A több órás verseny, több felvonásból állt. A felszolgálóknak a szakmai ismereteikről is számot kellett adniuk, az ételek mellé borokat kellett párosítaniuk és meg kellett mutatniuk élesben, hogyan zajlik egy vendég fogadás és kiszolgálása az ételek szervírozása.
A szakács és a cukrász tanulók már reggel 8 órakor nekiláttak az előkészületeknek a konyhán, ahol a munkavédelmi, higiéniai és élelmiszerbiztonsági előírásoknak is meg kellett felelniük. A zsűri és a tanuló felelősök folyamatosan figyelemmel kísérték a munkaszervezési folyamatokat. A szakács tanulóknak egy kétfogásos menüsort kellett összeállítaniuk, a cukrászoknak pedig kétféle süteménnyel kellett készülniük.
A menüsor:
Sonkás ravioli bazsalikomos paradicsom mártással
Borjú paprikás vajas galuskával
Piskótatekercs borhabbal
Pozsonyi kifli
Az ARAZ Étterem tanulói mind kitűnően vizsgáztak, ügyesek, lelkesek voltak és valóban komolyan vették a versenyt, a közös és az egyéni munkát.
A hét főből álló zsűrinek a döntését nem igazán könnyítették meg, és nagyon szoros végeredmények születtek.
A zsűri tagjai a következőek voltak:
Meskál Tibor a zsűri elnöke
Barka Áron Araz Étterem chef de cuisine
Erdélyiné Kiss Rita Dobos C. József Szakközépiskola tanára
Filibér Tamás ARAZ Étterem Teremfőnök
Gyimesi Zsuzsa HVG gasztro rovat főszerkesztő
Tóth Gábor Gödöllői Szakközépiskola tanára
Vágó Ágnes Vendég & Hotel Szaklap főszerkesztő
Öt szakács-, öt cukrász- és hét felszolgáló tanuló versenyzett, közülük az első három értékes díjakban részesült, ők a következők:
Szakácsok:
1. helyezett Szűcs András
2. helyezett Klemensz Georgina (segítője Szanyi Réka)
3. helyezett Zoboki Balázs
Cukrászok:
1. helyezett Nagy Izabella (segítője Szatmári Veronika)
2. helyezett Pető Ingrid
3. helyezett Major Nikoletta (segítője Jakab Zsófia)
Felszolgáló:
1. helyezett Tenke Georgina
2. helyezett Szeremi Erika
3. helyezett Urbán Dávid
Az ARAZ étterem vezetői hagyományt kívánnak teremteni ezzel a versennyel, és mostantól minden évben megrendezésre kerül majd ez a tanulók közötti megmérettetés.