Programok és fejlesztések a villányi borvidéken

Az ország legnépszerűbb fellépői mellett számos új fejlesztés is várja azokat, akik a villányi borvidékre látogatnak az idén – jelentették be szerdán Harkányban.

A baranyai kisváros fürdőjében rendezett sajtótájékoztatón Harkány polgármestere közölte: idén rendezik meg harmincadik alkalommal a helyi fürdőfesztivált, amely a jubileum és az állami ünnephez kapcsolódó hosszú hétvégének köszönhetően ezúttal öt napon át tart augusztus 20. és 24. között.

A tavaly több mint félmillió látogatót vonzó fürdőben a 2024-ben átadott új csúszdapark után idén is lesznek – a többi között a gyerekmedencét és a sportmedencét érintő – fejlesztések, és új szolgáltatásokat is bevezetnek – sorolta a városvezető.

Siklós polgármestere arról számolt be, hogy a borvidék három városa között folyamatos az együttműködés, ennek köszönhetően a szervezők és a turizmusban érdekelt szereplők egymást segítve tervezik meg a programnaptárat és a fejlesztéseket, adta hírül az MTI.

Az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt kap a vár, amely a jövőben számos komolyabb rendezvénynek ad otthont, és annak működtetői szervezik a kulturális programokat.

Az események közül kiemelkedik az április 11-én és 12-én Siklós várnapok, az augusztus 8. és 10. között megrendezett Siklósi várfesztivál, valamint a júniusi, összetartozás napi rendezvény.


Fotó: depositphotos

Kitért arra, hogy a városban idén összesen egymilliárd forintos fejlesztések zajlanak, így megújul, játszótérrel bővül a fürdő, megszépül a belváros egyik forgalmas tere, de iparterületi beruházások is elkezdődnek a településen.

Mayer István, Villány független polgármestere közölte: mintegy 70-80 ezer vendégéjszakát töltöttek el a borvidék „fővárosában”, és az olyan népszerű, országosan is ismert programjaikon, mint a rozé, illetve vörösbor fesztivál legalább ötvenezer ember vett részt tavaly.

A következő pár évben összesen mintegy ötmilliárd forintnyi fejlesztés valósul meg Villányban.

Köztereket újítanak fel, aktív turisztikai fejlesztéseket hajtanak végre, és idén megkezdődik egy magas színvonalú harmincszobás szálloda építése is, így a magánszállásadók fejlesztéseivel együtt legalább száz új vendégágy létesül a városban.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.