Programok és fejlesztések a villányi borvidéken

Az ország legnépszerűbb fellépői mellett számos új fejlesztés is várja azokat, akik a villányi borvidékre látogatnak az idén – jelentették be szerdán Harkányban.

A baranyai kisváros fürdőjében rendezett sajtótájékoztatón Harkány polgármestere közölte: idén rendezik meg harmincadik alkalommal a helyi fürdőfesztivált, amely a jubileum és az állami ünnephez kapcsolódó hosszú hétvégének köszönhetően ezúttal öt napon át tart augusztus 20. és 24. között.

A tavaly több mint félmillió látogatót vonzó fürdőben a 2024-ben átadott új csúszdapark után idén is lesznek – a többi között a gyerekmedencét és a sportmedencét érintő – fejlesztések, és új szolgáltatásokat is bevezetnek – sorolta a városvezető.

Siklós polgármestere arról számolt be, hogy a borvidék három városa között folyamatos az együttműködés, ennek köszönhetően a szervezők és a turizmusban érdekelt szereplők egymást segítve tervezik meg a programnaptárat és a fejlesztéseket, adta hírül az MTI.

Az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt kap a vár, amely a jövőben számos komolyabb rendezvénynek ad otthont, és annak működtetői szervezik a kulturális programokat.

Az események közül kiemelkedik az április 11-én és 12-én Siklós várnapok, az augusztus 8. és 10. között megrendezett Siklósi várfesztivál, valamint a júniusi, összetartozás napi rendezvény.


Fotó: depositphotos

Kitért arra, hogy a városban idén összesen egymilliárd forintos fejlesztések zajlanak, így megújul, játszótérrel bővül a fürdő, megszépül a belváros egyik forgalmas tere, de iparterületi beruházások is elkezdődnek a településen.

Mayer István, Villány független polgármestere közölte: mintegy 70-80 ezer vendégéjszakát töltöttek el a borvidék „fővárosában”, és az olyan népszerű, országosan is ismert programjaikon, mint a rozé, illetve vörösbor fesztivál legalább ötvenezer ember vett részt tavaly.

A következő pár évben összesen mintegy ötmilliárd forintnyi fejlesztés valósul meg Villányban.

Köztereket újítanak fel, aktív turisztikai fejlesztéseket hajtanak végre, és idén megkezdődik egy magas színvonalú harmincszobás szálloda építése is, így a magánszállásadók fejlesztéseivel együtt legalább száz új vendégágy létesül a városban.


Nincs fából vaskarika: búcsúzik a balatonfüredi étterem

Nincs fából vaskarika: búcsúzik a balatonfüredi étterem 

Az étterem  közösségi oldalán jelentette be, hogy fájó szívvel, de bezárják a vendéglátóegységet.
Rajnai rizling a legjobb magyar borok között

Rajnai rizling a legjobb magyar borok között 

A Pannonhalmi borvidék egyik legismertebb pincészeténél, a Cseri Pincészetnél jóideje fontos szerep jut a számoknak.  
Hamarosan személyzet nélküli Auchant nyitnak Újbudán

Hamarosan személyzet nélküli Auchant nyitnak Újbudán 

Személyzet nélküli, okos üzletet nyit február végén a nemzetközi kiskereskedelmi üzletlánc.
Michelin-csillagok Ausztriának: kulináris kiválóságok díjazása a MICHELIN Guide-on

Michelin-csillagok Ausztriának: kulináris kiválóságok díjazása a MICHELIN Guide-on 

Mérföldkő az osztrák kulináris és turizmus helyzetben: 82 MICHELIN-csillag, 33 Zöld Csillag és 43 Bib-Gourmand-díj Ausztriának.
Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben?

Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben? 

A hazai vendéglátóipar számára érdekes adatokat szolgáltat az a kutatás, amelynek legfőbb megállapításait most ismertetjük.
Rangos elismerés a Törleynek

Rangos elismerés a Törleynek 

Alkoholmentes rosé pezsgőjük aranyérmet nyert a londoni Drinks Business által szervezett Global Low and No Alcohol Wine Masters 2024 versenyen.
Változnak a német étkezési szokások

Változnak a német étkezési szokások 

A tendencia összhangban van a globális egészségtudatosság és fenntarthatóság iránti növekvő igénnyel.
Folytatódnak a koreai influenszer kulináris kalandjai Budapesten

Folytatódnak a koreai influenszer kulináris kalandjai Budapesten 

Budapestre érkezett egy koreai influenszer, aki útra kelt a fővárosban, hogy felfedezze a magyar gasztronómia finomságait.
Meghökkentő édességeket készít egy magyar cukrász

Meghökkentő édességeket készít egy magyar cukrász 

Most például túrós csuszás csokoládéval kísérletezik.
Amikor a szomorú vasárnapot követi a mélabús hétfő

Amikor a szomorú vasárnapot követi a mélabús hétfő 

Azt tartják, az az egyetlen jó döntés, ha ilyenkor kényeztetjük a testet és a lelket. Így tettünk mi is, és egyáltalán nem bántuk meg.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.