Felelős gasztrohős cikkek
Elkészült a magyar szuperfood térkép
A Gasztrohősök a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen indított kampányt a helyi, szezonális ételek és a hazai szuperélelmiszerek népszerűsítésére.
A hazai éttermek keresik a magyar termelők áruit
A Felelős Gasztrohős Alapítvány harmadszorra rendezett a Szimplában termelő-étterem találkozót. A rendezvény népszerűsége bebizonyította, hogy a hazai vendéglátóhelyek keresik a magyar termelőket és termékeiket.
Pár perc nyugalommal is tehetsz a hulladékhegyek ellen
Újabb kampányt indít a Felelős Gasztrohős szeptemberben, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az elvitelre szánt kávé és tea fogyasztásával termelődő hulladékra. Azok, akik az akcióban részt vevő Fenntartható Vendéglátóhelyen helyben fogyasztják el italukat és az erről készült fotót feltöltik a saját Facebook vagy Instagram oldalukra a #helybeniszom és #gasztrohos hashtagekkel, kétszemélyes ajándékcsomagot nyerhetnek. A kávés ajándékokon kívül azonban sokkal fontosabb, hogy mindenki, aki elvitel helyett a helyben fogyasztást választja, sokat tesz a környezet védelméért is.
Az osztrákok komolyan veszik az élelmiszerhulladék csökkentését
Az élelmiszerek ésszerűbb és hatékony felhasználásáért küzdő szervezet, az United Against Waste folyamatos aktivitással és korszerű tájékoztató anyagokkal ösztönzi az osztrák vendéglátóhelyeket a felelős hulladékgazdálkodásra.
Nem mindegy, hogy mi van a tányéron
Egyre nagyobb a kereslet a helyi, szezonális és minimális vegyszertartalmú élelmiszerek iránt az éttermekben is. A Fenntartható Étterem minősítés nekik segít a választásban.