József Attila emelet is lesz a új hotelben

Hamarosan megnyitja kapuit Vásárhelyen a Best Western Ginkgo Sas Városi Hotel. A négycsillagos szálloda vásárhelyiségét a tulajdonosok igyekeznek hangsúlyozni: például a szinteket a városhoz kötődő hírességekről nevezik el.

A Best Western Ginkgo Sas Városi Hotel építtetői – Schleiffer Ervin, Kendi Imre és Mihucz Tibor – már a névválasztással is hangsúlyozták vásárhelyi kötődésüket: a szálloda elnevezésében az udvaron lévő és megmentett Ginkgo biloba fa, valamint az 1906-ban átadott Fekete Sas Szálloda is helyet kapott. Schleiffer Ervin tulajdonos, ügyvezető elmondta: a különböző szinteket a városhoz kötődő hírességekről nevezik el, akiknek a portréját is elhelyezik az emeleteken - írja a delmagyar.hu

A földszintről haladva Bessenyei Ferenc színművész, Németh László író, József Attila költő, Plohn József fotóművész és Tornyai János festő a névadó. A két különtermet Ilosfalvy Róbert operaénekesről és Kiss Lajos természettudósról nevezik el, és kialakítanak egy Rotary-termet is.

– A kerámiahagyományokat is igyekszünk ápolni. Elhelyezzük például a szinteken a Kökénydombi Vénusz két-háromszorosára nagyított másolatát. Ezenkívül a kerámiaszimpóziumok vásárhelyi tulajdonban lévő, főként a helyi mesterek által készített alkotásaiból is szeretnénk többet kiállítani, tárlókban elhelyezni – árulta el Schleiffer Ervin. Nemcsak látnivaló, olvasnivaló is lesz: a bejárattal szemközti üvegfalon a városra jellemző, általában a településhez kötődő művészektől vett idézeteket is kiállítanak. Ezzel is pluszt nyújtanak a Vásárhelyre látogatóknak, a hotelben megszállóknak.

A Best Western Ginkgo Sas Városi Hotel 85–87 százalékos készültségi állapotban van – mondta el Schleiffer Ervin –, a létesítmény augusztus 1-jétől fogadja a vendégeket, míg az ünnepélyes megnyitó augusztus 18-án lesz.


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.