Jelentősen nőtt a vendégforgalom a Tisza-tónál 

A Tisza-tónál végrehajtott környezetvédelmi és turisztikai fejlesztések hatására jelentősen nőtt a környékbeli települések vendégforgalma 2010. óta - jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi minuszter egy hétvégi rendezvényen. 
Sokat javult a magyar pálinkák minősége

Sokat javult a magyar pálinkák minősége 

Hatósági mérések alapján óriásit javult a pálinka minősége, amelyhez fontos kutatások is hozzájárultak – derült ki a szakma és a döntéshozók részvételével december elején szervezett konferencián. A Baján, a Városháza dísztermében megtartott tanácskozás a termelés, a fogyasztás kultúrája és a közösségformálás köré épült.

Bővítené az FM az uniós oltalom alatt álló pálinkák számát 

Magyarországon 8 pálinka áll európai uniós oltalom alatt, a Földművelésügyi Minisztérium arra törekszik, hogy számukat folyamatosan bővítse, hogy minél teljesebb legyen az ország pálinkatérképe - mondta a földművelésügyi miniszter kedden Budapesten az Országházban, az idei pálinka országkóstoló eredményhirdetésén.

Fazekas Sándor szerint folyamatosan javul a magyar borok minősége 

A magyar borok minősége egyre javul és ezt külföldön is elismerik - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
Az Ormánság egy új kor hajnalán

Az Ormánság egy új kor hajnalán 

Az ország egyik legelmaradottabb vidékén, az Ormánságban avattak ökoturisztikai központot. Az ünnepségen elhangzott: a vidék egy új kor hajnalán áll, az ökoturizmus turisták tízezreit vonzhatja ide. 

Megjelent a Pezsgő- és aszúkiválóságok könyve 

Az Országkóstoló sorozat keretében megjelent a Pezsgő- és aszúkiválóságok könyve, amely a két kategória legjobb hazai tételeit mutatja be részletesen magyar és angol nyelven.

Magyar bor és mangalica a Távol-Keleten 

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a magyar élelmiszeripari termékek értékesítésének további lehetőségit kutatta hongkongi üzletemberekkel találkozva a kínai különleges közigazgatási övezetben a hétvégén.

Élővé kell tenni a hungarikumokat 

Az agrárminiszter szerint élővé kell tenni a hungarikumokat, mert azok így maradnak fenn, erősödnek meg és nyújtanak megélhetést a hagyományt ápoló közösségeknek. Fazekas Sándor a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának nyilatkozva reményét fejezte ki, hogy hamarosan hungarikummá válhat a kürtőskalács, a szerencsi csokoládé, a halászlé, a vizsolyi biblia, a Hévízi-tó és a rá épülő gyógyászat.
A szerencsi csokit is bevennék a hungarikumok sorába

A szerencsi csokit is bevennék a hungarikumok sorába 

Megnyitotta kapuit az első Hungarikum Hétvége, ahol olyan különlegességek is megtalálhatók, amelyeket csak 18 év feletti látogatóknak ajánlanak a szervezők. A 60 fokos pálinka fagylalt mellett paprikából is készült hűsítő édesség.

A pálinka külföldön is keresett nemzeti kincs 

A pálinka nemzeti kincs és nemzeti ital, ami egyre keresettebb árucikk bel- és külföldön egyaránt - jelentette ki a vidékfejlesztési miniszter hétfőn Budapesten.

Az ország lovasközpontja épül Szilvásváradon 

Magyarország legnagyobb vidéki, 1,65 milliárd forintos lovas beruházása kezdődik Szilvásváradon - jelentette ki Fazekas Sándor miniszter a lovas- és rendezvényközpont alapkőletételén hétfőn. 

Megnyílt Moszkvában az első Paprika bolt 

Magyar élelmiszereket árusító bolt nyílt Moszkvában Paprika néven, a tervek szerint egy éven belül 10-15 üzletből álló hálózat jön létre Oroszországban - mondta az átadó rendezvényen Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. 

Megalakult a Hungarikum Klub 

Megalakult a Hungarikum Klub, a fórum a már hungarikummá nyilvánított nemzeti értékek képviselőinek és a Hungarikum Bizottság tagjainak részvételével tartotta alakuló ülését csütörtökön Budapesten.

Megelevenedik a kunok világa Karcagon 

A kunokról szóló új állandó kiállítás nyílt a karcagi múzeumban.

Rendeletben szabályozott pálinkaverseny 

Rendeletben szabályozza az országos pálinka- és törkölypálinka-verseny feltételeit, valamint az érzékszervi bírálók képzését Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter – jelentette be közleményében a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). A tárca szerint a cél az, hogy nemzeti italunk, a pálinka hitelét és hírnevét egy magas színvonalú, nemzetközileg is elismert rendezvénnyel erősítsük.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!