Fontos a dolgozók mentális egészsége: ingyenes programot indít az a&o hostellánc

Fontos a dolgozók mentális egészsége: ingyenes programot indít az a&o hostellánc 

Az a&o hostellánc májustól, a mentális egészség nemzetközi hónapja alkalmából ingyenes mentális egészségügyi programot biztosít minden munkavállalója számára.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Változások a Mellow Mood Hotels-nél

Változások a Mellow Mood Hotels-nél 

Immár a tervezett létszámban dolgozik Szalai-Dömötör Réka vezetésével a Mellow Mood Hotels cégcsoport HR területe
A HR-eseket is megviselte a covid járvány

A HR-eseket is megviselte a covid járvány 

A vezetői készségeket alaposan próbára tette a koronavírus-járvány: a vírus elleni védelemben segített a több otthoni munka, de új problémákat is a felszínre hozott.
A legjobb jelöltek megszerzésének módja

A legjobb jelöltek megszerzésének módja 

A Magyarországon kialakult munkaerőhiány következtében szinte minden szektorban megnehezült a toborzás, ez a Horeca-szektorra különösen igaz. Egyre több nehézséggel szembesülnek a mindennapokban a cégvezetők és a HR szakemberek, hiszen a gyorsan változó munkaerőpiaci viszonyok és a munkavállalók minél jobb minősége között kell megállniuk a helyüket. Ma már a munkahelyváltás folyamata is felgyorsult, ami a toborzóktól azonnali reakciókat és hatékony kommunikációt kíván meg számos csatornán, miközben rövid időn belül kell megtalálniuk a szervezet számára tökéletes munkaerőt, adja hírül a Piac és Profit írása alapján laptársunk, a Hrpwr.hu szakmai portál.
6 tévhit a külföldi munkavállalókról

6 tévhit a külföldi munkavállalókról 

A munkahelyi közösségek általában örömmel fogadják az expatokat, azaz a külföldről érkezett munkavállalókat, de a beilleszkedési folyamat nem mindig zökkenőmentes. Tavaly végeztek az első relokációs szakemberek Magyarországon, 2019-ben pedig újabb tanfolyamok indítását tervezi a Relocation Academy. Cziczárdi Györgyi, a tanfolyamok ötletgazdája több mint 7000 külföldi munkavállaló áttelepítését szervezte meg az elmúlt 10 évben. Segítségével most a relokációval kapcsolatos tévhiteket gyűjtöttük össze.

HR-es weboldalt indít a PPH Media 

Új hr-, illetve üzleti site-ot és márkát indít Magyarország vezető szaklapkiadója, a Kreatív és az Üzlet & Pszichológia lapokat is megjelentető PPH Média. A kiadó több nyomtatott kiadványával – Business Next, Üzlet & Pszichológia – és rendezvénysorozataival – Üzlet & Pszichológia Akadémia, JobXperience – már korábban is megszólította az üzleti döntéshozókat, most e termékekre alapozva bővíti ilyen típusú tartalmait a Hrpwr.hu site-tal, illetve további hr tematikájú rendezvényekkel.
Hr a döntéshozói asztalnál

Hr a döntéshozói asztalnál 

Széles spektrumon mozognak a hr-es munkafeladatok: alapszinten a hr-es mások kéréseit hajtja végre, kimutatásokat rak össze, és többnyire softvereket, táblázatokat kezel. A skála másik pontján pedig a stratégiai hr áll, ahol elvárás a proaktivitás és kreativitás. A cél mindenképp ez kell, hogy legyen, ez viszi előre a céget, és nem mellesleg a hr-es karrierjét. (x)

Lista a legtutibb melókról 

A Wall Street Journal közétett egy listát a legjobb munkákról, amit egy karriertanácsadással foglalkozó oldal állított össze. A legjobb munkája az USA-ban a kockázatelemző közgazdászoknak van, a legnagyobb lúzerek pedig a napilapos tudósítók.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére