Komoly drágulást hozott az euró Horvátországban

Komoly drágulást hozott az euró Horvátországban 

Az euró bevezetése egyszerre áldás és átok a horvátoknak. Egyrészt a közös európai fizetőeszköz ellenállóbb a negatív nemzetközi behatásokkal szemben, mint a kuna, így az inflációs kitettség is alacsonyabb. Másrészt viszont az árak automatikusan elkezdtek közeledni a nyugat-európai színvonalhoz, ami sok horvát számára megfizethetetlenné tette a termékeket - írja az euronews.
Van otthon nyaralásból megmaradt kunája?

Van otthon nyaralásból megmaradt kunája? 

A magyarok tömegénél lehetnek még megmaradt kunabankjegyek és -érmék, miközben Horvátországban januártól már euróval lehet fizetni. A kunát azonban még 2023 végéig átváltják a horvátországi bankok és posták euróra, derül ki a Bank360.hu összeállításából.
Árban verhetetlen a magyarországi nyaralás

Árban verhetetlen a magyarországi nyaralás 

Állapította meg legújabb felmérésében a Bank Austria.
Horvátország jövőre bevezetheti az eurót

Horvátország jövőre bevezetheti az eurót 

Az Európai Bizottság szerdai bejelentése szerint Horvátország teljesítette az euróövezeti csatlakozáshoz szükséges összes feltételt, így készen áll arra, hogy 2023. január 1-jén bevezesse az eurót; Horvátországgal az euróövezeti tagállamok száma húszra emelkedik.
Horvátországban már nyomják a kunát felváltó eurót

Horvátországban már nyomják a kunát felváltó eurót 

gaz, ez még csak próbanyomás, de az euró bevezetésének időpontjára, 2023 január elsejére már hamarosan elkezdik az igazi pénznemek nyomását is az állami hivatalos pénzverdében.
Horvátországban szeptembertől már euróban is feltüntetik az árakat

Horvátországban szeptembertől már euróban is feltüntetik az árakat 

Horvátország 2023 január elsején tervezi bevezetni az eurót, az árakat pedig onnantól kezdve egy évig kunában és euróban is ki kell majd írni - mondta Plenkovic, hozzátéve, hogy a megelőző intézkedésekre azért van szükség, hogy az állampolgárok szokják a folyamatot.
A belföldi nyaralás a gyógyír a forintárfolyamra?

A belföldi nyaralás a gyógyír a forintárfolyamra? 

A pénzügyminiszter hamarabb szeretne eurót, mint Matolcsy György, szerinte 2022-re teljesítjük a bevezetés feltételeit. Addig is lehet Magyarországon nyaralni, ha valaki szerint túl magas a 325-ös átváltási ár.
Idén 72 százalékkal ér többet az euró a Balatonnál

Idén 72 százalékkal ér többet az euró a Balatonnál 

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően az utazási döntések elősegítése érdekében idén is elkészítette a nyaralásra szánt euró vásárlóértékét egyes célországokban vizsgáló elemzését az osztrák Bank Austria. A frissen publikált Urlaubseuro (Nyaralóeuró) elemzésben Magyarország a harmadik helyen áll - olvasható Kovács Balázs, turisztikai szakértő blogjában.
Leváltanák a levát

Leváltanák a levát 

Bulgária jövő június végéig csatlakozni akar az euró előszobájának tartott ERM-2 árfolyamrendszerhez és a bankunióhoz.
Az euróövezetben és az EU-ban egyaránt emelkedtek a lakásárak

Az euróövezetben és az EU-ban egyaránt emelkedtek a lakásárak 

Az idei első negyedévben az euróövezetben és az Európai Unióban egyaránt emelkedtek a lakásárak az EU statisztikai hivatala, az Eurostat kedden közzétett kimutatása szerint.

Történelmi mélyponton a lej 

Történelmi mélypontra süllyedt csütörtökön a román lej az euróval szemben, az európai fizetőeszköz hivatalos árfolyamát a román nemzeti bank 4,6695 lejben állapította meg.

Nem mindegy, mikor vált pénzt, ha Horvátországba készül 

Múlt héten nagy keletje volt a kunának, ezért a horvát jegybank - a folyamat lassítása érdekében - 320 millió eurót vásárolt kuna ellenében. A kunagyengítő lépéssel az intézmény szeretné elkerülni az árfolyam túlzott erősödését, hiszen az negatívan érinti a turizmust - adta hírül a portfolio.hu.

Magyarországon 100 euró 170-et ér az osztrákoknak 

Mostantól elérhető a nyaralások tervezéséhez praktikus infomációkat tartalmazó legfrisseb Bank Austria elemzés, hogy mennyit ér az osztrákok eurója a népszerű nyaralóhelyeken elköltve. Az elemzésben található ’Urlaubseuro’ elnevezésű lista második helyén Magyarország áll.

Forgalomba került az új ötveneurós 

Az eurózóna 19 tagországában kedden egyidejűleg vezették be a forgalomba a megújult külalakú, 50 euró névértékű bankjegyet - jelentették be a Szlovák Nemzeti Bank (NBS) képviselői hétfőn Pozsonyban sajtótájékoztatón.

Kivonják a forgalomból az 500 eurós bankjegyeket 

Az 500 eurós bankjegy forgalomból kivonása mellett döntött az EKB Kormányzótanácsa az Európai Központi Bank (EKB) honlapján szerdán megjelent közlemény szerint.

Újít az Euronet: eurós készpénzfelvétel közel 200 bankfüggetlen automatából 

Budapesten 2015. december 8-tól mostantól közel 200 helyen vehetünk fel eurót az Euronet által üzemeltetett, bankfüggetlen ATM-hálózatban ─ jelentette be az Euronet Banktechnikai Szolgáltató Kft. Az ügyfelek forintot és eurót egyaránt felvehetnek az Euronet ATM-ekből, amelyek ötvözik a készpénzes valutaváltás előnyeit a bankkártyás fizetés gyorsaságával és biztonságosságával, mindezt versenyképes árfolyamon.

Magyarország vonzó és olcsó úti cél az osztrákok számára 

Magyarország olcsó úti cél egy turisztikai felmérés szerint, az utóbbi négy év adatai alapján az osztrákok 100 eurója minden évben jóval többet ért Magyarországon - erről Szántó Zoltán, a Turizmus Online főszerkesztője beszélt az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Olcsóbban nyaralhatnak nálunk a németek 

Az euró gyengülése következtében számos távoli desztináció vált drágábbá azoknak az európai uniós állampolgároknak, akiknél euró a fizetőeszköz, köztük a németeknek is. Hat országban viszont tavalyhoz képest kedvezőbbé vált a nyaralás, írja a Die Welt.

Litvánia is az euróövezet tagja lett 

Litvánia január 1-től az euróövezet 19. tagja lett. Az erről szóló végleges döntést július 23-án hozta meg az Európai Unió szakminisztereit tömörítő tanács.

Itt vannak az új 10 eurós bankjegyek 

Szeptember 23-ától új 10 eurós bankjegyet hoz forgalom az Európai Kereskedelmi Bank. 

Közel a dupláját éri nálunk az osztrákok eurója 

Idén majd’ dupláját éri az osztrákok eurója Magyarországon - derült ki az osztrák statisztikai hivatal friss felméréséből. 

305 forint legyen az euró? 

A Századvég igazgatóságának elnöke, Heim Péter 305 forinton rögzítené az euró árfolyamát. 

153 eurót ér Magyarországon az olasz turista 100 eurója 

A Repubblica piacvezető országos napilap gazdasági rovatában összeállítást közöltek arról, hogy mely külföldi országokban éri a legtöbbet az olasz turisták eurója – tájékoztat a Magyar Turizmus Zrt. olaszországi külképviselete.

Dupláját éri nálunk az osztrák euró 

Idén is kedvelt úti cél hazánk az osztrák turisták körében: nálunk az osztrák vendég egy eurója 77 százalékkal többet ér, mint otthon.

Az osztrák turisták eurója idén még többet ér Magyarországon 

Az ausztriai statisztikai hivatal, a Statistik Austria (www.statistik.at) frissen publikált elemzése szerint idén is Magyarország számít az egyik legkedvezőbb ár-érték arányú turisztikai célországnak, ahol a legtöbbet ér az osztrákok nyaralásra szánt pénze, közölte a Magyar Turizmus Zrt. 

Akár történelmi mélypontra is gyengülhet a forint 

Szédületes forintgyengülést láthattunk az elmúlt napokban. A 307,3 forintos ellenállásig gyengült az árfolyam, ez a technikai szint egyelőre megállította az árfolyamot, és a mai kereskedésben már erősödni is tudott a forint, írja az Erste Trader hírlevele.

Brutális forintgyengülés vette kezdetét 

Brutális forintgyengülés vette kezdetét hétfőn a délelőtti órákban, a 300 forintos lélektani szint áttörését követően 303,5 felett is járt a kurzus, és 9 hónapos mélypontra gyengült a forint, írja az Erste Befektetési Zrt. Trader Hírlevelében.

75%-kal többet ér az euró Magyarországon, mint Ausztriában 

A Statistik Austria (www.statistik.at) napokban frissen publikált elemzése szerint idén is Magyarország számít az egyik legkedvezőbb ár-érték arányú turisztikai célországnak, ahol a legtöbbet ér az osztrákok nyaralásra szánt pénze.

Törölte árfolyampótlékát a Cartour 

A Cartour Utazási Iroda – tekintettel a folyamatosan kedvező EUR/HUF árfolyamra – visszaállította 2011/2012-es téli árualapjának árait, tájékoztatta lapunkat az iroda.

Újra lehet pesetával fizetni egy spanyol faluban 

Az eurózóna adósságválsága és az országos átlagot is meghaladó munkanélküliség miatti elkeseredésükben a "jó öreg" pesetához nyúltak vissza egy parányi spanyol település lakói, és a régi fizetőeszköz újbóli bevezetésével próbálnak életet lehelni a faluba - adta hírül a The Guardian című brit napilap.

Rekordgyenge a forint 

Ilyen gyenge még soha nem volt a forint az euróval szemben

Bűnözők szeretik az 500 euróst? 

Ritkán látott, maffiagyanús és hamarosan használhatatlanná válik - írta az olasz sajtó az ötszáz eurós bankjegyről, melyet az új olasz közgazdász-kormányfő ki akar vonni a forgalomból.

A görögök miatt gyengül a forint 

Gyengült a forint az euróval szemben: bár szerdán fél tízkor még 305,60 forinton jegyezték az eurót, árfolyama tizenegy óra után nem sokkal 307 forint közelébe került, és gyengült a forint a svájci frankkal szemben is.

Még mindig váltanak schillinget euróra az osztrákok 

Több millió schillinget váltottak euróra az osztrákok az idén, az euró bevezetése utáni tizedik évben is.

Hova erősödhet a forint? 

Háromhónapos csúcsára erősödött a forint az euróval szemben szerdára, az azonban már erősen kérdéses, hogy meg tud-e maradni a 270 forintos szint alatt az európai fizetőeszköz - írja a Napi Gazdaság.

Széteshet az eurózóna 

A növekvő államadósságok gerjesztette piaci aggályok következtében napról napra nő a kockázata annak, hogy szétesik az eurózóna a következő években.

Észtországgal bővül az eurózóna 

Az euróövezet tagjává válik Észtország január elsején - mondta ki Jean-Claude Juncker luxemburgi miniszterelnök hazájának fővárosában hétfőn, miután a zónát jelenleg alkotó államok pénzügyminiszterei egyetértettek az Európai Bizottság erről szóló javaslatával, jelentette az MTI.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!