Februártól csak így számít védettnek Magyarországon

Februártól csak így számít védettnek Magyarországon 

Bejelentették: változnak a védettségi igazolványokkal, karanténnal kapcsolatos szabályok Magyarországon. Jöhet a negyedik oltás is.
Szlovéniában könnyítés

Szlovéniában könnyítés 

 Lerövidítik a karantén időtartamát.
Könnyítés Belgiumban

Könnyítés Belgiumban 

Belgium lazít a karanténszabályokon a beoltottak esetében.
Teljesen bezárkózott Hollandia

Teljesen bezárkózott Hollandia 

Vasárnaptól január közepéig országos karantént rendelt el az omikron vírusmutáns terjedése miatt a holland kormány.
Kéthetes országos karantént rendeltek el Szlovákiában

Kéthetes országos karantént rendeltek el Szlovákiában 

Kéthetes országos karantént rendeltek el csütörtöktől Szlovákiában, hogy megfékezzék a világszerte leggyorsabban ott terjedő Covid-19-járványt. A kórházakban ápolt koronavírusos paciensek száma elérte a kritikus szintet, és továbbra is alacsony a népesség átoltottsága.
Szigorú korlátozások Ausztriában az oltatlanok számára

Szigorú korlátozások Ausztriában az oltatlanok számára 

November 15-én éjféltől karantén vár Ausztria oltatlan lakosságára – jelentette be vasárnapi sajtótájékoztatóján Alexander Schallenberg osztrák kancellár.
Szigorít Ausztria

Szigorít Ausztria 

Országos karantén nem, szigorítások viszont lesznek nyugati szomszédunknál.
Szerdától karantén alatt két osztrák település

Szerdától karantén alatt két osztrák település 

Karantén alá kerül két kelet-tiroli település Ausztriában a koronavírusos megbetegedések növekvő száma miatt szerdától - jelentette be a tartományi vezetés hétfői közleményében.
24 órás karantén az Izraelbe érkezőknek

24 órás karantén az Izraelbe érkezőknek 

Az izraeli Egészségügyi Minisztérium pénteken bejelentette, hogy minden utazónak, beleértve a COVID-19 ellen beoltottakat és a vírusból felépülteket is, a jövő héttől az országba érkezésüktől 24 órán keresztül kötelesek lesznek karanténban maradni.
Románia karanténnal várja a turistákat az ortodox húsvétra

Románia karanténnal várja a turistákat az ortodox húsvétra 

Áthúzta a románok húsvéti utazási számításait a koronavírus-fertőzések ütemének csökkenése, ugyanis Bukarest járványügyi szempontból magas kockázatú "sárga zónába" sorolta az érintett országok többségét, így mind a hazalátogató vendégmunkásoknak, mind a hosszú hétvégét a bolgár vagy görög tengerparton töltő turistáknak azzal kell számolniuk, hogy belépéskor karanténba küldik őket - mutatott rá a Digi 24 hírtelevízió csütörtökön.

Jachton nyaralva is le lehetne tölteni a karantént Thaiföldön 

18 milliárd forintnyi bevételt várnak a jachton karanténozó turistáktól a dél-kelet-ázsai üdülőparadicsomban.

Karantén helyett karperec 

Egy most bevezetett újítás szerint elektronikus karperecet kapnak az Izraelbe érkező utasok.

A britek mostantól nem utazhatnak szabadidős céllal 

Nagy-Britanniában elkezdték alkalmazni az uniós ajánlást a szabadidős célú utazások megtiltására, és mostantól csak kijelölt hotelekben tölthetik a karantén a variánssal fertőzött területekről hazatérők.

Egyesült Királyság: hétfőtől kötelező a karantén a beutazóknak, nincs kivétel  

A brit kormány hétfőtől átmenetileg minden ország esetében megszünteti a karanténkötelezettségtől mentes beutazás lehetőségét az Egyesült Királyságba, jelentette be pénteken Boris Johnson brit miniszterelnök.

Angliába készül? Csak negatív teszttel 

A jövő héttől kezdve csak negatív teszttel lehet beutazni Nagy-Britanniába. A magyaroknak a karantén is kötelező marad az érkezést követően. 

Két hét helyett tíz nap karantén a briteknél 

Rövidült a karanténkötelezettség időtartama az Egyesült Királyságban.

Karanténban síelni? 

Ausztriában, január 10-ig, minden bizonnyal.

Negatív teszttel lényegesen rövidülhet a brit karantén 

Jóllehet, ha a teszt negatív, a beutazó mehet is, nem kell több időt izolációban töltenie. Így a jövő hónap közepétől lényegesen rövidebb időt kell karanténban tölteniük azoknak a külföldről Angliába érkező utasoknak, akik koronavírus-szűrésnek vetik alá magukat, és negatív leletet kapnak.

Mikulásig teljesen leáll Ausztria 

Az osztrák kancellár Sebastian Kurz és az illetékes kormánytagok bejelentették, hogy november 17-től december 6-ig Ausztria a tavaszihoz hasonló lezárást vezet be - írja a GD Consulting.

Újabb szigorítás a franciáknál 

Lehet még fokozni?

Egyszerűsödhet a külföldről való hazaérkezés adminisztrációja 

Jelentősen egyszerűsíti a külföldről hazatérő állampolgárok esetében a karantén elrendelésének adminisztrációját a kormány törvényjavaslata, amely szerint emellett kötelezővé válik az elektronikus ellenőrzés, továbbá naponta akár hatszázezer forint is lehet a szabályszegők büntetése - írja az AIRportal.hu.

ECTAA: karantén helyett tesztelést! 

Az ECTAA (Európai Utazási Irodák Szövetségeinek szervezete) is csatlakozik ahhoz a felhívásához, mely az európai vezetőket és az Európai Bizottságot arra kéri, hogy állapodjanak meg az utazási korlátozások és a tesztelések tekintetében - jutatta el az ECTAA közleményét szerkesztőségünknek az ECTAA-tag Magyar Utazási Irodák Szövetsége. 

Britek: a szlovének is felkerültek a karanténlistára 

Azoknak, akik brit idő szerint szombaton hajnali négy óra - közép-európai idő szerint öt óra - után érkeznek Szlovéniából Angliába, két hetet kell elkülönítésben tölteniük. A rendelkezés a brit és más állampolgárokra is vonatkozik.

Németek: Magyarországról érkezőknek karanténban a helyük 

A német kormány kockázatos területnek minősítette Budapestet. Nemcsak a magyar fővárost, az osztrákot is.

Angliába készül? Számoljon a karanténnal! 

Ráadásul short notice-szal, már szombattól karanténra kötelezi a brit kormány a Magyarországról és Portugáliából Angliába utazókat.

Az angolok hazasiettek a francia nyaralóhelyekről 

Mert az Egyesült Királyság több országgal szemben visszaállította a karanténkötelezettséget.

Karanténfestményekből kiállítás 

Méghozzá nem is akárhol: egy hajdanán disznó- és tyúkólként funkcionáló épületben alakították ki Dörgicsén azt a minikiállítótermet, ahol Bér Rudino, Barcsay-díjas festőművész kiállítása látható.

Törli spanyol útjait a brit TUI 

Miután sorra szigorítanak a spanyolokkal szemben egyes európai országok, a TUI úgy döntött, hogy lemondja a Spanyolországba szóló utazásait augusztus 9-ig – számol be a hírről a Reuters.

Románia: életbe lépett a karanténtörvény 

Romániában megdőlt minden rekord, hatályba léptették a karanténtörvényt.

Nő az esetszám, Ausztria bekeményít 

Magyarország nincs a 32 tagból álló tiltólistán, így a tőlünk hazaérkező osztrákoknak nem kell két hét karanténba vonulniuk.

Törli útjait egy utazási iroda a beutazási szabályok miatt 

Amíg kötelező a görögországi beutazáshoz a Covid-teszt, illetve a magyar karanténszabály nem változik, addig nem utaztatnak Görögországba.

Ezekből az országokból korlátozza a belépést Magyarország 

Három kategóriába sorolják az országokat fertőzöttség szempontjából és ez alapján kötelezik karanténra és tesztelésre a hazánkba érkezőket - jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter. A sajtótájékoztató alatt meg is jelent a közlöny, amely listázza a sárga és vörös kategóriába tartozó országokat.

A csehek morzsabállal búcsúztatják a karantént a Károly-hídon  

A "Megterített híd" elnevezésű közös vacsorát, amely nagy valószínűség szerint egyedülállónak ígérkezik, Ondrej Kobza prágai kávéháztulajdonos és közéleti aktivista szervezi.

Angliai utazás? Továbbra is két hét karanténnal 

Bár július elejétől a brit kormány kölcsönösen enyhítene a karantén-kötelezettségen, a magyar félre egyelőre ez nem vonatkozik.

Karantén korlátozás nélküli országok listája 

A MUISZ tájékoztatása alapján.

Szallas.hu felmérés: plusz kilók, nehéz percek 

Plusz kilókkal, emlékezetes esetekkel szabadultunk ki a karanténból. A megélhetési gondok és a stressz mellett az utazási korlátozás frusztrálta leginkább a magyart.

Nagyon pörgött a sörértékesítés karantén idején 

A sörforgalomnak igencsak jót tett a kijárási korlátozás: ötödével többet ittunk otthon, mi, magyarok, mint tavaly tavasszal.

Megnyílik a magyar-horvát határ is péntektől 

Így már nem kell karanténba vonulniuk azoknak, akik Horvátországba utaznak, jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szerdán, a közösségi oldalán.

Ne most induljon villámlátogatásra Angliába! 

Ugyanis június 8-ától kéthetes karanténba kell vonulnia minden Nagy-Britanniába érkezőnek.

Kéthetes karantén a Nagy-Britanniába érkezőknek? 

Brit légitársaságok értesülései szerint a brit kormány 14 napig tartó karantént tenne kötelezővé a Nagy-Britanniába beutazók számára az új koronavírus okozta járvány elleni küzdelem következő szakaszában.

Franciaország nem fogja karanténba zárni az európai turistákat 

A francia elnöki hivatal a CNN megkeresésére vasárnap megerősítette, hogy nem tervezik 14 napos karanténba zárni a schengeni övezetből és az Egyesült Királyságból érkező utasokat a jövőben, függetlenül attól, hogy milyen nemzetiségűek.

Leállt a turizmus, újraéledt egy tó a szomszédban  

Püspökfürdőn a környék szállodái és panziói többnyire illegálisan töltötték fel belőle a medencéiket, ezért a tó vize elapadt - írja a hvg.hu.

Máltai látogatás, karantén idején 

Múzeumok, történelmi nevezetességek, a sziget legvarázslatosabb helyei - otthonról.

Jelentés a karantén-hotelből 

Teljes teltház a mai időkben a Balatonnál? Az 1961-ben, a siófoki hajóállomás melletti Jókai-parknál átadott, akkor fantasztikus modernnek megépített Napfény Hotelben igen. Mert március közepétől karantén-hotelként működik a három csillagos szálláshely. 

A Pekingbe tartó nemzetközi járatok más kínai városokban landolnak 

Az összes Pekingbe tartó nemzetközi repülőjáratot más kínai városba irányítják át hétfőtől, hogy csökkentsék a kínai fővárosra nehezedő terhet, melyet a nagy számú beutazó egészségügyi szűrése és karanténba helyezése jelent.

Újabb két olasz beteg a vesztegzáras tenerifei szállodában 

További két olasz turistánál mutatták ki szerdán a koronavírus-fertőzést annak a karantén alá vont tenerifei szállodának a vendégei közül, ahol a külügyminisztérium tájékoztatása szerint magyarok is vannak.

Már 61 koronavírus-fertőzött van a karantén miatt veszteglő óceánjárón 

A vírusfertőzés miatt veszteglő hajón 2666 utas és 1045 fős legénység tartózkodik, összesen 56 országból. Három magyar is dolgozik rajta.

Tíz utas fertőződött meg koronavírussal egy japán üdülőhajón 

Legalább tíz utasnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést a Japán partjainál karantén alá helyezett óceánjárón – írta az MTI a japán egészségügyi miniszter bejelentése alapján.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére