Felszolgáló cikkek
Szemléletváltásra van szükség
A Magyar Turisztikai Szövetség februártól kezdve minden hónapban egy zártkörű sajtóreggeli keretében betekintést nyújt egy-egy szakmai szervezet napi munkájába, gondjaiba, eredményeibe, felfedve a „számok” mögötti mélyebb szakmai összefüggéseket. 09.25-én a a minőségi magyar gasztronómia, cukrászat volt terítéken.
Balatonon a bérek jelentősen emelkedtek, a munkaerőhiány kezelhető
A balatoni kiemelt üdülőövezetben jellemzően 50 százalékkal nőttek a bérek az elmúlt két-három évben, a munkaerőhiány kezelhető, a balatoni vendéglátósok felkészültek az idei szezonra - közölte Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) elnöke pénteki sajtótájékoztatóján Balatonföldváron.
'Visszahozni a pincér szakma becsületét!'
Ezúttal a pincérszakma jövője került napirendre a Vendéglátóipari Szakmai Oktatók Országos Egyesületének (VSZOE) és a Magyar Éttermi Mesterek Klubjának együttesen szervezett ülésén a Dobos C. József szakiskolában.
Magyar győztes az Accor nemzetközi versenyén
A versenyen a legjobb bárpultosok, séfek, recepciósok és felszolgálók mérkőztek meg.
Továbbra is dívik a borravaló
A felszolgálási díj nem tudta kiszorítani a borravalót a vendéglátásban az elmúlt években, alkalmazása tekintetében még mindig megosztottak a vendéglátóhelyek, és noha pontosan nem tudni, hány helyen vezették be ezt a költségelemet, a szakmai érdekképviseletek szerint kedvezőek a tapasztalatok ott, ahol alkalmazzák.
Szakács, cukrász és felszolgáló tanulók versenyeztek az Arazban
Első alkalommal rendezték meg a Continental Hotel Budapest különtermében az ARAZ étterem szakács, cukrász és felszolgáló tanulóinak versenyét a napokban.