra is kinyit, a szombat éjjel megjelent Magyar Közlöny alapján.
Két magyar nem vett fel maszkot a repülőn

Két magyar nem vett fel maszkot a repülőn 

Kétezer eurós büntetést kaptak.
Ciprus bekeményít

Ciprus bekeményít 

Ciprus szigorú büntetéseket vezetett be a koronavírus-járvány elleni szabályokat belépéskor megsértő turistákkal szemben, miután SARS-CoV-2 nevű vírust diagnosztizáltak egy, az útvonalát hibásan feltüntető utazónál.
Durva büntetést kapott a Booking.com

Durva büntetést kapott a Booking.com 

2,5 milliárd forintos megabírságot kapott a holland szállásfoglaló cég a GVH-tól.

Szigorúan büntetik a strandpapucsot viselőket Cinque Terrén 

Büntetik a jövőben azokat a turistákat, akik az olaszországi sziklás liguriai partvidék Cinque Terre Nemzeti Parkjának veszélyes ösvényein strandpapucsban járkálnak - írták helyi lapok a Nemzeti Park bejelentését idézve.

6 milliárd forintos bírságot is kaphat a cége, ha nem figyel a személyes adatokra 

A május 25-én hatályba lépő egységes európai adatvédelmi rendelet (GDPR) különösen érzékenyen érintheti az érintett vállalkozásokat, mivel a bírság akár 20 millió euró (6,2 milliárd forint) is lehet - hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST.

Ismét pénzbüntetéssel sújtotta a GVH a Kaland Travelt 

A tavaly decemberi, 1,3 millió forintos büntetés után idén ismét pénzbírsággal sújtotta a Gazdasági Versenyhivatal a Kaland Travel Kft.-t megtévesztő hirdetés miatt.

Közétkeztető cégnél intézkedett a NÉBIH 

Egy pest megyei közétkeztető cég több konyháján tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága (NÉBIH KÜI). Az érintett cég egyik egységében több mázsa lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű, továbbá jelöletlen, nem nyomonkövethető élelmiszert találtak és foglaltak le a szakemberek. A bírság várhatóan több százezer forint lesz.

Hatszázezer forintra is büntethetik az Uber-sofőröket 

Az Uber sofőrjei is számíthatnak taxiellenőrzésre, és ha valami nincs rendben, akár 600 ezer forint is lehet a büntetés. 

Komoly bírság sújthatja a szökőkútrongálókat Rómában 

Ötszáz euróra (155 ezer forint) emelték Róma városában azt a bírságot, amelyet azokra vetnek ki, akik megrongálják a szökőkutakat vagy szemetet dobnak beléjük.

Piramisjáték miatt büntetett a GVH 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata során megállapította, hogy az MKK Magyar Kedvezménykártya Kft. megtévesztette a fogyasztókat az általa működtetett piramisjátékkal.

Már kétmillióan csatlakoztak Maldív bojkottjához 

A bojkottra azután szólították fel a világ internetes közösségét, miután egy többszörös nemi erőszak túlélőjét, egy 15 éves lányt házasságon kívüli nemi élet miatt 100 nyilvános botütésre ítéltek.

Ötmillió forint bírság a nemdohányzók védelmében indított kampányban 

Összesen ötmillió forint bírságot szabott az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a nemdohányzók védelmében indított, a napokban zárult kéthetes akciója során.

Büntit kap a vendég ha nem eszik meg mindent 

Megbünteti vendégeit egy étterem Japánban, ha nem eszik meg az utolsó falatig az ételt - adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.

Kártérítést kell fizetnie a Jat Airwaysnek 

Kártérítést kell fizetnie a Jat Airwaysnek

Bírság a tilosban parkoló bringáknak 

Októbertől a tilosban parkoló kerékpárokat is megbírságolják a Milánó közeli Cernusco sul Naviglio utcáin. A nem fizetők járműveit megsemmisítik.

Bírságot fizettetnek, ha marad a tányéron 

Bírságot kell fizetnie annak, aki nem eszi meg az utolsó falatig az ételét egy szaúd-arábiai étteremben.

Ér ennyit egy eldobott cigi?! 

Sokba kerülhet egy eldobott cigarettavég az osztrák fővárosban: hetvenöt eurós (mintegy 20 ezer forint) szabálysértési büntetésről kapott értesítést egy osztrák nő, aki az autója ablakán hajította ki a csikket.

Nincs itt több meztelenkedés! 

Barcelona önkormányzata úgy döntött, véget vet a meztelenkedésnek: a jövőben 500 euróig (132 ezer forint) terjedő bírsággal sújthatják a városban fürdőruhában sétálókat és az erre fenntartott strandokról kimerészkedő nudistákat.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!