Borászati központ épül Egerszalókon

Másfél milliárd forintból borászati központot épít Egerszalókon a Juhász Testvérek Pincészet, amelynek alapkövét pénteken helyezték el.

A központban létesül egy hiper reduktív, azaz oxidációmentes technológia, egy laboratórium, egy elektropneumatikus töltősor és egy nagy teljesítményű címkéző sor. A központ irodaházában vendéglátásra is alkalmas bemutatótermet alakítanak ki, és lesz egy 3000 négyzetméteres, modern raktárépület is.

A várhatóan két év alatt elkészülő, összesen 3400 négyzetméteres központban 25 új munkahely is létesül.

Juhász Attila ügyvezető igazgató az ünnepségen arról beszélt, hogy cégük számára fontos a fejlődés, ám az nem mehet a minőség kárára. A leendő borászati központ is a versenyképesség javítását, a világszínvonalú minőség megőrzését és a fejlődési potenciál kiaknázását szolgálja, összhangban a borvidék érdekeivel. Nyitrai Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője emlékeztetett: a térség meghatározó ágazata a borászat, nagyon sok család él itt a szőlőből és a borból.

Az idén húsz éves, 100 százalékban magyar tulajdonú Juhász Testvérek Pincészet az Egri Borvidék egyik legjelentősebb borászati vállalkozása. A társaság tájékoztatása szerint 2015-ben kétmillió palack bort értékesítettek, 90 százalékban a hazai piacon, a többit Kínában, Lengyelországban, az Egyesült Királyságban, Csehországban, Németországban, Romániában, Szlovákiában és Franciaországban. Tavalyi nettó árbevételük másfél milliárd forint, adózás utáni eredményük 105 millió forint volt.

Közlésük szerint a cég árbevétele az elmúlt öt évben összesen 400 százalékkal növekedett. Hosszú távú céljuk, hogy minden borukat palackban értékesítsék. Idén 2,5 millió palackkal számolnak. Ma már 100 hektár saját területük mellett 200 hektárról, családi gazdaságoktól vásárolják fel a szőlőt. Az elmúlt esztendőben 26 ezer mázsa szőlőt dolgoztak fel és 18 ezer hektoliter bort készítettek. Jelenlegi tárolókapacitásuk több mint 30 ezer hektoliter, ebből 7500 hektoliter, azaz közel ezer darab tölgyfahordó, ez az egri borvidék egyik legnagyobb tölgyfahordós érlelő kapacitása.

Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.