Kéktúrás hétvége a Mátrában 

A Magyar Természetjáró Szövetség különleges Kék-programokra hívja a Mátrába a természetszerető családokat május második hétvégéjén. Galyatetőn és Szurdokpüspökiben izgalmas túrákkal, kéktúrás bélyegzőhely-kereső játékokkal és nyereményekkel várják az érdeklődőket.
Vendégek rekedtek egy galyatetői szállodában

Vendégek rekedtek egy galyatetői szállodában 

Elvágta az időjárás a külvilágtól a Hunguest Grandhotel Galya vendégeit. 

Nemzetközi versenyen aratott fölényes győzelmet a Galya-kilátó 

A Galya-kilátó megnyerte az egyik legjelentősebb amerikai online építészeti magazin, az Architizer A+ Awards közönségdíját a Renováció kategóriában.
Szavazzon ön is, hogy világhírű legyen a magyar kilátó!

Szavazzon ön is, hogy világhírű legyen a magyar kilátó! 

Rangos nemzetközi díjra esélyes a Galya-kilátó: az építmény bekerült a legnagyobb amerikai online építészmagazin, az Architizer éves versenyébe Renováció kategóriában. A jelöltek két díjra esélyesek: a szakmai zsűri elismerése mellett közönségdíjat is nyerhetnek.
Világhírű lett a Galya-kilátó

Világhírű lett a Galya-kilátó 

Egyre több külföldi - brit, kínai, sőt, iráni - weboldal számol be a nemrég felújított Galya-kilátóról és a Galyatető Turistacentrumról.

Díjeső hullott a Galyatető kilátóra 

A Galyatető kilátó nyerte idén a Média Építészeti Díját (MÉD) épület kategóriában, a legjobb tervnek pedig a philadelphiai könyvtár ötletét választotta a zsűri péntek este, az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
990 méteren szállhat meg a galyatetői kilátó tetején

990 méteren szállhat meg a galyatetői kilátó tetején 

Megnyílt a felújított galyatetői turistaközpont, a fejlesztés része volt a kilátó tetején létesített bivakszállás is.
Júniusban birtokba vehetjük a Galyatető Turistacentrumot

Júniusban birtokba vehetjük a Galyatető Turistacentrumot 

Várhatóan júniusra elkészül a Galyatető Turistacentrum, amely az ugyancsak felújított Galya-kilátóval együtt lesz látogatható - mondta el Molnár Tamás, a Magyar Természetjáró Szövetség galyatetői üzemeltetési vezetője az MTI-nek hétfőn.
Galyatető újra megközelíthető

Galyatető újra megközelíthető 

December 4-étől, csütörtöktől újra fogadja a vendégeket Galyatetőn a korábban a rendkívüli időjárási viszonyok miatt megközelíthetetlenné vált Grand Hotel Galya.
Galyatetőn őrzik Kodály Zoltán emlékét

Galyatetőn őrzik Kodály Zoltán emlékét 

Talán kevesen tudják, hogy a zenei óriás Kodály Zoltán különösen a Felső-Mátrában talált kikapcsolódást, amelyet a főváros után a második otthonának tekintett.  A galyatetői Nagyszálló – a mai négy csillagos Hunguest Grand Hotel Galya – éveken át a pihenőhelye volt a mesternek. Az emlékét ma is őrzik az országos hírű üdülőhelyen.

A jövő tavasszal nyitják a megújult galyatetői kilátót 

Megújul az Országos Kéktúra útvonal legmagasabb kilátója, a galyatetői Péter hegyesén levő kilátó. A műszaki munkálatokat hamarosan befejezik.

Tavaszra megújulnak a túrajelzések Észak-Magyarországon 

Tavaszra 2565 kilométeren újulnak meg az Országos Kékkör túrajelzései, jövőre adják át Galyatetőn hazánk legmodernebb túracentrumát is.

Hetvenöt éve a csúcson 

Idén 75 éve, hogy megnyitotta kapuit a vendégek előtt hazánk legmagasabban – 957 méteren – fekvő hegyvidéki szállodája, a Hunguest Grand Hotel Galya a Felső-Mátrában. A négycsillagos hotelben pénteken, a jubileumi megemlékezés zárásaként  partnertalálkozót tartottak. 

Projektzáró és konferencia a Mátrában 

Szombaton Galyatetőn a Hunguest Grandhotel Galya adott otthont a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület két rendezvényének, a Mátra konferenciának és az ÉMOP 2.3.1-11-2011-0004 TDM pályázat projektzáró eseményének.

Duplázott a Hotel Galya 

A Galyatetőn működő négy csillagos Hunguest Grand Hotel Galya idén másodszor nyerte el a Magyar Turizmus Minőségi Díját.

Végvárak, avagy a jövő turisztikai attrakciói 

A siroki barlangvár helyreállítása és turisztikai fejlesztése kapcsán várkonferenciát tartottak hétfőn Galyatetőn.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!