Karácsonyi lakoma elvitelre

Nagyjából most jött el a pillanat, hogy elszámoljunk magunkkal, az időnkkel és az ünnepig előttünk álló teendőkkel: ilyenkor jöhet jól az alábbi lista, melyben a készen hazavihető, vagy házhozszállítással megrendelhető karácsonyi kedvenceket vettük sorra Budapesten.

Elviteles pulykalakoma – Ünnepi Spago menü otthonra

Azok számára, akik inkább az otthon melegében élveznék az ünnepi menüt, idén is van lehetőség 6-8 főre ideális összeállítást rendelni a Spagoból december 15. és 27-e között. A menü fénypontja a lassan sült Norfolk Bronzpulyka, amely a világhírű séf, Wolfgang Puck elit csapata által készített remekmű. A szaftos szárnyast krémes Ratte burgonyapüré, ropogós szalonnával párolt zöldségek, almával és forralt borral párolt vöröskáposzta, valamint a kihagyhatatlan, hagyományos fűszeres töltelék kíséri. Mindezeket áfonyaszósszal és sült pulykamártással tálalják, hogy teljes legyen az ízek harmóniája. A szárnyas mellé csodás erdei gombaleves jár sült gesztenyével, valamint házi készítésű sütőtökös, almás vagy pekándiós pite.

Részletek: https://spagobudapest.com/karacsonyi-ajanlat-elvitelre

 

ÉS Bisztró - pulyka és liba menü házhozszállítás 

A Kempinski hotel étterméből házhozszállítással rendelhetünk egészben sült, ropogós pulykát vagy libát a kihagyhatatlan köretekkel.

PULYKA – 8-10 főre tálalva 
Ropogósra sütött, levendulás-juharszirupos egész pulyka, gravy és tőzegáfonya szósz, gesztenye töltelék, burgonyapüré, sült édesburgonya, kelbimbó, mézes, glasszírozott sárgarépa, csokoládés pekándió torta;

LIBA – 4-6 főre tálalva 
Egészben sült liba, rozmaring-citrus jus, párolt vöröskáposzta, hagymás tört burgonya, glasszírozott birsalma és kumkvat, gyömbéres sütőtök, csokoládés pekándió torta;

Mindkét csomag tartalmaz egy üveg fehér- vagy vörösbort.

Részletek: Ünnepi Ételek Elvitelre | ÉS Bisztró (esbisztro.hu)

 

Zsidai Home

Az ikonikus éttermeket üzemeltető Zsidai Group (Pest-Buda, Pierrot, 21 Magyar Étterem, stb.) egész évben vállal félkész étel házhozszállítást – tőlük megrendelhetjük az összes karácsonyi klasszikust: a halászlét, töltött káposztát és bejglit (ez utóbbit természetesen készen). A fogásokat 95%-ra előre elkészítik, így nekünk már csak a befejezés marad, hogy friss, éttermi minőségű ételt varázsoljunk az asztalra.

Részletek: ZSIDAI HOME (google.com)

 

Gundel Karácsonyi Gourmet Csomag

2 személyes

Tartalma: /Előételek/: Szarvasgombás libamájpástétom (2 személyre), Feketeribizli jam (1 üveg 100 ml), Gundel saláta (2 személyre), Kovászos vekni (35 dkg), Kalács (2 személyre) , /Leves/: Halászlé fogas- és pontyfilével, gyufatésztával (2 személyre), (Allergének: Glutén, Tojás, Hal) /Főételek/: Egészben sült mangalica karaj (2 személyre), Grillezett kacsamell (2 személyre), Tejfeles, rozmaringos burgonya tócsni (2 személyre), Egészben sült cukkini és színes répa (2 személyre), Burgonyapüré (2 személyre), Töltött káposzta (2 személyre) /Desszert/: Gundel csokoládétorta logózott fadobozban (1db), Mákos Bejgli (1db), Diós Bejgli (1 db) választható 

4 személyes

Tartalma: /Előételek/: Szarvasgombás libamájpástétom (4 személyre), Feketeribizli jam (1 üveg 200 ml), Gundel saláta (4 személyre), Kovászos vekni (75 dkg), Kalács (4 személyre) , /Leves/: Halászlé fogas- és pontyfilével, gyufatésztával (4 személyre), (Allergének: Glutén, Tojás, Hal) /Főételek/: Egészben sült mangalica karaj (4 személyre), Grillezett kacsamell (4 személyre), Tejfeles, rozmaringos burgonya tócsni (4 személyre), Egészben sült cukkini és színes répa (4 személyre), Burgonyapüré (4 személyre), Töltött káposzta (4 személyre) /Desszert/: Gundel csokoládétorta logózott fadobozban (1db 8 szeletes), Mákos Bejgli (1db), Diós Bejgli (1 db)

Az elemeket külön-külön is ki lehet válogatni egy kosárba, vagyis, ha valaki csak szarvasgombás libamájpástétomot szeretne és halászlét, meg tudja vásárolni külön tételként.

Részletek: https://gundel.hu/karacsonyi-gourmet-valogatas/

 

Séf Asztala

3 oldalnyi tételből lehet a kosárba tenni, ezekből áll össze a végösszeg. A vendégen múlik, mit szeretne.

Nem csak a klasszikus ünnepi bejglit, de a zserbós- és csokoládés babkát, a fonott kalácsot, vagy a kovászolt parasztveknit is megrendelhetünk vagy megvásárolhatunk az üzleteikben, de a karácsonyi asztalra való összes hagyományos ételt előre megrendelhetjük a Séf Asztalától.

Részletek: https://sefasztala.hu/karacsonyi-megrendelo/

Forrás: Turizmus Online


A spanyolok törvényt alkottak az élelmiszer-pazarlás megfékezése érdekében

A spanyolok törvényt alkottak az élelmiszer-pazarlás megfékezése érdekében 

A dél-európai országban évente szemétbe kerülő élelem mennyisége jelenleg úgy 1,2 millió tonna.
Újabb hírek a szlovákiai száj- és körömfájásjárványról

Újabb hírek a szlovákiai száj- és körömfájásjárványról 

A magyar határhoz közeli Dunaszerdahelyi járásban március 21-től rendkívüli állapotot hirdettek ki. Tömegsírok kialakítását fontolgatják.
Tavaszi tekercsből nyári – gasztrokaland az Eötvös Gimnáziumban

Tavaszi tekercsből nyári – gasztrokaland az Eötvös Gimnáziumban 

Tavaszi tekercskészítő versenyre hívták a főváros egyik legelitebb gimnáziumának, az Eötvös József Gimnázium diákjait március 22-én, szombaton.
Bezár Bécs ikonikus magyar étterme

Bezár Bécs ikonikus magyar étterme  

Ősszel végleg bezárja kapuit a bécsi magyar közösség egyik ikonikus találkozóhelye, az „Ilona Stüberl“ étterem.
Új Executive Chef a Kempinskiben

Új Executive Chef a Kempinskiben 

Bárdos Péter az ötcsillagos szálloda új Executive Chéfje, aki Lévay Ádámot váltja ebben a pozícióban.
Szlovákiában száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt

Szlovákiában száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt 

A járványos eseteket a magyar határhoz közeli déli területeken találták.
A kormány betiltaná a műhúst?

A kormány betiltaná a műhúst? 

Elkezdődött a vita.
Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli

Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli 

Egy hazai profi séftől egy tökéletes receptet mi is közreadunk.
A kormány betiltja a műhúst?

A kormány betiltja a műhúst? 

Elkezdődött a vita.
Visszatér egy legendás üdítőital

Visszatér egy legendás üdítőital  

A magyar üdítőital-piac egy ikonikus szereplővel bővül: a Traubisoda ismét elérhetővé válik a hazai fogyasztók számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.