Utazás - Egerszalók megújuló központtal készül a szezonra

Utazás - Egerszalók megújuló központtal készül a szezonra 

Közel 10 százalékkal nőtt a vendégforgalom tavaly a Gyógyvizek völgyében.

300 millióból fejlesztik Egerszalók turisztikai kínálatát 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, 260 millió forintos kormányzati és európai uniós támogatással új, turisztikai célú közösségi tér és településközpont létesül Egerszalókon - jelentette be a beruházás csütörtöki alapkő-letételi ünnepségén a térség országgyűlési képviselője, stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott.

Egerszalók: országos átlag fölött a vendégéjszakák száma 

Országos szinten a 2016-os évben 7%-kal emelkedtek a vendégéjszakaszámok, Egerszalókon az összes szálláshelyet figyelembe véve az emelkedés 9,5%-os volt.

Gyógyhellyé minősítették Egerszalókot 

Egerszalók 2016. október 25-én kapta meg az ÁNTSZ OTH által kiállított gyógyhellyé minősítő határozatot. A minősített gyógyhely területe a Sódomb és környéke, a gyógyfürdőt körbeölelő terület.

Borászati központ épül Egerszalókon 

Másfél milliárd forintból borászati központot épít Egerszalókon a Juhász Testvérek Pincészet, amelynek alapkövét pénteken helyezték el.

Orbán Ráhelé lehet az egerszalóki Saliris Resort 

A Magyar Fejlesztési Bank már több mint két éve nem talál vevőt az egerszalóki Saliris Resortra, most azonban végre elkelhet a szálloda. A 24.hu információi szerint pedig a vevőjelölt nem más, mint Orbán Viktor legidősebb lánya, Ráhel.

Kerékpárúton tekerhetünk Egerszalók és a fürdő között 

A tervek szerint az év végéig elkészül az Egerszalókot a településhez közeli fürdővel összekötő kerékpárút, a 2,2 kilométeres szakasz 199 millió forintból épül meg - mondta az egri térség országgyűlési képviselője szerdán, Egerszalók határában tartott sajtótájékoztatóján.
Pillantás a földalatti világba

Pillantás a földalatti világba 

Rendhagyó sajtótájékoztatót rendezett Budapesten, a Pál-völgyi-barlangban a Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága.

Senkinek sem kellett az egerszalóki Saliris 

Senki sem pályázott a négycsillagos egerszalóki Saliris Resort szállodára és gyógyfürdőre, pedig árban lementek a megengedett legalacsonyabb határig - számolt be a Népszabadság Online.
Indián nyár Egerszalókon

Indián nyár Egerszalókon 

Újabb magyarországi légifelvételek érkeztek szerkesztőségünkbe, ezúttal az Egerszalóki Gyógyfürdőről és a közelében található, Európában páratlan sódombról.

Mélyrepülés a szállodáknál 

Éveken át nem a megalapozott és felmért piaci igény alapján indították el a hotelfejlesztések nagy részét, hanem a támogatási lehetősek és kedvező hitelek kihasználása volt a cél, írja az Origo a hazai szállodapiacot vizsgáló cikkében.

Turisztikai információs irodát avattak Egerszalókon 

Átadták a Gyógyvizek Völgye TDM-Egyesület Turisztikai Információs Irodáját Egerszalókon.

Egerszalók: konferencia a gyógyvizekről 

Az ásvány-, termál- és gyógyvizek kutatásával, hasznosításával és védelmével foglalkozó szakembereknek szerveztek konferenciát Egerszalókon. A fórumon szó volt a Bükk-vidék termálvizeiről, a gyógyító források terápiás képességeiről és az egészségturisztika lehetőségeiről.

Koronát kaptak a magánszálláshelyek 

A magánszálláshelyek életében történelmi eseményként említette Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára azt a csütörtöki egri ünnepi találkozót, melynek keretében adta át az első tíz hazai magánszálláshely tulajdonosnak az új Nemzeti Tanúsító Védjegyet. Mint hozzátette: a kormány, a turizmust, a vendéglátást - ezen belül a magánszállások fejlesztését is – támogatja az Új Széchenyi Terv keretében pályázatokkal, adókedvezménnyel. Ezek mellett olyan üzleti, jogszabályi feltételeket teremt, amelyekkel a vállalkozókat segíti.

Falukártya Egerszalókon 

Tovább fejlesztik a gyógyvizű fürdőt és falukártya bevezetésén is gondolkodnak Egerszalókon.

Hazajáró Falufesztivál Egerszalókon 

Egerszalókon mutatkozott be hétvégén a környék népzenei, néptánc, kézműves és gasztronómiai öröksége.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!