Benczúr Gyula-emlékkiállítás Hódmezővásárhelyen

Benczúr Gyula-emlékkiállítás Hódmezővásárhelyen 

A magyar történeti festészet kimagasló alakja, Benczúr Gyula alkotásaiból és személyes tárgyaiból nyílik kiállítás csütörtökön a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban.
Fejlesztik a csúszdaparkot és a kempinget Hódmezővásárhelyen

Fejlesztik a csúszdaparkot és a kempinget Hódmezővásárhelyen 

Már nyárra elkészül az új hárompályás csúszdapark a hódmezővásárhelyi fürdőben, ls bővül a tavaly újra megnyitott kemping szolgáltatásainak a köre - írja a Termál Online.
Elindult a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között

Elindult a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között 

Az első utasokat szállító, menetrend szerinti szerelvény hétfőn hajnali fél négykor gördült ki a vásárhelyi nagyállomásról.

Tehermentesítették Hódmezővásárhely belvárosát 

Átadták a forgalomnak a 47-es út hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszát csütörtökön délelőtt, a 13,4 kilométeres útszakasz 38 milliárd forintból uniós és belföldi források felhasználásával épült meg.

A Balatonhoz hasonló kerékpáros turisztikai központ lenne Hódmezővásárhely 

A Délmagyar szerint az eddiginél másfélszer több kerékpárutat építenének Hódmezővásárhelyen, hogy a város kerékpáros turisztikai központ legyen.
Hódmezővásárhelyet is sárga taxik fogják ellepni

Hódmezővásárhelyet is sárga taxik fogják ellepni 

Forgalomba állt szerdán az első sárga taxi Hódmezővásárhelyen, az alföldi városban 2016-tól már csak átszínezett járművekkel szállíthatók utasok - közölte Hegedűs Zoltán alpolgármester.

Összefogással épül kerékpárút Hódmezővásárhely és Makó között 

Térségi összefogással a következő két-három évben megépül a mintegy 30 kilométeres kerékpárút Maroslelét érintve Hódmezővásárhely és Makó között - jelentették be az érintett Csongrád megyei települések polgármesterei kedden Maroslelén.
Húsz perc alatt Hódmezővásárhelyről Szegedre

Húsz perc alatt Hódmezővásárhelyről Szegedre 

A villamos- és a nagyvasúti pályát is használó tramtrainnel húsz percre rövidülhet a menetidő Hódmezővásárhely és Szeged belvárosa között – közölte Almási István (Fidesz-KDNP) hódmezővásárhelyi polgármester szerdán az alföldi városban.

Tramtrain: közvetlen összeköttetés Szeged és Hódmezővásárhely központja között 

Uniós támogatással készíti elő a hódmezővásárhelyi önkormányzat az alföldi város és Szeged központját közvetlenül összekapcsoló, a nagyvasúti és a villamospályát is használó tramtrain-beruházást - tájékoztatta az önkormányzat pénteken az MTI-t.

Szabadidőparkkal és tóval bővül Hódmezővásárhely 

A városrehabilitáció keretében tovább fejlesztik a hódmezővásárhelyi Népkertet, a lakossággal folytatott e-konzultáción a legtöbben tó és szabadidőpark létesítését támogatták - hangzott el a városi közgyűlés pénteki ülésén.

Félmilliárd forintból épült a hódmezővásárhelyi élményfürdő 

Átadták a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda bővítésével kialakított új élményfürdőt vasárnap, a beruházásra félmilliárd forintot fordított az önkormányzat.

Egyedülálló kiállítás a '44-45-ös magyarországi légitámadásokról 

A Magyarországot ért 1944-45-ös légitámadásokról nyílik kiállítás szombaton a hódmezővásárhelyi Emlékpontban – közölte Árva László, a közgyűjtemény szakmai főtanácsadója csütörtökön a helyszínen.

Megújult a hódmezővásárhelyi holokauszt kiállítóhely 

Múzeumpedagógiai foglalkoztatót alakítottak ki a hódmezővásárhelyi Magyar tragédia 1944 kiállítóhelyen, amely Magyarország egyetlen ilyen jellegű vidéki állandó bemutatóhelyén - mondta el Hegedűs Zoltán (Fidesz) önkormányzati képviselő szerdán a helyszínen.

A KÉSZ csoport üzemelteti a hódmezővásárhelyi Gingko Hotelt 

A KÉSZ csoport 50 %-os tulajdonrészt és teljes management jogot szerzett a hódmezővásárhelyi négy csillagos Best Western Gingko SAS hotel-t tulajdonló SK SAS Projekt Kft-ben - tájékoztatta szerkesztőségünket Polgár Tibor, a KÉSZ csoport üzletág igazgatója.

Új vezető a hódmezővásárhelyi Emlékpont élén 

Az eddigi sikeres kutatási és oktatási munkát folytatva kiszélesítené a közelmúlt hódmezővásárhelyi történelmét feltáró és bemutató múzeum, az Emlékpont tevékenységi körét az intézmény új vezetője, Árva László.

Fényképrejtvények kiállítása nyílik Hódmezővásárhelyen 

Hódmezővásárhely ismert épületeiről teleobjektívvel készített fényképek és hozzájuk kapcsolódó helyismereti feladványok szerepelnek az Emlékpont csütörtökön délután nyíló interaktív tárlatán, melyen Dömötör Mihály fotóművész közel nyolcvan fényképrejtvényt ad fel a látogatóknak.

Mégsem épül élményfürdő-komplexum Hódmezővásárhelyen 

Mégsem épít élményfürdő-komplexumot Hódmezővásárhely, az uniós támogatással megvalósítandó, milliárdos nagyságrendű fürdőkomplexum helyett saját forrásból bővítik két medencével a városi strandfürdőt és uszodát – tájékoztatta Göbl Vilmos, az önkormányzat sajtóreferense az MTI-t.

Hódmezővásárhelyi rehab 

Lezárult a Tornyai János kulturális városrehabilitációs program I. üteme Hódmezővásárhelyen. A fejlesztések részeként került átadásra egyebek mellett a megújult Tornyai János Múzeum szombaton. A projekt összköltsége mintegy 1,1 milliárd forintot tett ki, melyből az EU és az állam mintegy 857 milliót állt.

Látványraktár nyílik a hódmezővásárhelyi Tornyai múzeumban 

A közgyűjtemény régészeti, néprajzi, helytörténeti és képzőművészeti anyagának legérdekesebb darabjait bemutató látványraktár nyílik szeptember elején hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban.

Külképviselők a Dél-Alföldön 

Az Európai Uniós fejlesztési források felhasználásával több, mint 20 turisztikai projekt valósult meg a Dél-Alföldön az elmúlt évben.

Váltás a Ginkgónál: Szabó helyett Lénárt 

Vezetőváltás történt Vásárhely négycsillagos szállodájában, a Best Western Hotel Ginkgo Sasban – értesült a Délvilág napilap.

Turizmus és marketing szakon indult képzés Hódmezővásárhelyen 

74 hallgatóval, két szakon indult meg a képzés a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Regionális Tudásközpontjában, Hódmezővásárhelyen. 

Elfogták a strandfürdő fosztogatóit 

Több mint harminc öltözőszekrényt tört fel a hódmezővásárhelyi strandfürdőben két fiatal, akiket egy újabb bűncselekmény elkövetése közben fogtak el a rendőrök - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

TDM konferencia Hódmezővásárhelyen 

A dél-alföldi régió és a TDM szervezetek kapcsolatát erősítő konferenciának Hódmezővásárhelyen a Ginkgo Sas Hotel adott otthont április 8-án.

Dél-Erdély és a Bánság 

A városnéző és körútjairól ismert hódmezővásárhelyi Nirva Tours Utazási iroda több újdonsággal is kirukkolt idei programfüzetében.

Tapintható térkép Hódmezővásárhelyen 

Tapintható térkép kerül Hódmezővásárhely belvárosába.

Kis pénz, kis strand 

6800 négyzetméter helyett 3000 négyzetméter, 2,1 milliárd helyett 800 millió forint lenne Hódmezővásárhely új élményfürdője - adta hírül a Délmagyar.hu.

Már várja az érdeklődőket a Best Western Ginkgo Sas Hotel 

Nyílt napokat tartanak Hódmezővásárhely új és egyetlen négy csillagos szállodájában a Best Western Ginkgo Sas Hotelben.

József Attila emelet is lesz a új hotelben 

Hamarosan megnyitja kapuit Vásárhelyen a Best Western Ginkgo Sas Városi Hotel. A négycsillagos szálloda vásárhelyiségét a tulajdonosok igyekeznek hangsúlyozni: például a szinteket a városhoz kötődő hírességekről nevezik el.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!