Karácsonyi lakoma elvitelre

Nagyjából most jött el a pillanat, hogy elszámoljunk magunkkal, az időnkkel és az ünnepig előttünk álló teendőkkel: ilyenkor jöhet jól az alábbi lista, melyben a készen hazavihető, vagy házhozszállítással megrendelhető karácsonyi kedvenceket vettük sorra Budapesten.

Elviteles pulykalakoma – Ünnepi Spago menü otthonra

Azok számára, akik inkább az otthon melegében élveznék az ünnepi menüt, idén is van lehetőség 6-8 főre ideális összeállítást rendelni a Spagoból december 15. és 27-e között. A menü fénypontja a lassan sült Norfolk Bronzpulyka, amely a világhírű séf, Wolfgang Puck elit csapata által készített remekmű. A szaftos szárnyast krémes Ratte burgonyapüré, ropogós szalonnával párolt zöldségek, almával és forralt borral párolt vöröskáposzta, valamint a kihagyhatatlan, hagyományos fűszeres töltelék kíséri. Mindezeket áfonyaszósszal és sült pulykamártással tálalják, hogy teljes legyen az ízek harmóniája. A szárnyas mellé csodás erdei gombaleves jár sült gesztenyével, valamint házi készítésű sütőtökös, almás vagy pekándiós pite.

Részletek: https://spagobudapest.com/karacsonyi-ajanlat-elvitelre

 

ÉS Bisztró - pulyka és liba menü házhozszállítás 

A Kempinski hotel étterméből házhozszállítással rendelhetünk egészben sült, ropogós pulykát vagy libát a kihagyhatatlan köretekkel.

PULYKA – 8-10 főre tálalva 
Ropogósra sütött, levendulás-juharszirupos egész pulyka, gravy és tőzegáfonya szósz, gesztenye töltelék, burgonyapüré, sült édesburgonya, kelbimbó, mézes, glasszírozott sárgarépa, csokoládés pekándió torta;

LIBA – 4-6 főre tálalva 
Egészben sült liba, rozmaring-citrus jus, párolt vöröskáposzta, hagymás tört burgonya, glasszírozott birsalma és kumkvat, gyömbéres sütőtök, csokoládés pekándió torta;

Mindkét csomag tartalmaz egy üveg fehér- vagy vörösbort.

Részletek: Ünnepi Ételek Elvitelre | ÉS Bisztró (esbisztro.hu)

 

Zsidai Home

Az ikonikus éttermeket üzemeltető Zsidai Group (Pest-Buda, Pierrot, 21 Magyar Étterem, stb.) egész évben vállal félkész étel házhozszállítást – tőlük megrendelhetjük az összes karácsonyi klasszikust: a halászlét, töltött káposztát és bejglit (ez utóbbit természetesen készen). A fogásokat 95%-ra előre elkészítik, így nekünk már csak a befejezés marad, hogy friss, éttermi minőségű ételt varázsoljunk az asztalra.

Részletek: ZSIDAI HOME (google.com)

 

Gundel Karácsonyi Gourmet Csomag

2 személyes

Tartalma: /Előételek/: Szarvasgombás libamájpástétom (2 személyre), Feketeribizli jam (1 üveg 100 ml), Gundel saláta (2 személyre), Kovászos vekni (35 dkg), Kalács (2 személyre) , /Leves/: Halászlé fogas- és pontyfilével, gyufatésztával (2 személyre), (Allergének: Glutén, Tojás, Hal) /Főételek/: Egészben sült mangalica karaj (2 személyre), Grillezett kacsamell (2 személyre), Tejfeles, rozmaringos burgonya tócsni (2 személyre), Egészben sült cukkini és színes répa (2 személyre), Burgonyapüré (2 személyre), Töltött káposzta (2 személyre) /Desszert/: Gundel csokoládétorta logózott fadobozban (1db), Mákos Bejgli (1db), Diós Bejgli (1 db) választható 

4 személyes

Tartalma: /Előételek/: Szarvasgombás libamájpástétom (4 személyre), Feketeribizli jam (1 üveg 200 ml), Gundel saláta (4 személyre), Kovászos vekni (75 dkg), Kalács (4 személyre) , /Leves/: Halászlé fogas- és pontyfilével, gyufatésztával (4 személyre), (Allergének: Glutén, Tojás, Hal) /Főételek/: Egészben sült mangalica karaj (4 személyre), Grillezett kacsamell (4 személyre), Tejfeles, rozmaringos burgonya tócsni (4 személyre), Egészben sült cukkini és színes répa (4 személyre), Burgonyapüré (4 személyre), Töltött káposzta (4 személyre) /Desszert/: Gundel csokoládétorta logózott fadobozban (1db 8 szeletes), Mákos Bejgli (1db), Diós Bejgli (1 db)

Az elemeket külön-külön is ki lehet válogatni egy kosárba, vagyis, ha valaki csak szarvasgombás libamájpástétomot szeretne és halászlét, meg tudja vásárolni külön tételként.

Részletek: https://gundel.hu/karacsonyi-gourmet-valogatas/

 

Séf Asztala

3 oldalnyi tételből lehet a kosárba tenni, ezekből áll össze a végösszeg. A vendégen múlik, mit szeretne.

Nem csak a klasszikus ünnepi bejglit, de a zserbós- és csokoládés babkát, a fonott kalácsot, vagy a kovászolt parasztveknit is megrendelhetünk vagy megvásárolhatunk az üzleteikben, de a karácsonyi asztalra való összes hagyományos ételt előre megrendelhetjük a Séf Asztalától.

Részletek: https://sefasztala.hu/karacsonyi-megrendelo/

Forrás: Turizmus Online


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.