Magyar győztes az Accor nemzetközi versenyén

A versenyen a legjobb bárpultosok, séfek, recepciósok és felszolgálók mérkőztek meg.

Az Accor Professions Challenge olyan 18 és 25 év közötti fiatal munkavállalók között rendezett verseny, akik az alábbi foglalkozásokban kiválóan teljesítenek: bárpultos, séf, felszolgáló és recepciós. A nemzetközi verseny egyik díjazottja és kategória-győztese Takács Eszter, a budapesti MGallery Hotel Nemzeti munkatársa.

A 25 országból – Európából, Afrikából, a Közel-Keletről, Ázsiából és Óceániából és Amerikából – érkező jelentkezők az Accor Csoport jelenlegi alkalmazottjai vagy gyakornokai. A verseny keretein belül regionálisan és nemzetközi szinten is megmérkőztek 2014. július és december között.

Az újságírókból, szállodai szakemberekből és HR menedzserekből álló zsűri 70 finalistát választott ki, akik egy időméréssel kiegészített versenyen mérkőztek meg a négy szakma egyikében: bárpultos, séf, felszolgáló és recepciós. A Challenge lehetőséget adott az economy és luxushotelekben is dolgozó versenyzőknek, hogy megmutassák tehetségüket, a legjobbat nyújtsák, és komoly élményeket osszanak meg egymással.

A tizenkettedik alkalommal megrendezett Challenge nagy fináléjának másnapján, január 13-án a Lycée de Métiers de l’Hotellerie Santos Dumont in Saint Cloud és a Mercure Paris Centre Tour Eiffel cukrásza, Pierre Hermé adta át a nyerteseknek a díjakat Sébastien Bazin az Accor elnök-vezérigazgatójával, Sven Boinet helyettes-vezérigazgatóval, Evelyne Chabrot-val és Magali Laurenttal – Talent Management & International Mobility Senior Vice President – karöltve.

A verseny egyik díjazottja Takács Eszter, a 23-25 éves korosztályon belüli recepciósok között rendezett verseny nyertese, a budapesti MGallery Hotel Nemzeti munkatársa. Eszter 2012 óta dolgozik az Accor Csoportnál. Pályáját értékesítési gyakornokként kezdte, majd rövid ideig az Ibis Budapest Aero szobafoglalási feladatait látta el. 2012 novemberében lett a Hotel Nemzeti Budapest nyitócsapatának oszlopos tagja. Kiemelkedő munkájával folyamatosan hozzájárul a szálloda sikereihez, melyet számos pozitív vendégvisszajelzés is igazol.


Indul a Muslinca Bringakör

Indul a Muslinca Bringakör 

A Muslinca Bringakör egy ingyenes, játékos, felfedező jellegű kerékpáros kihívás.
 Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén

Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén 

Siófok a legnépszerűbb pünkösdi úti cél belföldön az egyik szállásfoglaló portál friss foglalási adatai szerint a közelgő hosszú hétvégén.
Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen

Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen 

Az országos környezetszépítő verseny legnépszerűbb kategóriái 2025-ben az Év főtere és az Év fasora.
 Nyugdíjasok megpróbálják beállítani Phileas Fogg rekordját

Nyugdíjasok megpróbálják beállítani Phileas Fogg rekordját 

Negyven nap, majdnem 30.000 kilométer, 3274 gyalogló.
Kulturális randevú Göcsejben

Kulturális randevú Göcsejben 

Az eseménysorozat a göcseji dombok között idén 22 településen több mint 60 programot és közel 100 élményt kínál a „fenntartható lassúság” jegyében.
Indul a nyári szezon a Tisza-tó fővárosában

Indul a nyári szezon a Tisza-tó fővárosában 

Ezen a nyáron is rengeteg kalanddal és élménnyel vár Tiszafüred.
Megvan az Év kerékpárútja

Megvan az Év kerékpárútja  

Az Év kerékpárútja címet hatodik éve dönti el szavazással a nagyközönség, idén a Murakeresztúr kör nyerte el a címet 2938 szavazattal.
Nosztalgiagőzös és galambröptetés Fehérváron

Nosztalgiagőzös és galambröptetés Fehérváron 

A pünkösdi hétvégén tovább pezseg a székesfehérvári kulturális élet.
Felgyorsult a Balaton vizének melegedése

Felgyorsult a Balaton vizének melegedése 

A klímaváltozás nemcsak a vízmelegedést hozta el.
Zárva marad a hévízi tófürdő központi épülete

Zárva marad a hévízi tófürdő központi épülete 

Szigetfürdőt terveznek a látogatóknak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.