Programok és fejlesztések a villányi borvidéken

Az ország legnépszerűbb fellépői mellett számos új fejlesztés is várja azokat, akik a villányi borvidékre látogatnak az idén – jelentették be szerdán Harkányban.

A baranyai kisváros fürdőjében rendezett sajtótájékoztatón Harkány polgármestere közölte: idén rendezik meg harmincadik alkalommal a helyi fürdőfesztivált, amely a jubileum és az állami ünnephez kapcsolódó hosszú hétvégének köszönhetően ezúttal öt napon át tart augusztus 20. és 24. között.

A tavaly több mint félmillió látogatót vonzó fürdőben a 2024-ben átadott új csúszdapark után idén is lesznek – a többi között a gyerekmedencét és a sportmedencét érintő – fejlesztések, és új szolgáltatásokat is bevezetnek – sorolta a városvezető.

Siklós polgármestere arról számolt be, hogy a borvidék három városa között folyamatos az együttműködés, ennek köszönhetően a szervezők és a turizmusban érdekelt szereplők egymást segítve tervezik meg a programnaptárat és a fejlesztéseket, adta hírül az MTI.

Az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt kap a vár, amely a jövőben számos komolyabb rendezvénynek ad otthont, és annak működtetői szervezik a kulturális programokat.

Az események közül kiemelkedik az április 11-én és 12-én Siklós várnapok, az augusztus 8. és 10. között megrendezett Siklósi várfesztivál, valamint a júniusi, összetartozás napi rendezvény.


Fotó: depositphotos

Kitért arra, hogy a városban idén összesen egymilliárd forintos fejlesztések zajlanak, így megújul, játszótérrel bővül a fürdő, megszépül a belváros egyik forgalmas tere, de iparterületi beruházások is elkezdődnek a településen.

Mayer István, Villány független polgármestere közölte: mintegy 70-80 ezer vendégéjszakát töltöttek el a borvidék „fővárosában”, és az olyan népszerű, országosan is ismert programjaikon, mint a rozé, illetve vörösbor fesztivál legalább ötvenezer ember vett részt tavaly.

A következő pár évben összesen mintegy ötmilliárd forintnyi fejlesztés valósul meg Villányban.

Köztereket újítanak fel, aktív turisztikai fejlesztéseket hajtanak végre, és idén megkezdődik egy magas színvonalú harmincszobás szálloda építése is, így a magánszállásadók fejlesztéseivel együtt legalább száz új vendégágy létesül a városban.


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.