Karácsonyi menü cikkek

Kiderült, melyek a magyarok kedvenc karácsonyi fogásai
Országos kutatás: drágább lesz az ünnepi menü, mint tavaly.

Karácsonyi lakoma elvitelre
Nagyjából most jött el a pillanat, hogy elszámoljunk magunkkal, az időnkkel és az ünnepig előttünk álló teendőkkel: ilyenkor jöhet jól az alábbi lista, melyben a készen hazavihető, vagy házhozszállítással megrendelhető karácsonyi kedvenceket vettük sorra Budapesten.

Szlovéniában az ízlelőbimbók is ünneplőbe öltöznek
A szlovén ízvilág olyan, mint a szlovén táj: mozgalmas, meglepő és lenyűgöző. A 24 gasztronómiai régió mindegyikének megvannak a maga különlegességei, ám a december az egyik legizgalmasabb időszak Szlovéniában kulináris téren. Ilyenkor nemcsak az emberek szíve, hanem az ízlelőbimbói is ünneplőbe öltöznek, és évszázadok hagyományaos ízei kelnek életre.

Mit esznek a magyarok karácsonykor?
Ha a karácsonyi menüre gondolunk, elsőként mindannyiunknak a halászlé, a töltött káposzta, a mákos guba és a bejgli jut eszébe. A lehetőségek azonban ennél jóval messzebbre mutatnak. A frissen nyílt VIRTU Restaurant reprezentatív kutatásában annak járt utána, milyenek ételek kerülnek valójában a magyarok asztalára az ünnepek során.

Halászlé és rántott hal, majd bejgli? Merjünk bátrak lenni!
A legtöbb családnál megszokott, tradicionális menü készül a szentestére. A magyar asztalok többségén halászlé és rántott hal, majd bejgli követi egymást. Azonban karácsony másnapján már mindenki bátrabban süt-főz, akár egy-egy különlegesebb, új recepttel is készülhetünk ilyenkor. A tradíció vonalát követi, de mégis teljes gasztronómiai élmény lehet, ha egy igazi hungarikum, mégpedig a pálinka köré építjük fel a felnőttek karácsonyi menüjét.