ECTAA: karantén helyett tesztelést!

Az ECTAA (Európai Utazási Irodák Szövetségeinek szervezete) is csatlakozik ahhoz a felhívásához, mely az európai vezetőket és az Európai Bizottságot arra kéri, hogy állapodjanak meg az utazási korlátozások és a tesztelések tekintetében - jutatta el az ECTAA közleményét szerkesztőségünknek az ECTAA-tag Magyar Utazási Irodák Szövetsége. 

„Minden nap új utazási korlátozások vonatkoznak ránk, melyek jelentősen befolyásolják a határokon átnyúló utazás lehetőségét. Az ilyen korlátozások - és különösen a karanténok - valójában határzárat jelentenek. Ez döntő hatással van az emberek életére, társadalmainkra és a globális gazdaságra. Az egyik legsúlyosabban érintett ágazat a turizmus, de érinti az összes iparág gazdasági szereplőit is. Az EU-s állampolgárok únión belüli utazási korlátozásai, néhány kormány gyakran véletlenszerűen hozott döntései alapján születnek, melyek károkat okoznak az európai gazdaságnak”- amint azt a CER, a Copa-Cogega, az Eurochambres, az EuroCommerce, a SME United és az UETR nemrégiben kiadott közös nyilatkozata kiemelte.

Az Európai Utazási Irodák Szövetségeinek szervezete (ECTAA) is csatlakozik ahhoz a felhíváshoz, mely szerint Európának koordináltabban kell cselekednie az utazási korlátozásokkal kapcsolatban. Az utazási korlátozások összehangolására vonatkozó ajánlási javaslat gyors elfogadására van szükség, mely meghatározza a kockázatértékelés közös kritériumait és a színkódolási rendszert (a kijelölt kockázati területek feltérképezését).

Ezen túlmenően a turisztikai iparág kiáll amellett, hogy a karantént kiváltsa a tesztelés. Az ECTAA határozottan támogatja az A4E, az ACI és az IATA - a légi közlekedésben érdekelt három szövetség - javaslatát, melyet az EU egészére kiterjedő utazási tesztelési protokoll (EU-TPT) ismertetett. Ennek értelmében az EU / Schengeni térség magas kockázatú területeiről és harmadik országokból történő utazás esetén a kötelező karantén helyett, az utazás előtti tesztelés legyen a hivatalos óvintézkedés. A javaslat a közös kockázatértékelés kritériumaira és színkódolási rendszerére épül.

"Az európai politikai vezetők azonnali cselekvésére van szükség, mert nagyon közel állunk a turisztikai iparág teljes összeomlásához, mely drámai hatással lesz más gazdasági ágazatokra is”- mondta Pawel Niewiadomski, az ECTAA elnöke.


Barcelona betiltja a turisták számára a lakásbérlést

Barcelona betiltja a turisták számára a lakásbérlést 

A spanyol város Európa egyik legnépszerűbb úti célja, de népszerűsége miatt a lakhatás megfizethetetlenné kezd válni a lakosok számára.
Szingapúr, te drága!

Szingapúr, te drága! 

Tény, hogy Szingapúrba kevesen mennek kifejezetten Szingapúr miatt.
Lebensgefühl - érezd az osztrák életérzést!

Lebensgefühl - érezd az osztrák életérzést!  

Az Österreich Werbung bemutatja: Lebensgefühl - érezd az osztrák életérzést!
Olykor az influencereknek is szükségük van egy igazi nyaralásra

Olykor az influencereknek is szükségük van egy igazi nyaralásra 

Az Österreich Werbung most lehetőséget kínál nekik egy közösségi média nélküli pihenésre.
Vészhelyzettel küzd Olaszország ikonikus szigete

Vészhelyzettel küzd Olaszország ikonikus szigete 

A népszerű olasz desztináció, Capri jelenleg nem elérhető a turisták számára szállodai foglalás nélkül.
Új dubaji programok - télen-nyáron

Új dubaji programok - télen-nyáron 

A már ismert, ikonikus látnivalók mellett számos gyerek és családi, szabad- és beltéri program, kulturális rendezvények hosszú sora várja a Dubajba látogatókat.
Tűzvész tombol Görögországban

Tűzvész tombol Görögországban 

A hatóságok úgy vélik, hogy a tüzet gyújtogatás, valamint meleg, száraz időjárási körülmények okozták.
Klímaaktivisták festékkel fújták le a Stonehenge-et

Klímaaktivisták festékkel fújták le a Stonehenge-et  

Narancssárga porfestékkel fújták le a Stonehenge-et egy klímavédelmi szervezet aktivistái.
K-pop vízummal lendítené fel Dél-Korea a turizmust

K-pop vízummal lendítené fel Dél-Korea a turizmust 

Az ötletet az adta, hogy az elmúlt években igencsak megnőtt az ország és kultúrája iránti rajongás.
Hová indulnak a magyarok idén nyaralni?  Mutatjuk

Hová indulnak a magyarok idén nyaralni? Mutatjuk 

Le kell hűtsük a kedélyeket: magyar honfitársaink épp oda indulnak idén is a legtöbben, ahová a korábbi években.