Az ellenőrzés során a felhasználásra kerülő élelmiszerek között, – mindenféle elkülönítés, vagy megjelölés nélkül – több tételnyi lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű élelmiszert találtak a szakemberek, például több mint 80 kg lejárt fogyaszthatósági idejű húst, húskészítményt. A lefoglalt áru mennyisége meghaladja a 240 kg-ot.
Az épület helyiségeinek állapota szintén nem felelt meg az előírásoknak. A konyhában a falak csempehiányosak, az ajtók és tároló szekrények sérültek, takaríthatatlanok voltak. A húselőkészítőben a mosogatóba szennyvíz elvezetője csepegett. A raktárban közvetlenül a padozaton tárolták az élelmiszereket.
A NÉBIH a lejárt és nem nyomonkövethető élelmiszereket megsemmisítette. A cég többszázezer forint bírságra számíthat. A cég másik két konyháján elvégzett ellenőrzések során a szakemberek élelmiszerbiztonsági problémát nem találtak.
Forrás: Vendég&Hotel Online