Tavaly csökkent a magyarországi sörfogyasztás

Tavaly csökkent a magyarországi sörfogyasztás 

Tavaly 10 százalékkal, évi 6,006 millió hektoliterről 5,4 millió hektoliterre esett a hazai sörfogyasztás.
Sörpiaci előrejelzés: csökkenő kereslet várható

Sörpiaci előrejelzés: csökkenő kereslet várható 

„Boldogan kifizetik az 5,5 fontot egy pint sörért – csakhogy három helyett csak kettőt isznak.” Az Egyesült Királyságban már látszik a csökkenő fogyasztás, elemzők szerint ez idén is kitart majd. A Store Insider cikke a Financial Times elemző írása alapján,.
A csehek 70 százaléka érzékel életszínvonal-csökkenést

A csehek 70 százaléka érzékel életszínvonal-csökkenést 

Életszínvonal-csökkenést érzékel a csehek 70 százaléka, közülük mintegy 50 százalék erőteljes romlást tapasztal - derült ki azokból az országos felmérésekből, amelyeknek az összesített eredményét szombaton hozták nyilvánosságra Prágában.
Ezekből az alapanyagokból már kevesebb fogy

Ezekből az alapanyagokból már kevesebb fogy 

Magyarországon júliusban 4,1 százalékkal lettek drágábbak az élelmiszerek. A helyzet olykor napról napra változik, ezért a vásárlók különféle praktikákkal próbálnak alkalmazkodni a válságos állapotokhoz. Vannak, akik hajlandóak messzebbre is elutazni csak azért, hogy felhajtsanak néhány olcsóbb terméket, fontosabb alapanyagot.
Mégsem dübörgött annyira az augusztus?

Mégsem dübörgött annyira az augusztus? 

A KSH adatai alapján 2020. augusztusban a koronavírus okozta járvány hatására a külföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, valamint közösségi szálláshelyeken) eltöltött éjszakák száma 71%-kal esett vissza az előző év azonos időszakához képest. A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 2,1%-kal mérséklődött. Az összes vendégéjszaka 81%-át a belföldi vendégek töltötték el. A kereskedelmi szálláshelyek – folyó áron számolt – összes bruttó árbevétele 33%-kal volt kevesebb. A belföldivendég-forgalom júniusban kezdődött előző hónaphoz viszonyított dinamikus növekedése augusztusban is folytatódott.
A külföldi turisták hiánya megmutatkozik a kiskereskedelemben

A külföldi turisták hiánya megmutatkozik a kiskereskedelemben 

Az előző évi magas bázisadat és a külföldi turisták hiánya mutatkozott meg elsősorban a mérsékelt visszaesést jelző augusztusi kiskereskedelmi adatokban, de a masszív bérkiáramlás és a munkaerőpiac visszarendeződése a forgalom felfutásával bíztat - kommentálták a KSH legfrissebb jelentését az MTI-nek nyilatkozó elemzők.
Számos utasforgalmi területet lezárnak Ferihegyen

Számos utasforgalmi területet lezárnak Ferihegyen 

Az utasforgalom csökkenése miatt lezárja az üzemeltető a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálján az utasforgalmi területek egy részét.
KSH: márciusi vendégéjszakaszám 64,6 százalékkal csökkent

KSH: márciusi vendégéjszakaszám 64,6 százalékkal csökkent 

Márciusban a külföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 68,1 százalékkal, a belföldi vendégek által eltöltöttek 61,0 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához képest, együttesen 64,6 százalékkal csökkent a forgalom, áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közleményében.
Túl a csúcson a Facebook?

Túl a csúcson a Facebook? 

Bár korai lenne trendeket felvázolni, a 2018-as közösségimédia-használati adatok elemzése arra utal, hogy a közösségi média komoly változásokon megy át. Az Edison Research és a Triton Digital közös jelentése a médiafogyasztási- és -használati szokásokat vizsgálta az online térben. A jelentés szerint az amerikai felhasználók szokásai drámai mértékben megváltoztak.
Esni fog a turizmus színvonala Barcelonában?

Esni fog a turizmus színvonala Barcelonában? 

Jordi Clos, a Barcelona Hotel Szövetség és a Gremi d'Hotels elnöke bejelentette, hogy az elmúlt hat hónapban 3% -os csökkenést volt a szállodai kihasználtságban, a teljes forgalom pedig 7,2% -kal esett vissza.

Jelentős csökkenés a Balaton vízgyűjtő területén, és vasúti fejlesztések 

A kutatók prognózisa szerint 2100-ra a Balaton vízgyűjtőjén a vízkészlet jelentős csökkenésére kell számítani, ami befolyásolja tó hasznosíthatóságát is.

Csökkenő tendencia 

Már az idei évet is a szokásosnál kevesebb, Magyarországon bejegyzett utazási vállalkozás köszönthette, január és április között azonban tovább esett a számuk. A csökkenés több okra is visszavezethető.

Kína: túl drága és szennyezett 

Hivatalos turisztikai adatok szerint országos szinten 4,2 százalékkal kevesebb külföldi érkezett Kínába 2013 első felében. A kínai média a jüan erősödésével, diplomáciai konfliktussal és környezeti okokkal magyarázza a negatív számadatokat.

Madrid megsínyli a fapados járatok csökkenését 

Egyre kevesebb külföldi turista érkezik a spanyol fővárosba, miután a Ryanair és az easyJet számos járatát megszüntette a reptéri adók emelése miatt.

Szűkülő reklámpiacon nagyobb turisztikai költés 

A Kantar Media listaáras adatai szerint a magyarországi cégek 4,4 százalékkal költöttek kevesebbet idén reklámra az első félévben, mint 2011 ugyanezen időszakában. A gyorséttermek, utazási irodák és légitársaságok ellenben igencsak kinyitották a bukszát.

Brutális árcsökkentés a görög szállodákban 

A görögországi szállodások valószínűleg arra a konklúzióra jutottak, hogy az árak mérséklése hatékony marketing eszköz lehet a kírzisidőszakban. A kedvelt nyaralóhelyek szinte mindegyikén csökkentek a szállodai árak, a TripAdvisor szerint.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!