Így szépül egyik ikonikus fürdővárosunk

Így szépül egyik ikonikus fürdővárosunk 

Több beruházás keretében, összesen több mint 400 millió forintos fejlesztési forrás segítségével épülnek játszóterek, újul meg park és készül új sportpálya a baranyai fürdővárosban, Harkányban - közölte a Baranya Megyei Önkormányzat az MTI-vel.
Megnyitott a Harkányi Gyógyfürdő új élményközpontja

Megnyitott a Harkányi Gyógyfürdő új élményközpontja 

Még több lehetőség várja a hideg hónapokban Harkányba látogatókat, hiszen nemrégiben átadták a helyi gyógyfürdő legújabb részlegét, a Harka Vízivilágot - írja a Termálfürdő.hu.
Több mint egymilliárdot fordíthat Harkány a belvárosának megújítására

Több mint egymilliárdot fordíthat Harkány a belvárosának megújítására 

Több mint egymilliárd forintot fordíthat Harkány a belvárosi közterületeinek megújítására - közölte Baksai Tamás Endre a baranyai fürdőváros polgármestere kedden. 
Egymilliárd forint állami forrásból fejlesztik Harkány gyógyfürdőjét

Egymilliárd forint állami forrásból fejlesztik Harkány gyógyfürdőjét 

A kormány egymilliárd forintos állami támogatásban részesítette Harkányt, az összeget a dél-baranyai város gyógyfürdőjének fejlesztésére fordítják - jelentette be Tiffán Zsolt, a térség országgyűlési képviselője.

Az időjárás sem fogott ki a harkányi gyógyfürdőn 

Hiába a kedvezőtlenebb időjárás, a tavalyival időarányosan körülbelül megegyező látogatószámmal zárta a nyarat a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő.
Fesztivállal avatják fel a hétemeletes csúszdaparkot Harkányban

Fesztivállal avatják fel a hétemeletes csúszdaparkot Harkányban 

Közel negyed évszázada Harkány egyik legfontosabb rendezvénye az idén július 22-24. között zajló XXIII. Fürdőfesztivál. Az eseménynek otthont adó Harkányi Gyógy- és Strandfürdőben három napig egymást érik majd a programok. Közel negyed évszázada Harkány egyik legfontosabb rendezvénye az idén július 22-24. között zajló XXIII. Fürdőfesztivál. Az idei rendezvényen már kipróbálhatják a vendégek a vadonatúj hétemeletes csúszdaparkot is.  
Pécset is bevették a skandinávok

Pécset is bevették a skandinávok 

Hortobágy és Debrecen után Pécsért is lelkesedtek a skandináv bloggerek.
Csúszdaparkkal erősít a szezonban a harkányi fürdő

Csúszdaparkkal erősít a szezonban a harkányi fürdő 

A jó idő eljövetelével vízzel telnek meg a strandmedencék, így a Harkányi Gyógy- és Strandfürdőben is, ahol emellé heteken belül megnyílik a legújabb attrakció, a hét elemből álló csúszdapark.

A gyógyvizet ünneplik Harkányban 

A harkányi víz gyógyító erejéről szóló előadásokkal, valamint koncertekkel és vizes programokkal is várják az érdeklődőket a ThermalFest fesztiválra, amelyet először rendeznek meg május 19. és 22. között a Baranya megyei fürdővárosban.
Harkány felé veszik az utat az iráni turisták

Harkány felé veszik az utat az iráni turisták 

Az Iránból Magyarországra irányuló gyógyturizmus fellendítését célzó megállapodást írt alá a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház a perzsa állam kereskedelmi központjával szerdán a baranyai fürdővárosban.

Már a Harkány-Siklós-Villány vonalon is kerékpárút vezet 

Kerékpárúton is bejárható a Harkány-Siklós-Villány közötti távolság a Siklóst Nagyharsánnyal összekötő, szerdán átadott bicikliútnak köszönhetően.

150 millió forintból újult meg a Harkányi fürdő lepkemedencéje 

Egy közel 150 millió forintos beruházás révén teljesen megújult a Harkányi Gyógyfürdő lepkemedencéje, mely Magyarország egyik legnagyobb feszített víztükrű medencéje. 

Horvát pincészettel fogott össze Harkány a turistákért 

Az elmúlt napokban a határ menti kapcsolatok szélesítésének érdekében Vörösmarton jártak baranyai vendéglátással, idegenforgalommal foglalkozó szakemberek és a sajtó képviselői. A csoporttal tartott Hegyi Ákos, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója is.

215 millió forint állami támogatás harkányi fürdőfejlesztésre 

A kormány rendkívüli, 215 millió forint célzott támogatást adott Harkánynak, az önkormányzat a pénzt a tulajdonában lévő fürdő fejlesztésére fordíthatja - mondta Tiffán Zsolt baranyai fideszes országgyűlési képviselő a városban tartott sajtótájékoztatón.

Gyógyvízzel a termékenységért 

A harkányfürdői gyógyvíz kevésbé közismert hatásai közé tartozik, hogy hatékonyan alkalmazható a meddőség kezelésére. Ezért a gyermekvállalást tervező pároknak is érdemes ellátogatni az Egészséghétvégére, ahol hasznos tanácsokat kaphatnak.

Kösse fel a gatyát: 12 órás bringa maraton Harkányban 

Rendhagyó sporteseményt lát vendégül Harkányfürdő: ismét tizenkét órás kerékpáros maratont rendeznek a városban.

Ötcsillagos minősítést kapott a Harkányi Gyógyfürdő 

Az adható legjobb, ötcsillagos minősítést kapta meg a Harkányi Gyógyfürdő a Magyar Fürdőszövetségtől, az ezt igazoló táblát Mogyorósi Ferenc, a szervezet minősítő szakbizottságának elnöke és Imri Sándor független polgármester leplezte le a létesítményben pénteken

A piacon maradáshoz nem szabad több vásárt kihagyni 

A Harkányi Turisztikai Egyesület és a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő munkatársainak köszönhetően a város négy év után újra kiállított a kontinens egyik legjelentősebb turisztikai börzéjén, mely az idei 241 000 látogatójával az eddigiekhez képest is rekordméreteket öltött.

Harkány a belorusz piacot hódítaná 

Magyarország termálfürdőit látogatják végig decemberben Belorusszia jelentősebb turisztikai irodáinak vezetői. A szakemberek Harkányfürdőt is felkeresik.

Kiemelt célcsoport az orosz piac Harkányban 

Hajdú Gábor, a Harkányi TDM elnökségi tagja, a harkányi önkormányzat idegenforgalmi bizottságának elnöke a Nyugdíjas Expón munkatársunknak elmondta, hogy a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő az idei szezonban a szakmai munkára is nagy hangsúlyt fektetett. 

Késő őszi pörgés Harkányfürdőn 

Tevékeny a november a Harkányi Turisztikai Egyesület háza táján: új kiadványok, belföldi és határmenti kampányok, szakmai workshopok és kiállítások vannak késő ősszel is napirenden.

Szállodai szárnnyal bővül a Harkányi Gyógyfürdőkórház 

2014 tavaszára elkészül a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház új, szállodai színvonalú épületszárnya. Az uniós beruházás eredményeként nemcsak hazánk, hanem Európa is egy új, a pikkelysömör betegségek kezelésének egy magas színvonalú centrumával gazdagodhat.

Tevékeny év van a harkányi TDM mögött 

Külföldi workshopok, nemzetközi tanulmányutak, konferenciák, helyi fejlesztések és színvonalas kiadványok fémjelzik a Harkányi Turisztikai Egyesület munkáját.

Kedvezménykártyát ad ki a harkányi TDM 

Más városokhoz hasonlóan idén Harkány is bevezeti saját kedvezménykártya rendszerét, amelynek tesztelése, már a nyár közepén elindult. 

Erősödő összefogás Harkányfürdőn 

Felgyorsul az együttműködés a Harkányi Zsigmondy Vilmos Gyógyfürdőkórház, a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő, a helyi Önkormányzat és a Harkányi Turisztikai Egyesület (TDM) között. 

Nemzetközi kerékpár verseny Harkányban 

Az ország első 12 órás nemzetközi országúti kerékpár versenye.

Harkányfürdő a világelsők között a psoriasis gyógyításban 

Dr. Péter Iván, a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház főigazgatója, a napokban érkezett haza a párizsi Psoriasis 2013 nevű rangos nemzetközi konferenciáról. A szakember Harkányfürdő képviseletében számolt be a psoriasis gyógyításban elért új sikerekről, és tapasztalatokat cserélt több neves bőrgyógyásszal, szakorvossal. A gyűlésre összesen 44 ország delegált neves specialistákat, akiknek a psoriasis elleni küzdelem a szenvedélye.

Ötcsillagos lett a harkányi gyógyfürdő 

Az elérhető legtöbb, vagyis öt csillagot kap a harkányi gyógyfürdő a Magyar Fürdőszövetség közelmúltban lezajlott minősítésén. Az eredmény csak szeptember elején lesz hivatalos, de a fontosabb részleteket már most tudni lehet, közölte lapunkkal a fürdő.

Azeri újságírók magyarországi tanulmányúton 

Azerbajdzsáni újságírók ismerkedtek a napokban hazánk látnivalóival Budapesten, Harkányban és a Balaton körül. 

Új szárnnyal bővül a harkányi gyógyfürdőkórház 

Új szárnnyal bővül a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház épülete: a mintegy egymilliárd forintból jövő februárra elkészülő ingatlanrész alapkövét pénteken helyezték el a baranyai fürdővárosban.

Még idén távozhat a harkányi fürdő vezérigazgatója 

Éjszakába nyúló viharos testületi ülést tartottak hétfőn Harkányban, ahol fontos döntést hoztak a gyógyfürdőről, írja a Bama.hu

Mentőöv a harkányi fürdőnek? 

Egymilliárd forintos ajánlatot tehet le a Harkányi Gyógyfürdő Zrt.-ben való részesedésért a Siklóson szállodaépítésben és fürdőüzemeltetésben is érdekelt Aquaplus Kft., erősítette meg a Dunántúli Napló információját György Zoltán, a cég ügyvezetője.

Atomnyugdíjasok érkeznek Harkányra 

A több évvel ezelőtt már napirendre került lehetőség valósággá válhat Harkányban a következő esztendőben. Orosz turisták érkezhetnek Moszkvából, akiknek az üdülési költségeit az atomerőművek szövetsége állja. Hat évvel ezelőtt az orosz háborús veteránok üdültetésének helyszíne volt Harkány.

Harkány az elsők között 

A turizmusból élő dél-baranyai fürdővárosban hosszú évek után először rendeztek lakossági turisztikai fórumot: a Harkányi Turisztikai Egyesület számolt be ezúttal nem csak tagsági körének, hanem egész Harkány lakosságának mindarról, amit a város turizmusáért ebben az esztendőben tett. Mérföldkő volt e fórum, hiszen egy ideje Harkányban a gondok és problémák voltak napirenden, míg ma egy fordulat, egy sikertörténet csírái kezdtek kibontakozni.

Harkány: összefog a város, a kórház és a fürdő 

3 milliárdot költenek pikkelysömörtől szenvedő turisták gyógyítására.

Harkányi fürdő: orosz vevő a láthatáron? 

Több befektető érdeklődik az eladósorba került a harkányi fürdő iránt, köztük egy orosz is.

Ingyenes a strand harkányiaknak 

Tikkasztó hőséggel búcsúzik a nyár – ilyenkor mennek csak igazán jól a strandok, hisz máshol, mint vízparton, alig kibírható a kánikula. Az augusztus végi hőhullám azonban veszélyeket is rejt, hisz a legfiatalabbak és az idősebb generáció szervezetét megviseli e terhelés.

Megújul a Harkányi Gyógyfürdőkórház 

Másfélmilliárd forintos beruházáshoz nyert uniós támogatást a harkányi fürdőkórház. A fejlesztés legfontosabb eleme a balneoterápiás psoriasis kezelés bevezetése.

Régi-új igazgató a harkányi Hotel Dráva Thermal Resort élén 

Március közepe óta újra a szálloda korábbi igazgatója, Dr. Kovács Tibor vezeti a négycsillagos harkányi Hotel Drávát.

Megújult a harkányi Termál Kemping 

Ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit Harkányban a több mint kilencszáz millióból megújult Termál Kemping.

Harkány: új igazgató a fürdő élén 

Számos változás történt Harkány életében az elmúlt hónapban. A fürdőváros önkormányzata döntött az idegenforgalmi adóbevétel 2011. évi marketing célú felhasználásáról, elindult a helyi TDM szervezet létrehozása és Schwarcz Tibor személyében új igazgató került a Gyógyfürdő élére. 

Mohács nem ad több pénzt, Harkány kevesli 

Harkány szerint kevés a mohácsiak által a gyógyfürdő többségi tulajdonjogáért megajánlott pénz, a Duna-parti város viszont nem szán többet annak megvásárlására. A tárgyalások megszakadtak, az üzlet várhatóan nem köttetik meg. Munkatársunktól
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!