Programok és fejlesztések a villányi borvidéken

Az ország legnépszerűbb fellépői mellett számos új fejlesztés is várja azokat, akik a villányi borvidékre látogatnak az idén – jelentették be szerdán Harkányban.

A baranyai kisváros fürdőjében rendezett sajtótájékoztatón Harkány polgármestere közölte: idén rendezik meg harmincadik alkalommal a helyi fürdőfesztivált, amely a jubileum és az állami ünnephez kapcsolódó hosszú hétvégének köszönhetően ezúttal öt napon át tart augusztus 20. és 24. között.

A tavaly több mint félmillió látogatót vonzó fürdőben a 2024-ben átadott új csúszdapark után idén is lesznek – a többi között a gyerekmedencét és a sportmedencét érintő – fejlesztések, és új szolgáltatásokat is bevezetnek – sorolta a városvezető.

Siklós polgármestere arról számolt be, hogy a borvidék három városa között folyamatos az együttműködés, ennek köszönhetően a szervezők és a turizmusban érdekelt szereplők egymást segítve tervezik meg a programnaptárat és a fejlesztéseket, adta hírül az MTI.

Az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt kap a vár, amely a jövőben számos komolyabb rendezvénynek ad otthont, és annak működtetői szervezik a kulturális programokat.

Az események közül kiemelkedik az április 11-én és 12-én Siklós várnapok, az augusztus 8. és 10. között megrendezett Siklósi várfesztivál, valamint a júniusi, összetartozás napi rendezvény.


Fotó: depositphotos

Kitért arra, hogy a városban idén összesen egymilliárd forintos fejlesztések zajlanak, így megújul, játszótérrel bővül a fürdő, megszépül a belváros egyik forgalmas tere, de iparterületi beruházások is elkezdődnek a településen.

Mayer István, Villány független polgármestere közölte: mintegy 70-80 ezer vendégéjszakát töltöttek el a borvidék „fővárosában”, és az olyan népszerű, országosan is ismert programjaikon, mint a rozé, illetve vörösbor fesztivál legalább ötvenezer ember vett részt tavaly.

A következő pár évben összesen mintegy ötmilliárd forintnyi fejlesztés valósul meg Villányban.

Köztereket újítanak fel, aktív turisztikai fejlesztéseket hajtanak végre, és idén megkezdődik egy magas színvonalú harmincszobás szálloda építése is, így a magánszállásadók fejlesztéseivel együtt legalább száz új vendégágy létesül a városban.


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.